Yeniden Refah Partisi'nden Sakartepe: CHP’nin klasik hastalığı yine nüksetti

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Av. Sakartepe, CHP'li Etimesgut İlçe Başkanının sözlerine ilişkin, "Bu tehdit dili asla kabul edilemez. Akıllara darbelerin soğuk yüzünü getirmekte, tek parti uygulamalarını hatırlatmaktadır" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nden Sakartepe: CHP’nin klasik hastalığı yine nüksetti
Yeniden Refah Partisi'nden Sakartepe: CHP’nin klasik hastalığı yine nüksetti
GİRİŞ 25.09.2021 13:25 GÜNCELLEME 25.09.2021 13:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bayram Sakartepe, kamuoyunda büyük tepki çeken, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Cemal Emir'in oy veren vatandaşı tehdit içeren sözlerine ilişkin yazılı açıklamada bulunarak kınadı.

BU TEHDİT DİLİ DARBELERİN SOĞUK YÜZÜNÜ HATIRLATIYOR

Daha önce de Azerbaycan ve Libya gibi milli meselelere karşı CHP'li bazı yetkililerin olumsuz sözler sarfettiğini hatırlatan Sakartepe, şöyle konuştu:

"CHP Etimesgut İlçe Başkanını iktidara ve seçmenlerine yönelik sarf ettiği cümleleri bizim gibi milletimiz de hayretle dinledi. Türkiye’nin ana muhalefet partisinin iktidarı eleştirmesi kadar doğal bir şey olamaz. Fakat muhalefet etmenin de bir nezaketi vardır. Bir daha gelmeseler diye kökünü kazıyacağız, korkutacağız, yıldıracağız, susturacağız. Demokratik bir ülkede, kendisi gibi düşünmeyeceklere söylenen, sözün en hafifiyle, susturmak asla kabul edilmeyecek bir eylemdir. Daha önce de CHP’li bazı yetkililerin Azerbaycan, Libya gibi milli meselelerimizdeki açıklamalarını ve karşı çıkışlarını üzülerek seyrettik. Son yapılan açıklama ise, bunların çok ötesinde CHP’ye oy vermeyen seçmeni hedef almaktadır. En hafif ifade ile tehdit dili kullanılmaktadır. Akıllara darbelerin soğuk yüzünü getirmekte, Tek parti uygulamalarını hatırlatmaktadır. Darbelerden, dayatmalardan ülkemiz çok çekti. Bunu yapanları aziz milletimiz yıllar geçse de asla unutmuyor ve prim vermiyor."

BU ANLAYIŞ SADECE ÜLKEMİZDE DEĞİL DÜNYADA DA TASFİYE OLDU

'İktidara gelmenin yolu, susturmaktan, yıldırmaktan, korkutmaktan, kökünü kazımaktan geçmiyor.' diyen Sakartepe, "Bu anlayış sadece ülkemizde değil dünyada da tasfiye oldu. Yine iktidara gelmenin yolu, milletin desteği ile sandıktan çıkmaktan geçmektedir. Halkımız, siyasi arenada kavga istemiyor, toplumu kutuplaştıracak tavır ve söz istemiyor. Siyasi partiler birbirlerinin hasmı düşmanı değillerdir. Birbirlerinin rakibidirler. Rekabetinde saygı ve nezaket çerçevesinde centilmence yapılmasını arzu etmektedir." ifadelerini kullandı.

'BİRİLERİNİN KÖKÜNÜ KAZIMAK' MUHALEFET YAPMAK DEĞİLDİR!

Siyasi rekabetin bir hizmet, iyiyi, güzeli, faydalıyı ortaya koyma ve uygulama yarışı olduğunu söyleyen Av. Sakartepe, "Bir hukuk devletinde “Birilerinin Kökünü Kazımak” muhalefet tarzı olamaz. Bundan dolayı bu açıklamayı asla tasvip etmiyoruz. Yeniden Refah Partisi, Türk Siyasetine yeni bir enerji, yeni bir soluk getirmiştir. Genç ve Dinamik kadrosuyla, yeni nesil siyaset anlayışını sergilemektedir. Doğruyu kim yaparsa, sahiplenmekte, yanlışı kim yaparsa da karşısında durmaktadır. Kısaca, “Makul Muhalefet” yapmaktadır. Milletimizin yıllardır özlediği ve beklediği tavır budur. Sebepte çok geniş kitleler tarafından kabul ve destek görmektedir. Bundan dolayıdır ki, biz sadece iktidarın yanlışlarına değil, muhalefete de muhalefet etmekteyiz. Son olarak, CHP yetkililerini aziz milletimizi anlamaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

YORUMLAR 2
  • erol 2 yıl önce Şikayet Et
    hayret refah partisi chp'yi eleştirdi
    Cevapla
  • Vardar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizi Cumhurittifakında görmek isteriz.Saadet lideri sizin kadar mert degildir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!