Abdullah Gül nabız yokluyor: Dikkati çeken adaylık açıklaması

Son dakika haberi: Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine tartışmalar devam ederken, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Abdullah Gül nabız yokluyor: Dikkati çeken adaylık açıklaması
Abdullah Gül nabız yokluyor: Dikkati çeken adaylık açıklaması
GİRİŞ 14.08.2021 21:11 GÜNCELLEME 14.08.2021 21:11
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine tartışmalar devam ederken, Abdullah Gül'le ilgili dikkati çeken bir açıklama geldi. 

Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci-yazar Fehmi Koru, TV5'te yayınlanan programda, seçim dönemine ilişkin Millet İttifakı cephesine ilişkin konuştu. 

Millet İttifakı'nın "Abdullah Gül niteliğinde bir ismi aday göstermesi gerektiğini" savunan Koru, "Görebildiğim kadarıyla Millet İttifakı, adaylarının nitelikleri üzerinde uzlaşmış gibi görünüyorlar. Sadece kendi tabanlarından değil, AK Parti tabanından ve MHP tabanından da hiç değilse bir miktar oy getirebilecek bir isim üzerinde uzlaşmanın gerekli olduğunu görüyorlar. Sadece o ismi şöyle veya böyle bir aday değil, özellikle başkanlık sisteminden dönüşü sağlayacak, parlamenter sisteme geçiş dönemini hiç tereddüt etmeden sürükleyecek, deneyimli bir isim olması üzerinde de sanki bir mutabakat varmış gibi, hiç isim konuşulmasa da..." ifadelerini kullandı. 

Program sunucusunun Abdullah Gül'ün 2018 seçimlerinden önce kullandığı, "Geniş bir mutabakat sağlansaydı" ifadesini hatırlatması üzerine Koru şunları söyledi: 

CHP, Mehmet Şimşek’e adaylık teklifi götürdü mü?CHP, Mehmet Şimşek’e adaylık teklifi götürdü mü?

CHP ve İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Hesaplar şimdiden yapılıyorCHP ve İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Hesaplar şimdiden yapılıyor

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili son ankette fark açıldı!Son dakika: Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili son ankette fark açıldı!

"GÖREVDEN KAÇMAYACAKTIR"

"Ben kendisine bu konuda herhangi bir soru yöneltmiş ve ondan bir cevap almış değilim. Ama böyle bir mutabakat kimin üzerinde oluşursa o kişinin bundan kaçacağını zannetmiyorum. Türkiye öyle bir noktada ki bugün siyasete en soğuk bakan insanlar bile, kendilerine böyle bir davet gelirse ve üzerlerinde geniş bir mutabakat oluşursa reddetmeleri zor bir durum. Abdullah Gül olursa, o da görevden kaçmayacaktır."

YORUMLAR 130
  • Melih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahsı anlamıyorum. Chp 367 saçmalığını getirip bunun C. Başkanı olmasını engellemek için o kadar uğraştı. Şimdi onların adayı olmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Hikmet Araseyd2i6oi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Çok Değerli Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan bey efendiye yar ve yardımcısı olsun inşallah başımızda eksik etmesin inşallah 2023 te tekrar Cumhurbaşkanımız Sayın çok değerli Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan Bey efendidir inşallah.
    Cevapla
  • Sezas 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun başka birşey demem sen Cumhurbaşkanı olma diye adamlar meclise girmedi şimdide gel aday ol diyorlar gidiyorsun
    Cevapla
  • Faith 2 yıl önce Şikayet Et
    Meral aksener ve Abdullah gül kadar tehlikeli bir mahlukat yok bu siyesette her telden caliyorlar ne ayak oldukları belli degil
    Cevapla
  • Gksl 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke aday olsa,boyunun ölçüsü alırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?