İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın milletvekilliği nasıl düşürülecek? 3 yol var

Şehit yakınına ettiği ağır küfürle büyük tepki çeken ve sonrasında partideki Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın vekilliğinin düşürülmesi için 3 yoldan biri uygulanacak.

GİRİŞ 08.11.2021 12:28 GÜNCELLEME 11.11.2021 16:41
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de İyi Parti Lideri Meral Akşener ile birlikte katıldığı gezide şehit ağabeyine ağza alınmayacak şekilde küfreden İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, kamu oyunun gündemine oturdu.

Akşener ve Türkkan hakkında suç duyurusuAkşener ve Türkkan hakkında suç duyurusu

Şehit ağabeyine sinkaflı küfreden Türkkan'ın vekilliğinin düşürülmesi için de hükümet tarafından adımların atılacağı mesajı geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN: MİLLETVEKİLLİĞİNE SON VERSİN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Türkkan için Meclis'te kalamaz diyerek "Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor. Kimse şehitlerimizin bacılarına hakarette bulunamaz. Onların alnını karışlarız, gereken yapılacak" ifadeleri kullanmıştı.

VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN 3 YOL

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Türkkan'ın vekilliğinin düşürülmesi için 3 adımdan biri uygulanacak.

1. YOL

Milletvekili kendi istifasını sunduktan sonra Genel Kurul'da bu istifanın karara bağlanması gerekiyor.

2. YOL

Milletvekili hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunup, bu mahkeme kararının Genel Kurul'da okunup milletvekilliği otomatik olarak düşmüş oluyor.

3. YOL

Başkan Erdoğan'ın bahsettiği yol ise bu 3. yol olarak gözüküyor.

Anayasa'nın 82 maddesine göre milletvekilliği ile bağdaşmayan bir görev veya hizmetin sürdürülmesi durumunda önce Meclis Anayasa Karma Komisyonu rapor hazırlıyor. O komisyonda rapor gizli oyla karara bağlanıyor.

İLK ADIM ATILDI: TÜRKKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Reşit Can, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına hakaret içeren sözleri nedeniyle hem Türkkan hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. Şehit ağabeyi Tahir Gümren de savcılığa dilekçe verdi.

Bingöl'de İYİ Parti lideri Meral Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit İsa Gümren'in ağabeyi Tahir Gümren, "Bu kadına inanmayın, bu kadın beni mahkemeye verdi. Ben bunun yüzünden cezaevine gireceğim" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan boynuna sarıldığı Gümren'i bir süre dinlenip sonra küfretti. Tepkiler üzerine dün Türkkan, Meral Akşener'in talebiyle İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bugün de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Reşit Can, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Lütfü Türkkan ve Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. 

YORUMLAR 194
  • kiniyorum seni 2 yıl önce Şikayet Et
    hemen bu insan müsveedesinin ismini Yüce Gazi Meclisinde birdaha duymak istemiyorum ...millet vekilligi düsürülsün ...devlet bankasina borcu hemen iade etsin ...sehit ailesine tazminat ödesin ... ve ceza alsin ( ceza alsinki acisin )
    Cevapla
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birşey olmaz
    Cevapla
  • Fazıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Mecliste küfürbazla kim konuşur selam verir yüzüne bakar ise ona yazıklar olsun şehidimizin ahı onun üzerine olsun yüce meclis üyelerine buradan duyurulur.
    Cevapla
  • Elazigli 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekilliği düşürülüp mahkemede ceza almali
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın o mecliste bir dakika bile durmaması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir