Kılıçdaroğlu'ndan skandal Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala sözleri

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, skandal ifadelere imza attı. Kılıçdaroğlu, PKK’ya güzelleme yapan Osman Kavala’yı, 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi Demirtaş’ı ve 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini masum ilan etti.

GİRİŞ 12.10.2021 16:36 GÜNCELLEME 12.10.2021 17:24
Bu Habere 221 Yorum Yapılmış

Son günlerde sözde 'Kürt sorunu'nu ortaya atan ve HDP'yi meşru gördüklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yine teröre çanak tuttu.

Kılıçdaroğlu, PKK'ya güzelleme yapan Osman Kavala'yı, 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi Selahattin Demirtaş'ı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin failleri asker görünümlü teröristleri masum ilan etti.

NEDEN HAPİSHANEDE?

Kılıçdaroğlu 'Adalet istiyoruz kendi ülkemizde. Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını
istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz' dedi.

'SELAM ÇAKMADIKLARI TÜRKİYE DÜŞMANI KALMADI'

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş, Kavala ve FETÖ'cü teröristlerle ilgili sözlerine sosyal medyadan şu sözlerle tepki gösterdi:

Kemal Kılıçdaroğlu, "Masum insanlar" diyerek Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve darbecilerin neden hapiste olduğunu sordu.

"Türkiye'nin yol temizliğine ihtiyacı var." diyerek de kurtarma sözü veriyor. Ortağı Meral Akşener'le birlikte selam çakmadıkları Türkiye düşmanı kalmadı.

 

 

OSMAN KAVALA'DAN PKK'YA GÜZELLEME

Kılıçdaroğlu'nun masum dediği Osman Kavala, 2015 yılında PKK'nın kanalı olarak bilinen IMC'ye katılıp skandal ifadeler kullanmıştı. Kavala, 4 Ağustos 2015 tarihinde İMC Televizyonu'nda yaptığı açıklamada; 'Her ne kadar bazıları PKK'yı İŞİD'le veya buna benzeyen örgütlerle mukayese etseler de, şu anda PKK rasyonel siyaset yapma kapasitesine sahip bir örgüt. Bunu da sözcüleri konuşmalarında ifade ediyorlar..' dedi.

KAVALA'DAN JENERATÖR İSTEDİK

Star'ın haberine göre, Terörist Z.İ, kampların ihtiyaçlarının Türkiye'deki bazı işadamları tarafından da karşılandığını belirterek ''Bu iş adamlarından birisi de Osman Kavala'ydı.
Kavala'ya ihtiyaçları bildiren evrak, kurye tarafından adresine elden götürülürdü. Kampın jeneratör ihtiyacı için de kurye ile talepte bulunuldu ancak o tarihte tutuklu olduğu için
teslimat yapamadı' diye konuştu. Mahmur Mülteci Kampı imzalı yazıda 'Sayın Osman Kavala; Kamp için 1000 KWA Dizel Otomatik Kabineli jeneratör ihtiyacı bulunmaktadır. Sunacağınız destek için şimdiden teşekkürler'' dedi.

'SİLAHLI MUHALEFET HAREKETİNİN DE SİYASETİ BELİRLEMEDE ÖNEMLİ ROLÜ OLUYOR'

Osman Kavala; 'Hükümetin büyük sorumluğu var ama bazı durumlarda bir muhalefet hareketinin de, silahlı muhalefet hareketinin de siyaseti belirlemede önemli rolü oluyor'
iddiasında bulundu.

6-8 EKİM OLAYLARI ÖNCESİNDE SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN YAPTIĞI ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu'nun bir diğer masum dediği isim Selahattin Demirtaş, HDP'nin Twitter hesabı üzerinden çağrı yaparak 53 kişinin katledilmesine neden olmuştu. Demirtaş'ın Kobani kılıflı sokak eylemlerini başlatan çağrısı sonrası 53 masum katledilmiş ve Türkiye milyarlarca dolarlık zararı uğramıştı. 16 yaşındaki genç Yasin Börü de bu olaylar sırasında vahşice katledilmiş ve Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul etmişti. Demirtaş'ın başkanlığını yaptığı HDP sosyal medyadan 'Süresiz direniş' çağrısını böyle yapmıştı.

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin failleri olan asker kılığındaki teröristlere de masum dedi. Kılıçdaroğlu'nun masum dediği FETÖ'cüler yüzünden yüzlerce kişi darbeye karşı çıktığı için şehit olmuştu.

YORUMLAR 221
  • Levent Başarır 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen soysuzsun Kk. Benim adıma konuşma, bana göre sen lider değil usaksin.
    Cevapla
  • Yazıyorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc sizi birbirinize düşürsün.
    Cevapla
  • Çiçek. 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah tez zamanda cezasını verir inşallah Amin Allah hesabını görür inşallah Amin
    Cevapla
  • mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    genel müdürün dostlar dediği hdp chpkk fetö dhkp-c kimi kandırıyorsun 2023 secimlerinde osmanlı tokat ı geliyor size topunuz gelin
    Cevapla
  • mkfz 2 yıl önce Şikayet Et
    bence bu açıklama dan sonra hem kendisine hep partine kapatma davasi acilmasi lazim diye düşünüyorum,
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    İstedikleri de bu. Şahsın söylediği partiyi bağlaması gerek. CHP min başına adam gibi muhalefet yapacak biri olursa ülke sağlanır. O yüzden ki kımıl getirildi !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi