Tevfik Göksu sordu: Tıkır tıkır işleyen otobüslere ne oldu?

İBB Meclisi’nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, son günlerde İstanbul’un her bir caddesinde yaşanan otobüs ve metrobüs arızalarının sebeplerini anlattı.

GİRİŞ 13.09.2021 19:16 GÜNCELLEME 13.09.2021 19:39
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi’nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, son günlerde yaşanan otobüs ve metrobüs arızalarının sebeplerini anlattı. 

‘Bu arızalar İstanbulluların işlerine, okullarına gitmelerini engellerken perişanlık ve keşmekeş yaşatıyor’ diyen AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, “Sayın Başkan birkaç gün önce verdiği bir mülakatta İETT otobüslerinin on yıldır yenilenmediğini ve çok eski bir filo devraldıklarını söyleyerek, yaşanan arızaları buna bağladı. Bu söyleminiz de diğerleri gibi beceriksizliğinizi örtmek için ortaya atılmış koca bir yalandan ibarettir. 2013-2018 arasında, yani 5 yılda İETT, araçlarının %75'ini yeniledi ve aldığı otobüslerin hepsini de kendi öz kaynakları ile aldı. Siz ise 2,5 yılda İBB kaynakları ile bir tane bile yeni araç alamadınız. Çünkü iş bilenin kılıç kuşananın. Çünkü siz İETT’yi yönetemiyorsunuz” dedi.

EN GENÇ FLOYA SAHİP KURUMU DEVRALDINIZ

Dünyada ki toplu taşıma araçlarının yaş ortalamasına bakıldığında en geç filoya sahip olduğumuzu söyleyen Göksu, şu şekilde konuştu:

“Diğer yandan İETT’nin web sayfasına baktığımızda göreceğiz ki 2018 Kasım ayı verilerine göre dünyada toplu ulaşım araçlarının yaş ortalaması New York 9.2, Tokyo 11.83, Berlin 7, Paris 8, Roma 13 İstanbul yani İETT’de 5,8. Yani siz dünyanın en genç filosuna sahip bir kurumu devraldınız. O yüzden böyle basit yalanlara tevessül etmeyin. Düne kadar tıkır tıkır işleyen mevcut otobüsler neden şimdi sürekli arıza yapıyorlar, siz neden bunların bakımını yapamıyorsunuz, süreci neden yönetemiyorsunuz?”

MERCEDES BİLE YETERSİZ BULUNMUŞ

‘İETT otobüslerinin bakımsızlıktan yollarda kalmasını doğrudan izah edecek bir skandal var ortada’ diyerek sözlerine devam eden AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha önceden her garaj için değişik firmaların aldığı bakım ihalelerinin tamamı, bu dönemde yetersizliği ortada olan tek bir firmaya verilmiş ve ihale verilen firma otobüslerin bakımını yapmamış. Dikkat ederseniz ihaleler için verilmiş tabirini kullandım. Çünkü bütün ihaleler için sadece aynı dört firmanın dosya almasına müsaade edilmiş. Her ne hikmetse bu dört firmanın üçü bütün ihalelere teklif yerine teşekkür mektubu göndermiş. Hatta daha da ironik olanı şudur. Mercedes otobüslerin bakım onarımı için bile Mercedes firması yetersiz bulunarak elenmiş. (Sen yetersizsin ihaleye giremezsin) diyorlar. Mercedes de 30 sayfalık savunma gönderiyor. Peki ihale verilen firma ne yapmış? Bakımlarda kalitesiz yan sanayi ürünleri kullanmış. İşin bir başka boyutu ise bu firmanın Sayın Başkan’ın kankası olan CHP İstanbul Milletvekili birinin mali danışmanlık yaptığı bir firma olmasıdır”

NASIL BİR GÖNÜL İLİŞKİSİ VARDIR?

M. Tevfik Göksu İETT ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şimdi buradan İstanbullular adına soruyorum:  İETT’deki arızaların, bu ihalelerden sonra bu kadar artması bir tesadüf müdür?  İstanbul’da son aylarda yollarda dökülen ve yanan onlarca otobüsün, kullanılan bu kalitesiz yedek parçalardan kaynaklandığı doğru mudur?

Bu iş için yetersiz olduğu alenen ortaya çıkan bu firmanın kısa süre içinde İBB’den bu kadar ihale almasının arka planında nasıl bir gönül ilişkisi ya da başka ilişkiler vardır?

İlgili ilgisiz her konuda beyanat veren İBB Başkanı, bu iddialar hakkında neden hâlâ bir açıklama yapmamıştır?  Yoksa ajans bu olayı kapatacak yeni bir yalan bulamamış mıdır? Otobüsün icadından 100 yıl sonra, düz yolda otobüsleri yürütemeyen bir kişinin, motorlu araçların icadından 450 yıl önce gemileri karadan yürüten bir komutana benzetilmesiydi.  Hanımefendi de artık herhalde yeni Fatih’in portresini genel merkezine asar. Zulüm 1453’de başladı diyenler ne zamandan beri Fatih oldu?”

Tramvay arıza yaptı! Vatandaş isyan ettiTramvay arıza yaptı! Vatandaş isyan etti

Bakımsızlıktan arızalanıp yolda kalan İETT'lere yenileri eklendiBakımsızlıktan arızalanıp yolda kalan İETT'lere yenileri eklendi

Marmaray'da arıza; yolcular raylar üzerinde yürüdüMarmaray'da arıza; yolcular raylar üzerinde yürüdü

Bir İETT otobüsü daha yolda kaldı! Trafik kilitlendiBir İETT otobüsü daha yolda kaldı! Trafik kilitlendi

 Gaziosmanpaşa’da İETT otobüsünde yangın çıktı Gaziosmanpaşa’da İETT otobüsünde yangın çıktı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 99
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olsun buna oyverenler herşey çok güzel oluyor....
    Cevapla
  • 07 METOS MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    İETT Otobüsleri yaşlı değil bakımsız, günde 18 saat çalışan otobüslerin 2 haftada bir hafif bakıma girmesi lazım yağı, filitresi, yürüyeni, motoru kontrol edilirse iş görür işe yarar, Tefik başkan doğruları eğip bükmeden direk ekrem in yüzüne söyleyen, özü sözü belli Esenlerin çalışkan başkanı, İstanbul büyük şehir başkan adaylığına yakışır.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyseki pandemi dönemini imamoğlu ile atlatıyoruz. Bir daha zabıta memuru bile olamaz
    Cevapla
  • İstanbullu Soruyor 2 yıl önce Şikayet Et
    Aziz İstanbullu ; bu yönetim Önceki ak parti belediyelerinin kurduğu yaptığı açtığı mekan alet edavat ları nevarsa ! bırak yenisini yapmayı tamirini dâhî yapmaktan acîz bir yönetim içindeyiz Nerede oyverenler görmüyorlar mı ,bilmiyorlarmı ? Canlı örnek en barizinden , her istanbullunun oturup kalktığı oturma banklarını dâhî tamir edilemiyor yâ ? dahaneyî nasıl gösterip belgleyelim? illete oy verenler!
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekreeeeeeemmm Ekreeemm hazırı tükettin bitirdin ama bu milletimiz bunların hesabını sorar soracak seni artık Temelim, Meralim de kurtaramaz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'