Kapsamlı ittifak araştırmasında çarpıcı sonuç: HDP'yi gizleyelim!

Areda Survey'in yaptığı kapsamlı araştırma, İYİ Parti seçmeninin önemli kısmının "HDP Millet İttifakı'nda resmi olarak yer almasın ama gizli destek versin" düşüncesinde olduğunu ortaya koydu.

Kapsamlı ittifak araştırmasında çarpıcı sonuç: HDP'yi gizleyelim!
Kapsamlı ittifak araştırmasında çarpıcı sonuç: HDP'yi gizleyelim!
GİRİŞ 16.09.2021 13:19 GÜNCELLEME 16.09.2021 13:19
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı üzerine karşılıklı açıklamalar gelirken, ittifak içinde soruna neden olan bir konu da HDP'yle kurulan ilişkiler. Peki seçmen ne düşünüyor? Areda Survey'in yaptığı araştırmada dikkati çeken sonuçlar çıktı. 

2 bin 448 kişinin katıldığı araştırmada, "HDP ile Millet İttifakı ilişkisi nasıl olmalı?" ve "CHP ile HDP arasındaki yakınlaşmanın ittifaka zarar vereceğini düşünüyor musunuz?" gibi sorular soruldu. 

Katılımcılardan yüzde 68,6'sı, HDP'nin Millet İttifakı içinde resmi olarak yer alması gerektiğini belirtirken, yüzde 31,4 ise, "HDP, Millet İttifakı içinde resmi olarak yer almamalı, ittifaka gizli destek vermelidir" cevabını verdi. 

İYİ PARTİ VE CHP SEÇMENİNİN ÖNEMLİ KESİMİ: HDP GİZLİ DESTEK VERSİN

24 Haziran seçim tercihine göre verilen cevaplarda ise dikkati çeken bir sonuç ortaya çıktı. İYİ Parti seçmeninin yüzde 62,7'si ile CHP seçmeninin yüzde 47,7'si, "HDP'nin ittifaka gizli destek vermesi gerektiği" düşüncesini dile getirdi. 

HDP İTTİFAKA ZARAR VERİR Mİ?

Katılımcıların yüzde 60'ı, CHP-HDP ilişkisinin Millet İttifakı'na zarar vereceğini savundu. AK Parti seçmeninin yüzde 84'ü, İYİ Parti seçmeninin yüzde 67'si bu görüşü ifade etti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 92
  • Ersin 2 yıl önce Şikayet Et
    Soyu bozuk hainler.
    Cevapla
  • Balkesli 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetönun çakma milliyetçi Ablası siz bir projesiniz..Kendin söylemiştin...Yazıklar olsun sana Vatan evletlerına kurşun sıkanlarla aynı masada oturuyorsun...Ya takkeli Karamollaya ne demeli..Elinde Tespihle dolaşan Şeytan..Dıgerleri küçük şeytan.CHP en büyük Iblis..Bu vatanı size yedirmeyecegiz....
    Cevapla
  • ömaska 2 yıl önce Şikayet Et
    İki soysuzdan ve karektersizden ne beklenir ki. Kin ikisininde gözünü kör etmiş. Düşünün biri kendini milliyetçi olarak tanıtıyor ama kalleşlerin ve hainlerin oyuna talip ancak cesurca dillendiremiyorlar tam bir acziyet. Diğer tarafta kendini yok sayanlara dilsiz karekter yoksunu bir gürüf.
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyi parti %32 milliyetçi değil
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsanız yapın hdp artık bitti. hepsi kendi başlarına bir şey etmiyorlar. hdp ye avuç açıyorlar. kürt halkı reisi bırakmaz .zaten Kürtler artık hdp pkk dan bıktı .iyice başlarına bela almazlar. Kürtlerle hdp arasındaki bağ çoktan koptu hdp kırsal kesimden oy alır onlarda devlet bizi koruyamaz diye korkudan hdp der..bence meral hanım olsun hepsine bedel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması