Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı!

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili ilk kez bu kadar net konuştu. Yavaş konuyla ilgili "Kılıçdaroğlu aday ol derse o zaman düşünülür" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı!
Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı!
GİRİŞ 25.08.2021 10:30 GÜNCELLEME 25.08.2021 10:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Yavaş, Ankara'nın yerel gündeminin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu.

Altaylı'nın "Anketlerde isminiz üst sıralarda çıkıyor, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Yavaş, "Kemal bey beni birçok muhalif isme rağmen aday yaptı. Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında bir şey yapma durumum olamaz. Günü geldiğinde aday ol derlerse bunu konuşuruz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN İSMİ ÖNEMLİ OLMAYABİLİR"

Millet İttifakı'nın üzerinde çalıştığı sistem sonucunda Cumhurbaşkanı adayının isminin bir öneminin kalmayacağını belirten Yavaş, şunları söyledi:

"Şimdi burada sayın Genel Başkanımız sayın Akşener ve Millet İttifakı'nın genel başkanlarının mutabık kaldığı konu var. Öncelikle sistem tanımlanıyor. Başkanlık sisteminin verim vermediği görülüyor. Bir model koyalım ortaya, o sistem üzerinden gidelim. Eğer bu gerçekleşirse Cumhurbaşkanı'nın ismi kalmayacaktır. Bunlar takvime konulur. Şu tarihte şunlar yapılacak diye. Ben Cumhurbaşkanı'nın isminin çok önemli olmadığını düşünüyorum. Kemal bey beni birçok muhalif isme rağmen aday yaptı. Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında bir şey yapma durumum olamaz."

"SEÇİMLER GELDİĞİNDE DÜŞÜNÜRÜZ"

"Bir iz bırakıyoruz. Genel başkanının bu konudaki elini rahatlatmamız lazım." diyen Yavaş, "Benim gururumu okşuyor ama motivasyonumu bozuyor. Ben yarın kendimi kalkıp da kibrime yenilerek ben Ankara'da aday olmayayım moduna girdiğim zaman motivasyonum ortadan kalkar. Genel başkanlar günü geldiği zaman karar vereceğiz diyorlar. İmamoğlu ve Yavaş hangisi güçlü her gün tartışılıyor. Seçim gündemde değil şu anda. Eğer o dönem böyle bir şey söz konusu olursa Cumhurbaşkanlığı seçimlerine geldiğimiz zaman bunu düşünmemiz lazım. Şu anda bir sığınmacı durumu var, Türkiye'nin sıkıntıları var. Bunların çözülmesi gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Millet İttifakı'ndaki aday krizine ilişkin çarpıcı açıklama: İmamoğlu ittifaklar kuruyor..Millet İttifakı'ndaki aday krizine ilişkin çarpıcı açıklama: İmamoğlu ittifaklar kuruyor..

CHP’de büyük kavga! İşte Kılıçdaroğlu'nun kulislere bomba gibi düşen talimatıCHP’de büyük kavga! İşte Kılıçdaroğlu'nun kulislere bomba gibi düşen talimatı

Yalan ortaya çıktı! Akşener ve Kılıçdaroğlu özür dileyecek mi?Yalan ortaya çıktı! Akşener ve Kılıçdaroğlu özür dileyecek mi?

Yalan fırtınası! BBC Türkçe özür diledi, Akşener ve Kılıçdaroğlu hala sessizYalan fırtınası! BBC Türkçe özür diledi, Akşener ve Kılıçdaroğlu hala sessiz

YORUMLAR 16
  • Kanuni 2 yıl önce Şikayet Et
    YOK YOK YOK... Bulamıyorum. Başkan Ankara daki icraatını bulamadı. İcraatın olsaydı kağıttan değil kafandan söylerdin.sen beni yönetecek kapasitede değilsin.
    Cevapla
  • irşat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu Kendine Guveniyorsa Aday Olsun . Olmasa istanbulu Güzelleştiren Yedekler Var Ekrem imamoglu Olsun . Nürettin Sözen Olsun.
    Cevapla
  • Bandırmalı 2 yıl önce Şikayet Et
    unlar piyon, yaktıkları ışığın rengi hiç önemli değil. İpleri tutan sahiplerinin ışığı önemli. Ne yakarlarsa yaksınlar, Halk bunları sandıkta yakacak, dostları ile beraber...
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ben bir 91 senesinde geldim birde 2015-16-17-18 senesinde melih gökcek zamanından önce ve sonrası ankarayı çok iyi biliyorum melih gökcek anakrıyı adam etti bunalrda gölgeisnde pinekliyorlar şimdilik
    Cevapla
  • adil 2 yıl önce Şikayet Et
    sen buna layıksın başkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!