Son dakika haberi: Milli Güvenlik Kurulu sonrası bildiri yayımlandı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 3 saat süren MGK toplantısı sona erdi. Yazılı açıklama yapıldı.

Son dakika haberi: Milli Güvenlik Kurulu sonrası bildiri yayımlandı
Son dakika haberi: Milli Güvenlik Kurulu sonrası bildiri yayımlandı
GİRİŞ 30.03.2021 20:11 GÜNCELLEME 30.03.2021 22:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 3 saat süren MGK toplantısı sona erdi. Yazılı açıklama yapıldı.

MGK Bildirisi'nde, diyalog çağrılarına rağmen Türkiye karşıtı politikalarını artıran Yunanistan, uluslararası hukuka riayet etmeye davet edildi. Bildiride ayrıca, Suriye'deki aktörlere, mevcut insani krizi derinleştirecek eylemlere son verme çağrısında bulunuldu.

Yazılı açıklamadan öne çıkanlar başlıklar şöyle: 

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışındaki operasyonlarımız azim, kararlılık ve başarıyla devam etmektedir.

Suriye’de kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ülkenin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği korunmak suretiyle ulaşılabilir. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgede barış, huzur ve istikrara katkı sunan her girişimi desteklemeye devam edecektir.

Barış, huzur ve istikrarın yeniden tesisi için Suriye’deki tüm aktörlere, mevcut insani krizi derinleştirecek eylemlere son verme çağrısında bulunuyoruz.

Yunanistan’ı, Türk azınlığa yönelik insan hakları ihlalleri, sığınmacıları hedef alan insanlık dışı uygulamaları ve Türkiye karşıtı politikalarını artırma gayretine karşı uluslararası hukuka riayet etmeye ve iyi komşuluk ilişkilerinin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Kıbrıs meselesinde, yarım asırdır netice vermeyen ve Türk varlığını yok sayan yaklaşımların yerine Ada’daki gerçekleri göz önünde bulunduran ve hakkaniyeti esas alan kapsamlı ve kalıcı çözümlerin bağımsız iki devlet temelinde gündeme alınması hususu vazgeçilmezdir.

Libya’daki siyasi süreçte katedilen aşamalar memnuniyet vericidir. Türkiye, iç savaşın yaralarının en kısa sürede sarılarak Libya halkının güvenlik, huzur ve refahının sağlanmasında  her türlü desteği verecektir.

Doğu Akdeniz’de istikrar ortamının tesisini ve sürekliliğini sağlayacak politikalar ile uluslararası hukuka uygun çözümlerin geliştirilmesi yönündeki samimi çağrımızı yineliyoruz. Bölge ülkelerinin karşılıklı hak ve menfaatlerini gözeten ortak bir yaklaşım benimsemesi önemlidir.

Bu çerçevede Doğu Akdeniz’de bölge dışı ülkeleri ve uluslararası aktörleri tarafsız ve sağduyulu bir tutum sergilemeye davet ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te Türkiye’nin iktisadi, içtimai, siyasi ve askerî güvenliğini en üst seviyeye çıkarma millî hedefi doğrultusunda yapılan çalışmaların süratle neticelendirilmesi için tüm imkânlar seferber edilecektir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Mg1907 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güç kuvvet versin devlet büyüklerimize. dünyanın en değerli topraklarında oturuyorsan güçlü olmak zorundasın.bunun için(güçlü olmak için)eğitimli fikri ve vicdanı hür, vatanını seven, rabbini tanıyan ve rabbinin emirlerini uygulayan nesiller yetiştirmeliyiz.bizlere düşen en önemli görev bu.rabbimiz bizleri bu konuda muvaffak eylesin. amin
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    reis yedi düvelle mücadele ediyorsun Rabbim senin yardımcın olsun kainatın efendisi Muhammed Mustafa s.a.v sana önderlik etsin aminnn
    Cevapla
  • DURMUŞ CANBAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    BENİM GÖRÜŞÜM BU DOLAR VE EURO KAÇAK OLARAK ÇALIŞAN TÜRKMEN AFKAN PAKİSTAN SURİYE İRAN IRAK VE DAHA FAZLASI ÇALIŞIYOR ALDIĞI PARAYI DOLAR EURO YAPIP ÜLKELERİNE GÖNDERİYORLAR BENCE BUNLARIN DENETLENMESİ LAZIM ALLAH DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN İNŞALLAH SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ALLAH RAZI OLSUN ÇOK UĞRAŞIYOR ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH SAGILARIMLa
    Cevapla
  • Hamit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri unuttun bilader
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    O açıklamada dhkpc niye yok.
    Cevapla
  • Fısss 3 yıl önce Şikayet Et
    Aga onu örgütten saymıyorlar onu her türlü anladın sen ;)
    Cevapla
  • TURAN 3 yıl önce Şikayet Et
    size bir felaketten bahsedeyim.bir sokak röportajında 16-17 yaşları civarında kilere soruluyor.kerimcan ve selahattin eyübi den hangisini tanıyorsunuz.cevap oranı korkuç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular