Mustafa Sarıgül'den darbeye alkış tutanlara tepki

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül 'Ülkemizde darbeyi öven ve alkışlayan ihanet çetelerine asla aman vermeyiz' dedi.

Mustafa Sarıgül'den darbeye alkış tutanlara tepki
Mustafa Sarıgül'den darbeye alkış tutanlara tepki
GİRİŞ 27.07.2021 16:56 GÜNCELLEME 27.07.2021 16:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül Kurucular Kurulu Olağan Toplantısı öncesi basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"DEMOKRASİ KONUSUNDA ÇİZGİLERİMİZ KESİN"

Sarıgül muhalefetin 15 Temmuz'a gölge düşüren açıklamalarını kastederek "Bugünlerde demokrasi ve darbe konusunda bazı lüzumsuz konuşmalar duyuyoruz. TDP olarak demokrasi konusunda kesin çizgileri olan bir partiyiz. 15 Temmuz Gecesi, hain darbe girişimine engel olmuş, bu vatan için kurşun sıkmış ve canını feda etmiş kahraman evladımıza, hiç kimse aklının estiği gibi konuşamaz, onu incitemez, hatırasına asla saygısızlık edemez! " dedi.

"ÜLKEMİZDE DARBEYİ ÖVEN VE ALKIŞLAYAN İHANET ÇETELERİNE, ASLA AMAN VERMEYİZ"

15 Temmuz'un simge kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir için darbeci ifadesi kullanan İYİ Partili Uğur Songül Sarıtaşlı'nın konuşulduğu bu günlerde Sarıgül demokrasi vurgusu yaparak "Ülkemizde darbeyi öven ve alkışlayan ihanet çetelerine asla aman vermeyiz. Asıl darbeciler yurt dışına kaçma planları yapıp bu vatanı hainlere satmaya çalışanlardır. TDP olarak Ömer Halisdemir’in hatırasını, sonsuza kadar gururla onurla yaşatacağız." dedi.

TUNUS'TAKİ DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ

Sarıgül Tunus'taki darbe girişimine sert  tepki göstererek "Tunus’ta yaşanan son olay, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, evrensel hukuk ilkelerine ve demokrasiye aykırı olarak, meclisin yetkilerini almış, tek adamlığını ilan etmiştir. Halka sormadan, referandum yapmadan hiç kimse böyle bir yetki kullanamaz. TDP olarak böyle bir tavrı demokratik bulmuyoruz. Seçimle gelen seçimler gider. ha askeri darbe, ha sivi, ha el koyma hepsi hukuka aykırı" dedi.

YORUMLAR 1
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    sarıgül bu sefer halka nereden seslendiğini belirtmemiş. nerede acaba kendileri. birde çok merak ediyorum acaba sarıgül darbe gecesi neredeydi hiç sesi soluğu çıkmamıştı sonrasında da çıkmamıştı. şimdi ne oluyor acaba. ne garip bir ülkede yaşıyoruz ve ne garip bir siyaset çi modelleri var bu ülkede. emin olun elimde sihirli deynek olsa bu ve bunlar gibi zatları sokakta süpürgeci yaptırırdım. hiç olmassa her daim göz önünde olurlardı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu