Son dakika: Erdoğan-Biden zirvesi sonrası ilk açıklama! Biden'dan F-16 ve S-400 sözleri...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme sona erdi. İki liderin görüşmesi 20 dakika olarak planırken yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Zirve sonrası ilk açıklamalar geldi.

GİRİŞ 31.10.2021 15:00 GÜNCELLEME 31.10.2021 15:01
Bu Habere 249 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... G20 Liderler Zirvesi için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'in 1 saati aşkın süren görüşmesi sona erdi.

Son dakika: Erdoğan-Biden görüşmesinden bir kare

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da yer aldı.

GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ. ORTAK MEKANİZMA KURULUYOR

* Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde iki ülke ilişkilerini güçlendirmek ve geliştirmek için ortak mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

* Görüşmede, ikili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda atılacak adımlar ele alındı.

* NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapılan Erdoğan-Biden görüşmesinde iklim değişikliği konusunda karşılıklı atılan adımlardan duyulan memnuniyet de dile getirildi.

* Ayrıca üst düzey bir Türk yetkili, "Görüşme çok olumlu bir atmosferde geçti" dedi. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede savunma ortaklığını, Türkiye'nin bir NATO müttefiki olarak önemini teyit ettiğini söyledi.

Biden'ın aynı zamanda Rus S-400 hava savunma sistemine "Türkiye'nin sahip olması konusundaki endişelerini" de kaydettiğini aktardı. Biden görüşmede, güçlü demokratik kurumların, insan haklarına saygının önemini vurguladı.

Son dakika: Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası ilk açıklama!

BIDEN'DEN GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Görüşme öncesi fotoğraf çekimi sırasında ABD'li bir gazetecinin "Türkiye'ye F-16'ları vermeyi planlıyor musunuz?" sorusuna, ABD Başkanı Biden, "İyi bir görüşme yapmayı planlıyoruz." yanıtını verdi.

Son dakika: Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan ilk açıklama!

DÜN YAŞANANLAR

G20 Dönem Başkanı İtalya'nın, Roma'daki Nuvola Kongre Merkezi'nde düzenlediği zirvenin açılışı, ev sahibi İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin konuklarını karşılamasıyla yapıldı.

ERDOĞAN'IN BIDEN İLE SOHBETİ DİKKAT ÇEKTİ

İtalya Başbakanı Draghi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu konuklarını tek tek kapıda karşıladı. İtalya Başbakanı Draghi ve konukları, daha sonra birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Erdoğan'ın törende Abd Başkanı Biden ile sohbeti dikkat çekti.

FOTOĞRAF ÇEKİMİNDE MACRON SAĞ TARAFTA

Fotoğraf çekiminde Erdoğan'ın sağ tarafında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yer aldı. Liderler, daha sonra "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" temalı birinci çalışma oturumuna geçti.

AB KOMİSYONU BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesi nedeniyle bulunduğu Roma'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan'a görüşmelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik etti. G20 Liderler Zirvesi nedeniyle İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüştü.

ERDOĞAN, LİDERLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma'daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya Başbakanı Mario Draghi, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile de görüştü.

YORUMLAR 249
  • ucrun 2 yıl önce Şikayet Et
    bakmayın ABD'nin böyle salvolar yaptığına... Çin ve Rusya karşısında tir tir titriyor. Yarın bir gün bir savaş çıksa ABD'yi Türkiye'den önce o Avrupalı dostları satar.
    Cevapla
  • Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ninde bideninde canı cehenneme biden aşagı biden yukarı ülkeyi kimin yönettigi belli degil
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABDyi derin devlet pentagon yönetiyor
    Cevapla
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Mekanizma tamamen oyalama taktigi. Bizimkiler yemese bari bu numarayi
    Cevapla
  • ALLAHIN KULU 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE DÜNYANIN SON İSLAM KALESİDİR bundan dolayı ne f35.şi nede f16.tıyı yine vermeyecekler ak partiyide İslami parti gördükleri için oyalayacaklar 2023 seçimlerini bekleyecekler
    Cevapla
  • uraztursen 2 yıl önce Şikayet Et
    Girdisi çıktısı 70 dakika :) Nevşin Hanım, umarım içerde fazla kalması sizi rahatsız etmemiştir. Oy verin, vermeyin; beğenin, beğenmeyin görüşmeye katılan kişi ülkenizi, milletinizi temsil ediyor. Bugün Erdoğan olur, yarın da Erdoğan olur; sabrederseniz belki öbür gün başka biri olur. Her kim olursa beni temsil ediyor olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor