TASC, Bakan Yardımcısı Kıran'ın yer aldığı fotoğraf için özür diledi

Türk Amerikan Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası arasında ABD’de yayımlanan ortak deklarosyonla ilgili yapılan fotoğraf çekiminde Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın yer alması sonrası yeni gelişmeler yaşandı.

TASC, Bakan Yardımcısı Kıran'ın yer aldığı fotoğraf için özür diledi
TASC, Bakan Yardımcısı Kıran'ın yer aldığı fotoğraf için özür diledi
GİRİŞ 23.09.2021 22:19 GÜNCELLEME 24.09.2021 02:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Trump döneminde İsrail ile BAE arasında imzalanan ve Filistin davasını yok sayan Abraham Anlaşması’na destek içeren maddelerin olduğu ortaya çıkması sonrası Türk Amerikan Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası TASC önce anlaşmadan çekildiğini açıkladı daha sonra da yaptığı yazılı bir açıklama ile fotoğrafta yer alan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'dan özür diledi. 

TASC tarafından Türkçe ve İngilizce yapılan  yazılı açıklamada "Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurul haftası sırasında Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi TASC'ın düzenlediği yıllık faaliyetin konukları ve organizatörleriyle, faaliyet devam ederken kendilerinin talepleri üzerine fotoğraf çektirme nezaketi gösterdi. Yahudi Ticaret Odası Başkanı Duvi Honig ve TASC Eşbaşkanı Günay Evinch bu sırada önceden planlanmaksızın bu fotoğrafın çekilmesini talep ettiler. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’a sözkonusu sivil toplum girişiminin içeriği hakkında önceden bilgi verme sorumluluğumuzu yerine getirmedik. Fotoğrafta bu deklarasyonu göstermek de bizim hatamızdı. Bakan Yardımcısı Kıran’dan ve kamuoyundan ortaya çıkabilecek herhangi bir yanlış anlama için özür diliyoruz." ifadesi yer aldı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Yücel güvenkaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu herifin tüm millete aid olan devlet kadrolarından atılması lazım
    Cevapla
  • bekir cizmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur hatalardan ozur ile kurtulmak dogru mu?
    Cevapla
  • Eray Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    yahudi var ise işin içinde şeytanlık her zaman vardır, olacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!