İlker Başbuğ hakkında 4 yıl hapis cezası talebi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarındaki açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı.

GİRİŞ 17.09.2021 15:05 GÜNCELLEME 18.09.2021 10:46

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ’un “kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret” suçundan cezalandırılması istemiyle dava açtı. İddianamede, Başbuğ’un 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

İlker Başbuğ,, katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasında,, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeye dikkat çekmişti,, "2009'da bu kanun teklifini kim hazırladı" diye sormuştu. Teklifin FETÖ’nün direktifi ile hazırlandığını ileri sürmüştü. “Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan o düzenlemede kimin imzası varsa siyasi ayak oradadır” demişti.

YORUMLAR 7
  • karagöz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gubuzcu ilkeride alaşa edin lütfen...
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Atın bunuda içeri bu cezasını çekmeli
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunuda Rutbesi Sökülsün
    Cevapla
  • Vadi/pusu 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet sıra bu tiplere gelmeli...! Fırsat bulsalar 28 şubat ı tekrar edecekler...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu adli kontrolle serbest bırakıldı
Alman basını duyurdu: Ankara NATO'nun merkezi oldu! İşte o dev anlaşma!