Erdoğan'dan son dakika erken seçim ve yeni operasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin seçimlere bir yıldan fazla süre olmasına rağmen erken seçim konusunda ısrar etmesi ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilmesi muhtemel yeni operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan son dakika erken seçim ve yeni operasyon açıklaması
Erdoğan'dan son dakika erken seçim ve yeni operasyon açıklaması
GİRİŞ 21.10.2021 13:40 GÜNCELLEME 21.10.2021 13:41
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Muhalefetin ağzından düşürmediği erken seçim konusunda tarih veren Cumhurbaşkanı Erdoğan son sözünü söylerken, Suriye'nin kuzeyinde olası bir operasyon konusunda da son dakika mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya ziyareti dönüşünde, aralarında Kanal 7 Dış Haberler Müdürü ve Haber 7 Yazarı Taha Dağlı'nın da bulunduğu gazetecilerle uçakta gerçekleştirdiği söyleşide gündeme ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu.

ERKEN SEÇİM SORUSUNA ÇOK NET CEVAP

  • SORU: Seçimlere daha çok var, bir yıldan fazla zaman var. Ancak muhalefet partilerinde gerek liderlerin söylemlerinde, gerekse sözcülerin açıklamalarında son dönemde bir özgüven artışı hissediliyor. Girdiği bütün seçimleri kazanmış bir lider ve Türkiye’nin en tecrübeli siyasetçisi olarak, muhalefetteki bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

CEVAP: Bunlar neredeyse iki yıldır hep erken seçim demiyorlar mı? Çok açık net bir gerçek var ortada; ben “seçimler zamanında yapılacak diyorum, asla geri adım yok” diyorum. Devlet Bey, aynı şekilde, Haziran 2023’ü söylüyor, “seçimler zamanında yapılacak” diyor. Ama bunlar hala avara kasnak gibi dönüp dönüp duruyorlar. Yok böyle bir şey, olmayacak böyle bir şey. Seçim zamanında yapılacak. Türkiye, seçimlerin zamanında yapılması olayını yaşayacak. O tarih de Haziran 2023’tür.

YENİ OPERASYON MESAJI

  • SORU: Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyonun iki yıl uzatılmasını öngören tezkere Meclis Başkanlığına sunuldu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı ortakları İyi Parti ve CHP’ye askeri tezkereler konusunda tutum değiştirme çağrısında bulundu. Yani bir milli güvenlik meselemizi pazarlık konusu haline getirdiler. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Bir de geçen günlerde “Artık tahammülümüz kalmadı, gereken adımları atacağız” demiştiniz. Bu da sınır ötesi operasyonun sinyali olarak nitelenmişti. Bu konuya ilişkin söylemek istediğini yeni şeyler var mı?

CEVAP: Şu anda bizim bölgede ciddi manada hassas noktalara operasyonlarımız devam ediyor. Kesinlikle taviz vermek yok. Suriye’deki bu süreci devam ettiriyoruz. Şu an itibarıyla da rejim nasıl bir tavır alır onu bilemiyorum ama biz özellikle İdlib’deki bu yaklaşım tarzına karşı gereği neyse onu yapmaya ve bütün ağır silahlarımızla beraber cevabını vermeye devam ediyoruz. Bu işi kendi akışına bırakamayız.

YORUMLAR 90
  • EYTli memur 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT meselesinide çözmenizi bekliyoruz. Enazından kronik hasta olan EYT lileri. Emekli ediniz.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT Mağdurları Seçimden önce,hatta coooookkk önce çözüm bekliyoruz, seçim zamaninda olacaksa,bizde hak ettiğimiz emekliliği istiyoruz, ilginize simdiden teşekkür ederim...
    Cevapla
  • Enis 2 yıl önce Şikayet Et
    Demirel oy uğruna nin civisini çıkardı acısını tüm millet çekti çekiyor
    Cevapla
  • İsa çağlayan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım bizim tek bı isteğimiz var şu ev kiralarının düşmesi bide a partisi b partisi fark etmezsizin bütün belediye personeline kadro verilmesi benim çalıştığım belediye dahil gözlemlediğim hiç bı belediye personelinin hakkını vermiyo ne çalışan taşeron ler fazla para alan kadrolular valla ne güzel İstanbul
    Cevapla
  • Yks 2 yıl önce Şikayet Et
    Staj sigortasi ssk baslangici sayılmalı haftanın 4 gunu tatillerde tam ay çalıştık alinteri emek yok sayılamaz verdikleri ssk numarasi bizleri kandırmaktan baska ne ise yaradı ALLAH var kul hakki var
    Cevapla
  • mmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu doğru bu hak verilmeli ama eyt zırvalığına da oy için geçit vermemeli.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk hdpkk iyipkk yandaşlar korsan amerika nın teröristlerinin dostluğunu yapmaktalar petrol ve enerji gaz Dünyada onların hırsızlıkla elde ettikleri kaynaklar yüzünden içimizdeki hainler ile ülkemize saldırıyorlar. Türkiye ne zaman petrol ve doğalgaz aramaya kalkınca içimizdeki hainler ve dış teröristler saldırıya geçiyor yalan mı, asla doğru. Türkiye kendi silahını üretti içimizdeki hainler ve terörist dostları hep saldırdı. Peki Türküm diyen bunlara oy verir mi, ASLA.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerede silahlar kaç ülkeye sattık sizi iyi uyuyorlar
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar terbiyesiydiniz, dün görüşmeler yürüten değil midini? Biraz vicdanen düşünün yalancılık kimyanızı bozmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz