Şentop: Tacikistan ve Kırgızistan arasındaki sorunun çözülmesini istiyoruz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırgızistan ve Tacikistan arasında ilan edilen ateşkesin kalıcı olmasını temenni ederek açıklamalarda bulundu.

Şentop: Tacikistan ve Kırgızistan arasındaki sorunun çözülmesini istiyoruz
Şentop: Tacikistan ve Kırgızistan arasındaki sorunun çözülmesini istiyoruz
GİRİŞ 03.05.2021 16:44 GÜNCELLEME 03.05.2021 16:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Şentop, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Altınbek Mamayusupov ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulde konuşan Şentop, heyetten Kırgızistan ve Tacikistan arasında yaşanan olaylar konusunda bilgi aldı. Şentop, son bilgilere göre Kırgızistan ve Tacikistan arasında bir ateşkes ilan edildiğini hatırlatarak, bunun kalıcı olmasını temenni etti. Kırgızistan ve Tacikistan'ın, Türkiye'nin dost ve kardeş ülkeleri olduğunu söyleyen Şentop, "Yaşanan sorunların kalıcı çözümü için adımlar atılması temennimiz. Türkiye olarak biz bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız; gerek kalıcı bir çözümün sağlanması konusunda gerek arabuluculuk gerekse yaşanan olaylardan zarar gören kardeşlerimizle ilgili olarak. Bölgeye insani yardım ve destek konusunda Kızılay Dernek Başkanımızla da konuştum; bölgeyle irtibatları ve çalışmaları var. Bu ramazan ayında iki Müslüman ülkenin, iki dost kardeş ülkenin bu şekilde bu noktaya varacak bir çatışma içerisine girmesi çok üzücü. Daha önce de benzer şeyler aynı sebeplerce yaşanmıştı bu bölgede. Kalıcı bir şekilde bu sorunların Tacikistan ve Kırgızistan bölgesinde çözülmesini arzu ediyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
 

YORUMLAR 3
  • güzel gelişmeler 2 yıl önce Şikayet Et
    kırgızistan ve tacikistanın anlaşması memnuniyet verici. ilişkilerin daha da geliştirilmesini istiyoruz. iki ülke de türkiyenin kardeşidir. Kırgızistan ve Tacikistanın mutluluğu Türkiyenin de arzusudur. İki ülke arasında memnuniyet verici gelişmeler var. Yalnız zeka düzeyi düşük bazı kimseler dünyanın her yerinde olduğu gibi bu bölgede de savaş çığırtkanlığı yapacaktır. Bunlara her iki ülke de prim vermiyor. Bu da ayrı bir memnuniyet verici gelişmedir.
    Cevapla
  • Duran 2 yıl önce Şikayet Et
    1 hafta sonra mı açıklama yapılır...?
    Cevapla
  • Fatih. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir haftadır neler yapıldığını bilmeden sırf sallıyorsunuz. Şu anda ateşkes varsa ve durum sakinse en byük pay Kazakistan ve Türkiye'ye aittir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil