AK Parti'de kritik MKYK sonrası son dakika açıklamaları

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 07.07.2021 16:13 GÜNCELLEME 07.07.2021 16:59
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 13.50'de başladı. 15:30'da sona eren toplantının ardından Ömer Çelik son dakika açıklamalarında bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Gerek ülkemizde operasyon yapmaya çalışanlara cevap nettir. Irak'ta, Suriye'de terör devletçikleri kurmaya çalışanların ulaşabileceği hiçbir hedef yoktur. Bunlara kimlerin destek verdiğini görecek kadar Türkiye'nin devlet tecrübesi vardır. Baktığımızda sadece siluetlerini görmüyor, fotoğraflarını çekiyoruz. Bunlarla mücadelenin kararlı şekilde yürütülmesi için her türlü imkana sahibiz.

TÜRKİYE SİCİLİ EN TEMİZ ÜLKEDİR

Türkiye, cocuk asker kullanmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda sicili en temiz devlettir. Çocuk terörist meselesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti en temiz devlettir. İftira bile atılamayacak bir devlettir. Türkiye, insan ticaretinin önlenmesi konusunda en güçlü mücadeleyi veren ülkelerden birisidir. Çocukları savaşçı olarak kullananların başında PKK ve DEAŞ terör örgütü gelmektedir.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ'NİN YANINDAYIZ
İskeçe Türk Birliği'ni selamlıyorum. Yeniden tescil başvurusu Yunanistan tarafından reddedildi. İsminde Türk ibaresi olduğu için 1983'te ibare indirildi, dernek 1986'da kapatıldı. AİHM kararı karşısında Yunanistan 2017'de bir düzenleme yaptı. İskeçe Türk Birliği yeniden tecil için başvuru yaptı. Yunanistan Yargıtayı 30 Haziran'da bunu kabul etmedi. İskeçe Türk Birliği'nin haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu mücadelenin 38 yıldır sürmesi... Sürekli olarak aleyhine karar veriliyor. Üçüncü kere birlik Yunanistan'daki iç hukuk yollarını tüketmiş oldu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EYLEM PLANI
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı açıklandı. Burada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, STK'ların ortak görüşü ile ortaya çıktı. 5 ana hedef, 227 faaliyet şeklinde hayata geçecek.

Çok önemsediğim konulardan biri şudur. Toplumda kadına yönelik şiddet suçlarının analiz edilmesi için araştırma yapılacak. Nerede eksiklik var, nerede eğitimle ilgili çalışma yapılması... Şiddetin cezalandırılması konusunda nasıl bir algı oluşuyor, bunun sonuçlarının çıkarılması çok önemli. Eylem Planı çerçevesinde risk haritalarının çıkarılacak olması mücadelede nerelere yoğunlaşılacak olmasını göstermesi açısından da önemlidir.

MÜSİLAJDA CİDDİ AZALMA VAR

11 bin metreküp müsilaj toplandı. Yüzeyde ciddi azalma var. Bu tabloyu yeniden görmemek için çalışmalarda bulunuyoruz. Önemli olan bir daha bu noktaya gelmemektedir. Mevzuata uymayan 140 tesise 18 milyon TL ceza kesildi.

KORONAVİRÜS VE AŞI SÜRECİ

Bazı ülkelerdeki gibi gayri insani tablolarla karşılaşmadık. Tüm bir toplum olarak koruma altına almayı başardık vatandaşlarımızı. Her gün çeşitli açıklamalar görüyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, süreci yönetiyor. Kararları ve tavsiyeleri noktasında herkes tedbirleri alıyor. Bilim Kurulu'nunt avsiyesi aşılama çalışmalarına önem vermemiz yönünde. Kazanımları korumanın yolu aşılamaya destek vermektir.

Pandemi destekleri 196 milyar TL'ye ulaşacak.

ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ile ilgili de açıklamada bulunan Çelik: Bu anneleri bu çaresiz durumalra düşürenler güya bu işleri Kürtler için yaptıklarını söylüyorlar. Tüm bunları yaparken de Kürt çocuklarını bu memleketin çocuklarını ölüme götürüyorlar. Siyasete katılma yok. Oyüzden daağa çıkıyorlar deniyordu. Siyasete katılmanın annelerin elinden evlatlarını çalmak demi-okratik süreçleri terör örgütlerine zemin hazırlamak şeklinde kullanıldığını görüyoruz.

Cumhurbaşkanımız anneleri Ramazan'da kabul etti Yine bir araya gelecek. Bu kez anlamlı buluşma olacak.Pek çok ile de yayıldı. Kadın üyelerimizin daha yoğun bir talebi olduğunu görüyoruz. Kapsamlı bir Diyarbakır programı gerçekleşecek.

YORUMLAR 24
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    abd şaşırdı galiba böyle bir rapor abd ye iade edilmeli. abd kendi suçlarını rapor etsin önce. hani nerde çocuk asker. bunun altında bir şey var ama ne bilemedim. yakında başka bir iftira atar. Türkiye abd yi uyarmali yalan yanlış Türkiye ile ilgili eylem ve söylemlerden uzak durmalı. böyle söylemler ilişkileri bozar. zaten abd ile doğru dürüst ilişki bile kalmadı sayılır
    Cevapla
  • Alikamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı ile çatışma devam edecekse daha fazlasina hazır olunmalı.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz rapor yazamıyor muyuz, PYD üzerindenABD çocuk asker kullanıyor diye. Çok mu zor? Suçsuz olduğumuzu ispat etmek yerine misilleme yapsak mesela.
    Cevapla
  • rrrr 2 yıl önce Şikayet Et
    suriyede katilleri tutan zaten belli elnusra+öso +işit+amerika vs
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 2023 seçimleri çok önemli. Tehlike çok büyük. Seçim zamanı gelmeden içeride kaos çıkarmak isteyenler var çünkü Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Kuzey Irak'ta, Libya'da, Somali'de, Katar'da, Balkanlar'da ve Kafkasya'da hakimiyet kuran bir Türkiye var, Türkiye özellikle 2016 yılından beri Siyonist-Vatikan ittifakının planlarına büyük darbeler vurdu, vurmaya devam ediyor, işte Türk devletine yapılan iç ve dış operasyonların özeti bu. Herkes Sabır Meşhurun "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyip etrafına yaysın, o videoda her şeyin özeti var. Kuru slogan atmakla olmuyor arkadaşlar icraat lazım, tek yapmamız gereken 2-3 tıklama, ortamı Bizans artıklarına bırakmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat