AK Partili Çam'dan Akşener'e 'esnaf mizanseni' tepkisi

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Çam, İYİ Parti lideri Akşener'in 'esnaf mizanseni'ne tepki gösterdi. Çam, "Kadın siyasetçisiniz ama esnafımızı yeterince tanımamışsınız" dedi.

AK Partili Çam'dan Akşener'e 'esnaf mizanseni' tepkisi
AK Partili Çam'dan Akşener'e 'esnaf mizanseni' tepkisi
GİRİŞ 01.06.2021 19:35 GÜNCELLEME 07.06.2021 14:03
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenerek, "Kadın siyasetçisiniz ama esnafımızı yeterince tanımamışsınız. Siz siz olun, halkımızın sezgilerini, ferasetini ve tercihlerini hiç hafife almayın. Ahi Evran'ı, Bacıyan-ı Rum'u anlamadan devlet ve ekonomi yönetimine talip olunamaz Sayın Akşener." dedi.

Çam, Akşener'in, Hatay'da ziyaret ettiği kuyumcu dükkanında kendisini tezgahtar olarak tanıtıp hükümeti eleştiren kişinin, esnaf değil CHP üyesi olduğunun anlaşılmasına ilişkin, bunun bir "esnaf mizanseni" olduğunu söyledi.

Bir kadın siyasetçi olarak Meral Akşener'e seslendiğini ifade eden Çam, "Ahi Evran'ı, Bacıyan-ı Rum'u anlamadan devlet ve ekonomi yönetimine talip olunamaz Sayın Akşener." dedi.

Çam, Akşener'e ve sergilenen mizansene karşı Ankara Kızılcahamam'daki esnaf ziyaretinden izlenimlerini, "Hemen hemen hepsi de, o kuyumcu kardeşimizin ifadeleriyle aynı 'Hamdolsun, bugünümüze şükür, büyük bir salgına rağmen işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Allah başka dert vermesin, devletimize,Cumhurbaşkanımıza yardım etsin' gibi şükür ve sabır timsali vakur duruş sergiliyorlar." şeklinde paylaştı.

Dünyayı kırıp geçiren salgın döneminde, Türkiye'nin önemli değerlerinden Anadolu tüccarının üzerinden evham ve isyan siyaseti yapmanın, Akşener'e sadece zarar vereceğinin altını çizen Çam, şunları söyledi:

"Siz bu ziyaretlere daha bugün başladınız. AK Parti zaten hiç esnafımızın arasından kopmadı ki. Kadın siyasetçisiniz ama esnafımızı yeterince tanımamışsınız. Siz siz olun, halkımızın sezgilerini, ferasetini ve tercihlerini hiç hafife almayın. Ahi Evran'ı, Bacıyan-ı Rum'u anlamadan devlet ve ekonomi yönetimine talip olunamaz Sayın Akşener. Özellikle köklü Ahilik/Bacıyan-ı Rum geleneğindeki tüccarımız; ahde vefa, şükür, sabır olmadan bereketin olmayacağını çok iyi bilir. Popülizm, medya, sosyal medya, algı yönetimi, yalan siyaseti ve benzeri yöntemlerle değil, halkımızı tahrik etmeden, bu zorlu günlerin aşılmasında hükümetimizin samimi çabalarına alternatif olabilecek, köklü ticaret ve iktisat tarihimize yakışır bir vizyonla muhalefet yapmanızı öneririm."

Çam'ın tepki gösterdiği görüntüler: 

Meral Akşener'in Hatay ziyaretinde ajans kurgulu 'Esnaf' tiyatrosu!Meral Akşener'in Hatay ziyaretinde ajans kurgulu 'Esnaf' tiyatrosu!

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • ADANALI ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım iyi ki İP li değilim...Şükürler olsun..
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya meral çok kötü bir senaristsin. Bırak bu işleri.
    Cevapla
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Komik aplaa!
    Cevapla
  • Görünen Köy 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamları her yerde,kendiside mecliste tiyatro oynuyor meral bacım....Bu kadın çok tehlikeli
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zillet ittifakı gerçekten çok komik bir ittifak,gerçi gülüyoruz ağlancak halimize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...