HDP'de ittifak oyunları başladı! Köprüler gerçekten yıkıldı mı?

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçim ittifakı konusunda, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma gibi bir anlayışımız yok" açıklamasının ardından Ahmet Türk'ün sözleri dikkat çekti. Peki, HDP, gerçekten köprüleri yıktı mı?

GİRİŞ 28.09.2021 12:15 GÜNCELLEME 28.09.2021 12:15
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ittifak tartışmaları hız kazanırken dün HDP'den de bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim ittifakına ilişkin partisinin resmi görüşünü açıklayarak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifak içinde yer alma gibi bir anlayışımız yok" açıklamasında bulundu.

HDP'nin seçim ittifakına ilişkin açıklamasının ardından Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin Mardin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Türk'le yaptığı röportaj ise gündeme damga vurdu. 

KAPI AÇIK!

HDP Eş Genel Başkanı'nın sözlerinin aksine, "Biz seçim ittifakı arayışı içinde değiliz, HDP kendi kimliğiyle seçimlere girer ama demokrasi için bir ittifakın içinde yer almak konusunda da kapıları açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Türk'ün bu açıklamaları son günlerde konuşulan HDP'nin seçim stratejisini de gözler önüne serdi. "HDP, gerçekten köprüleri yıktı mı" sorusu gündemdeki yerini koruyacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Blöf yapıyorlar chpkk ipkk hdpkk spkk birbirlerine gebeler. Milletin aklıyla oynuyorlar ahmaklarda inanıyor
    Cevapla
  • mustafa çlk. 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar mahalle karısı siyaseti yapıyorlar.
    Cevapla
  • Bedir 2 yıl önce Şikayet Et
    Elleri mahkum, bunlar ne derlerse desinler sonuçta bereber olacaklar.
    Cevapla
  • trh 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeleri mülteci olarak istemeyenler bakalım mülteci olunca nereye gidecek. Allah muhafaza. Durum çok ciddi. 2023de oy verirken mülteci olma ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. Ya birlik çıkar sandıktan ya da pkk fetö dhkpc pontus rum ermeni yunan iyon terör devletçikleri. Bilin bakalım hangi muhalif hangi terör devletinin başkanı olur o zaman.
    Cevapla
  • Dadaş 25. 2 yıl önce Şikayet Et
    tabiki hayır. bunlar aynı saftalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı