ABD'den Türkiye ilgili son dakika hamlesi! 'Anlaşmanın son parçası' deyip duyurdu...

ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, Afganistan'da Kabil havaalanının güvenliği konusunu görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABD'den Türkiye ilgili son dakika hamlesi! 'Anlaşmanın son parçası' deyip duyurdu...
ABD'den Türkiye ilgili son dakika hamlesi! 'Anlaşmanın son parçası' deyip duyurdu...
GİRİŞ 23.06.2021 20:25 GÜNCELLEME 23.06.2021 21:27
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Havalimanı'nın güvenliği konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Binbaşı Rob Lodewick, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu hafta, ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, Afganistan'da Kabil havaalanının güvenliği konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gidecek." dedi.

MARK MİLLEY: ANLAŞMANIN SON PARÇASI KALDI

Lodewick görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi vermezken, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesinde 2022 savunma bütçesine ilişkin bir oturumda açıklamalarda bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, herhangi bir yazılı anlaşmanın henüz olmadığını ancak görüşmeleri ilerlettiklerini söyledi.

Milley, "Bu hafta (Türkiye ile) bir toplantımız var. Sanırım anlaşmanın neredeyse son parçası kaldı. Türkiye adına konuşmak istemiyorum ve nihai bir anlaşmanın sonucunu önceden vermek istemiyorum ama Kabil havalimanının güvenliğinin sağlanacağı konusunda eminim." dedi.

Türkiye, NATO Kararlı Destek Misyonu kapsamında Afganistan'daki Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesi görevini 6 senedir sürdürüyor.

ABD Afganistan'dan çekilirken, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi sırasında yaptıkları görüşmede Kabil havaalanının güvenliği konusu da gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin orada kalabileceğine dair niyetini mevkidaşlarına aktardığını ifade etmişti.

YORUMLAR 52
  • Akdenizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kunuri'mi yahut Babil Havaalanı'mı ?
    Cevapla
  • habiblacin 2 yıl önce Şikayet Et
    beyler osmanlı nasıldı acaba her ülkede askermizin olması ekonomimiz olması sadece geri zekalıları karşısına alır amerika bu şekilde amerika olmuş, hindistan neden olamamış acaba... daha dört koyun güdemeyen burada askeri ve siyasi işlerde ahlam keser olmuş vayki vay tıpkı saati takılı kalmış chp zihniyeti gibi
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Fatih Sultan Mehmet ile girdiği yükselme dönemininde, asker ve halk sürekli fetihlerden ve mücadeleden yorulmuştu, artık durup dinlenmek ve biraz rahatına bakmak istiyordu.Sırf bu sebepten karakter olarak babası Fatihe benzeyen , fetih ve mücadele yolunu tercih ettiği bilenen Cem Sultana karşı uysal ve sakin 2.Beyazıt desteklenerek Sultan yapıldı.Netice'de 2. Beyazıtı oğlu Yavuz Sultan Selim zorla tahttan indirdi,yerine Yavuz sultan oldu, fetihler ve büyüme dönemine Osmanlı tekrar girdi.Türkiye'de yükselme dönemini yaşıyor, Türkiye'yi durdurmak ve zayıflatmak isteyenler iktidara gelse bile 2.Beyazıt gibi fazla iktidarda kalamaz yeni bir Yavuz mutlaka çıkar.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala niye? açık değil. Çin ile mi yakınlaşacağız? Kuşak yol projesinin oluşturduğu ekonomik koridor güvenliği mi? veya Türkmenistan Pakistan koridoru mu? Yok kardeş Pakistan ile olan ittifak mı? (Afganistan da Pakistan a yakın kabile nufus oranı %40; Türk kökenli nufus oranı %10) Afganistan daki bize yakın kesimleer mi? Yahut şirketlerimiz önemli işler görüyor da onların menfaatleri mi? nedir bizi bataklığa çeken. Yahu İŞİD kuzeyde konumlandırılmış; 2015 den beri (filipinler işid saldırısı) bu bölgeye kurgu devam ediyor, İÇ SAVAŞ; terörize etmek ve Terör ithal etmek.. Nedir bizi SAYGON a çeken.
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd gitsin kendi beklesin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Asker Göndereceksek Siyasetcilerin ve zenginlerin cocuklari korusun libyayi haclilarin cani kiymetlidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak