Saadet Partisi'nde deprem! Asiltürk ayrışması nasıl sonuçlanacak?

Saadet Partisi'nde Oğuzhan Asiltürk'ün son çıkışı partide depreme yol açtı. Haber7 yazarı Mehmet Acet, parti içindeki dengelere ilişkin, Asiltürk'le Karamollaoğlu’nun görüş ayrılığının sürpriz olmadığını yazdı.

Saadet Partisi'nde deprem! Asiltürk ayrışması nasıl sonuçlanacak?
Saadet Partisi'nde deprem! Asiltürk ayrışması nasıl sonuçlanacak?
GİRİŞ 18.06.2021 09:43 GÜNCELLEME 18.06.2021 09:54
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Haber7 yazarı Mehmet Acet, bugünkü "Saadet Partisi'nde Oğuzhan Asiltürk - Temel Karamollaoğlu ayrışması nasıl sonuçlanır?" başlıklı yazısında, Milli Görüş Vakfı, Anadolu Gençlik Vakfı vb. diğer kurumlarda etkin olan Oğuzhan Asiltürk’ün son çıkışın parti içinde büyük bir depreme yol açtığını yazdı.

Mehmet Acet'in bugünkü köşe yazısı şöyle:

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün yaptığı son çıkışlar, parti içinde deprem etkisi yaptı.

Asiltürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, sadece iktidarı eleştirme odaklı siyaset nedeniyle partinin oylarının azaldığını dile getirip, kongre çağrısında bulundu, şunları söyledi: 

"Erbakan hocamızdan sonra, Saadet Partisinde görev yapan kardeşlerimiz, sâdece iktidarı tenkit etmekle yetindiler. Böyle olunca, ahlâki ve mânevî değerleri savunduğu için, Saadet Partisini destekleyenlerin desteği azaldı. Bu destek azaldığından dolayı, bir önceki seçimde milletvekili çıkaracak kadar oy aldığımız illerde, seçim işbirliği dolayısıyla baraj uygulanmadığı halde, aynı oyu alamadığımız için milletvekili çıkaramadık"

Asiltürk, bu ifadelerle gerekçelendirdiği kongre çağrısı bağlamında ise şu görüşleri dile getirdi:

“Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve gençleri, Milli Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak.”

Bu sözler Saadet Partisi yönetiminden tepkiyle karşılandı.

Parti Sözcüsü Birol Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, “Saadet Partisi’nin yetkili kurulları ve karar organları bellidir. Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır.” ifadelerini kullandı.

Gözlerin çevrildiği Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ise, "Açıklamaları Oğuzhan Bey'i bağlar. Parti içi meselelerimizi kamuoyunda tartışmayı doğru bulmuyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

Peki, bu son tartışma ile iyice ayyuka çıkan bu ayrışmayı nasıl okumalı?

Karamollaoğlu mu? Asiltürk mü?

Bu iki ismin Saadet Partisi ve Milli Görüş hareketi üzerindeki ağırlığı nedir?

Günün sonunda hangisinin dediği olacak?

TEŞKİLATLARDA KARAMOLLAOĞLU’NUN, MİLLİ GÖRÜŞ VAKFI, ANADOLU GENÇLİK VAKFI GİBİ KURUMLARDA ASİLTÜRK’ÜN AĞIRLIĞI VAR

Yukarıdaki soruların cevaplarını bulabilmek için iki ismin nerede ne kadar ağırlığı var sorusuna cevap bulmak gerekiyor.

Bu yazıya başlamadan önce, Milli Görüş hareketinin son durumu ve Parti içindeki dengeleri yakından bilen, hareketin içinde yer alan bir isimle konuştum.

Konuştuğum isim, şöyle şeyler anlattı:

-Saadet Partisi teşkilatlarında Temel Karamollaoğlu’nun bir ağırlığı var.

-Ancak, partinin çizgisine doğrudan etki eden, hatta yön verme iddiasını taşıyan Milli Görüş Vakfı, Anadolu Gençlik Vakfı vb. diğer kurumlar, Oğuzhan Asiltürk’ün kontrolünde.

Asiltürk, Erbakan hocanın vefatından sonra milli görüş hareketinin lideri olarak kendisini görüyor.

Dolayısıyla partinin başında, genel başkan sıfatıyla Temel Karamollaoğlu bulunsa da, ‘hareketin lideri’ sıfatıyla, Asiltürk’ün önemli bir ağırlığı bulunuyor.

Karamollaoğlu ve ekibi, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yer yer muhalefet sınırlarının ötesine geçip, hasmane bir çizgide hareket ettikleri için, Asiltürk’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yakınlaşmasından ve son hamlelerinden hoşnut değil.

Ancak, Asiltürk’ü küçümseme şansları da yok.

Çünkü o da, partinin daha üstünde gördüğü milli görüş hareketinin lideri olarak kabul ediliyor.

Asiltürk, hareketin özellikle gençlerle ilgilenen kurumları üzerinde doğrudan söz sahibi olduğu için, bunun verdiği özgüvenle partinin gidişatına da yön vermek istiyor.

Parti içi kaynaklar, Asiltürk’ün sosyal medya üzerinden paylaştığı görüşlerini aslında bir yıldır teşkilatlarda dile getirdiğini ifade ediyor.

Bu ne anlama geliyor?

Son paylaşımlarla ilgili aslında, parti yönetimi açısından da ortada bir sürpriz olmadığı anlamına geliyor.

İki ismin yani Asiltürk ile Karamollaoğlu’nun bugünlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Buradan bir anlaşma çıkar mı?

Net değil.

Ancak, iki isimden herhangi biri geri adım atmazsa, bunun çok ciddi sonuçları olacağı yönünde bir kanaat olduğunu söyleyebilirim."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 51
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Saadet partisi seçmeninin geneli 65 yaş üstü. İnsanlar öldükçe, parti oyları da düşüyor. Yeni seçmen kazandıklarını düşünmüyorum.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık Milli Görüş ün partlsi Karamolla ve Kamalak gibi basiretsizlerden kurtarılmalıdır. Parti bitti ama davamız bari bitmesin.
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar istişare kurulumuz var diyenler şimdi istişare kurulu başkanının söylediği kendini bağlar diye zirvalayip chphdp ittifakında vazgeçmeye niyetinin olmadığını ortaya koyuyor
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Temel Karamollaoğlu chp li geçmişten beri, ittifakını değiştirmez,
    Cevapla
  • mim 2 yıl önce Şikayet Et
    geçmişten bahsedeceksek kim kimlerle takılmış, ne istemişlerde vermemişler iyi bilmek gerekir
    Cevapla
  • tespit 2 yıl önce Şikayet Et
    Kamalak karamolla tam olarak erbakan zihniyeti maalesef.
    Cevapla
  • ahmet duman 2 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah. şükür ki anladınız. bazıları gibi erbakanın çizgisinden ayrıldılar demedin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...