Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 büyükelçi için Dışişleri Bakanına talimat verdi!

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 büyükelçinin skandal açıklamalarına, "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz?" dedi.

GİRİŞ 21.10.2021 12:59 GÜNCELLEME 21.10.2021 14:06
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya ziyareti dönüşünde uçakta aralarında Kanal 7 Dış Haberler Müdürü ve Haber 7 Yazarı Taha Dağlı'nın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ile ilgili, “Türkiye’ye ders vermek haddinize mi?” diyerek çok net konuştunuz. Muhalefet de büyükelçilerin tarzıyla konuşuyor, bunu milli bir konu olarak görmüyor. Siz bunu nasıl görüyorsunuz? Bunlar niye Osman Kavala ve Demirtaş meselesine odaklandılar? Bunun arka planında ne görüyorsunuz? sorularını yanıtladı. 

"SOROS NE İSE KAVALA O"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörün beslendiği odaklar belli. Bunlar zaten terörün beslendiği odaklar. Selahattin Demirtaş da öyle. Daha devam eden davaları var. Kavala hakeza öyle. Fakat Kavala’nın özelliği daha farklı. Uluslararası camia içerisinde Soros ne ise, Kavala o. Bunlar para ile istedikleri yeri istedikleri gibi sallamaya çalışıyorlar. Şimdi Soros’un oğlu da giriyor. O da babası gibi. Bunların çok iyi takip edilmesi lazım. Bunlar mesela şu anda Balkanlara sızmanın, Balkanları sindirmenin gayreti içerisindeler. Bunlara da tabi fırsat vermeyeceğiz, verilmemesi lazım. Kosova’da, Makedonya’da, Arnavutluk’ta, her yerde buna benzer şeyleri yaparlar. Dolayısıyla bizim bilincimizin altına bunu bir defa yerleştirmemiz lazım. Elhamdülillah, Türkiye olarak biz güçlüyüz ve bize sızamıyorlar. Terörist sayısında ciddi bir düşüş var. Bundan sonra da terörle mücadeleye aynı kararlılıkla devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı

"SÖYLEDİM DIŞİŞLERİ BAKANIMIZA, BİZİM BUNLARI ÜLKEMİZDE AĞIRLAMAK GİBİ BİR LÜKSÜSÜMÜZ OLAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 büyükelçinin skandal açıklamalarıyla ilgili de şöyle konuştu:

Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye’yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz? Neymiş? Kavala’yı bırakın. Sen kendi ülkendeki haydutları, katilleri, teröristleri bırakıyor musun? Amerika’sı, Almanya’sı, hangisi böyle bir şeyi şu ana kadar yaptı? Yapmadılar ve yapmazlar. Konuştuğu zaman sana verecekleri cevap şudur, “yargı bağımsızdır.” Sizde yargı bağımsız da bizdeki yargı bağımlı mı? Bizdeki yargı, bağımsızlığın en güzel örneklerini veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Deli saçması, başka çıkışı yok!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Deli saçması, başka çıkışı yok!

Erdoğan'dan F-35 açıklaması: Son noktayı koydu! İran'a da 'yanlıştan dönün' çağrısıErdoğan'dan F-35 açıklaması: Son noktayı koydu! İran'a da 'yanlıştan dönün' çağrısı

Bakanlığa çağrılan ABD dahil 10 ülkenin büyükelçileri hakkında Dışişleri'nden açıklamaBakanlığa çağrılan ABD dahil 10 ülkenin büyükelçileri hakkında Dışişleri'nden açıklama

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 72
  • Çalışkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki karakter yoksunu muhalefet te bunların ağzı ile konuştukları için oradan cesaret alıyorlar. Esas sorun muhalefetteki vatan hainlerin olan batı artığı muhalefet partileri.
    Cevapla
  • adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    İstenmeyen adam ilan edilsinler, bir daha kimse cesaret edemez.
    Cevapla
  • Ramo 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen böyle Milletin ve Devletin şerefini korudukça ölümüne seninleyiz Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarın geç kalınmış sayılır. Akşamdan sepetleri eline, herkes kendi yoluna,canınız cehenneme,yallah memleketine denmesi lazım.
    Cevapla
  • eners 2 yıl önce Şikayet Et
    açıklama yapan elçiler sınırdışı edilmeli
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Be arkadasim bu elciler yabanci hadi bunlari sinir disi ettik ya su icimizdeki hayinleri ne yapalim bunlari sinir disida edemiyoruz. Bu ulkenin Ana muhalefeti o dusman elcileri desdekliyor. Aman ALLAH him kafayi yicem kazara bunlar ulkenin basina Gelirse bir dk da bu ulkenin bayragini bile indirir ler rabbim Bunlari basa getirmesin ins
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu