Düğmeye basan adam: Makovsky! Şubat ve Mart'ta görüşmüşler...

CHP’nin Türkiye’yi erken seçime sürükleme ve Erdoğan’ı zayıflatma stratejisindeki üst akıl FARA raporuyla ortaya çıktı.

Düğmeye basan adam: Makovsky! Şubat ve Mart'ta görüşmüşler...
Düğmeye basan adam: Makovsky! Şubat ve Mart'ta görüşmüşler...
GİRİŞ 17.06.2021 14:18 GÜNCELLEME 17.06.2021 14:18
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan’ın, 28 Şubat darbesinin planlayıcısı, 15 Temmuz darbe girişiminin organizatörlerinden Amerikan İlerleme Merkezi Türkiye Uzmanı Alan Makovsky ile şubat ve mart ayında görüştüğü ortaya çıktı. CHP-Makovsky teması Dubai merkezli kumpas sonrası yaşananlara ilişkin önemli ipuçları verdi.

Dubai merkezli operasyonla eş zamanlı olarak erken seçim kampanyası başlatılması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için öne atılması CHP’nin izlediği stratejideki üst aklı gün yüzüne çıkardı.

2 KERE GÖRÜŞTÜ

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan FARA (Yabancı Kayıt Kanunu) raporuna göre CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan, 2 Şubat ve 16 Mart tarihlerinde Amerikan İlerleme Merkezi’nin Türkiye uzmanı Alan Makovsky ile bir araya geldi. Makovsky, Türkiye’de darbelerin organizatörü olarak tanınıyor.

28 ŞUBAT’I PLANLADI

Makovsky, merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın önderliğindeki Refah- Yol hükümetini hedef alan 28 Şubat darbesinin planlayıcısıydı. Merhum Erbakan, 27 Şubat 2007’deki açıklamasında Makovsky ile ilgili şunu söylemişti: “28 Şubat’ı Askerler Değil Makovsky Planladı.” O dönem Refah-Yol hükümetine karşı 28 Şubat’ın zemini hazırlamak için ortaya atılan tüm yalanlar ve sergilenen mizansenlerin akıl hocası da Makovsky’ydi.

17-25’TEN ÖNCE GÖRÜŞTÜLER

CHP, darbe organizatörü Makovsky ile yakın teması 17-25 Aralık darbe girişiminin hemen öncesinde kurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık darbe girişiminden 2 hafta önce gerçekleştirdiği ABD ziyaretinde FETÖ’cülerin yanı sıra Alan Makovsky ile de bir araya geldi. FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasından sadece 3 gün önce “Washington Erdoğan sonrası döneme hazır” diyen de Makovsky’nin ta kendisiydi. Kılıçdaroğlu’da 17-25 Aralık darbe girişimi ve MİT Tırları ihanetinde FETÖ söylemlerine sarılmıştı.

NE KONUŞTULAR?

FETÖ’nün darbe girişiminden sadece 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı’nda olduğu ortaya çıkan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın, darbe organizatörü Alan Makovsky ile yaptığı 2 görüşmede akıllara şu soruları getirdi: Makovsky ile Yurter Özcan’ın görüşmesinde neler konuşuldu? CHP’nin kamuoyunu etkilemek için ortaya attığı yalanlarda Makovsky’nin rolü ne? Dubai merkezli kumpasla paralel olarak CHP’yi yönlendiren kişi Makovsky mi? Kılıçdaroğlu’nun adaylık stratejisinin arkasında Makovsky mi var? Makovsky, CHP’den herhangi bir danışmanlık ücreti alıyor mu?

PARALEL ZAMANLAMA

Yaşananlar, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ocak 2020’deki “Erdoğan’ı darbeyle değil seçimle devireceğim” stratejisi kapsamında Makovsky ve CHP arasındaki ortak hareketi de deşifre etti. CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın Alan Makovsky ile temas kurduğu süre zarfında CHP başta “128 milyar dolar kayıp” yalanı olmak üzere hükümeti hedef alan birçok algı operasyonuna imza attı. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in sahaya sürüldüğü Dubai merkezli kumpas sonrası CHP’nin erken seçim talepleri ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığa soyunması da organize planın bir parçası olarak göze çarptı.

Diriliş Postası

YORUMLAR 42
  • Habib 2 yıl önce Şikayet Et
    Kilicdarroglunun dostlarindan birini ogrenmis olduk
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapılanları chp nin kendi aklı ile yaptığına inanan varsa ben ona deli derim.
    Cevapla
  • Ahmet Bozo 2 yıl önce Şikayet Et
    Makovsky chp yi kullanacak çünkü işine yarayacak. Kemal'in bir kaşına gözüne değil menfaatleri için. Chp nin eline geçse bu ülke Suriye'den beter oluruz ama bunların ekmeğine yağ süren de chp iktidar uğruna vatanını satacak olan da chp. Ben böyle zihniyetin içine tüküreyim
    Cevapla
  • Ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Cc tuzakların en hayırlısını kurar bütün vatan hainlerine Kahhar ismi ile muamele etsin
    Cevapla
  • indirin 2 yıl önce Şikayet Et
    bir birinizi yiyeceğinize bu adamı indirseniz diyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Başkan Erdoğan 'Terör devleti İsrail' deyip rest çekti: Bütün dünya bilsin, idrak etsin