Bakan Kurum'dan HDP'lilere Salda tepkisi!

HDP’li komisyon üyelerinin Salda Gölü’nün korunmadığı iddialarına tepki gösteren Bakan Kurum, “Salda’yı biz tertemiz yaptık. Peki siz, Salda bu hâldeyken neredeydiniz? O çöp dağları varken neredeydiniz?” diye sordu.

GİRİŞ 12.11.2021 16:07 GÜNCELLEME 12.11.2021 16:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

HDP’li komisyon üyelerinin Salda Gölü’nün korunmadığı iddialarına tepki gösteren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sunum öncesi tüm komisyon üyelerine dağıtılan kitapçıklardaki Salda Gölü’nün eski ve yeni fotoğraflarına bakıldığında korunup korunmadığının görüleceğini belirterek, “Salda’yı biz tertemiz yaptık. Peki siz, Salda bu hâldeyken neredeydiniz? Kumsal alana araç girişini tamamen durdurduk. Siz o araçlar kıyıya kadar inerken neredeydiniz? Biz kıyıdaki ve çevredeki çöp tepelerini temizledik, bir sıfır atık göl uygulamasını hayata geçirdik. O çöp dağları varken neredeydiniz?” diye sordu.

Bakan Kurum, HDP’li milletvekillerine hitaben şunları söyledi:

“Özelikle HDP! Millete faydası olan, doğamıza faydası olan, çevremizi koruyucu hiçbir adımın içerisinde olmadı, olamaz. Biz en azından icraat anlamında, belediyeleri yönettikleri dönemde tek bir doğru, güzel, çevreci adımın atıldığını görmedik. Diyarbakır’a döktükleri betonu gördük, belediye kasasında olması gerekirken, milletin cebinde olması gerekirken, belediye kaynaklarının terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini gördük. Milletimize de açıkladık. Siz de o süreci çok iyi bilirsiniz.

O rantçı ifadelerini de aynen iade ediyorum. Kimin rantçı, kimin yağmacı, kimin talancı, kimin tahribatçı olduğunu milletimiz çok iyi biliyor. Güneydoğu Anadolu’nun bütün sokaklarını, caddelerini, evlerini talan ettiniz. Camilerimizi yakıp yıktınız. Rantçı da sizsiniz, talancı da sizsiniz, tahribatçı da sizsiniz. Biz Diyarbakır Sur’da, sizin yıktığınız yerleri, harabeye, viraneye çevirdiğiniz, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla, aslına uygun bir şekilde yeniden inşa ettik, ihya ettik. Bahçeden, yeşil alandan, çocukların oyun oynadığı alanların kurulmasından, şehirlerin en değerli alanlarının yeşile ayrılmasından rahatsız olan bir anlayışı büyük bir şaşkınlıkla izledim.”

"MARMARA DENİZİ'Nİ KORUMAK İÇİN GENÇLERİMİZE SÖZ VERDİK!"

Marmara Denizi Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin Marmara Denizinin ekolojisini, biyolojik çeşitliliğini korumak ve daha uzun soluklu bir strateji yürütmek için ortaya konulan bir çalışma olduğunun altını çizen Murat Kurum, projenin bilim insanlarının hazırladığı raporlar neticesinde yapılan çok kapsamlı bir düzenleme olduğunu belirterek, “Bu çalışmamız, Marmara Denizi’nde ve İstanbul Boğazı’nda ve hatta dolaylı olarak Ege ve Karadeniz’de çevre kirliliğini engellemek için, bölgenin doğal yapısını korumak içindir.” diye konuştu.

Planlama ve yetki açısından bakıldığında Adalar ilçesinde hâlihazırda doğal koruma alanlarının bulunduğunu, bu alanlarda planlama ve onay yetkisinin de geçmişten bu tarafa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait olduğunu hatırlatan Murat Kurum, Boğaziçi Kanunu kapsamındaki sahil şeridi ve öngörünüm alanlarında sekretarya görevinin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında olduğunu, plan onayının ise Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunda bulunduğunu anımsattı.

Kurum sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Biz İstanbul’umuza, ülkemize, ülkemizin geleceği gençlerimize bir söz verdik. Şu an bu sözümüzü tutuyoruz. İnşallah, Marmara Denizi Strateji Planımızla yaptığımız çalışmaların, aldığımız kararların ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz. Siz teşekkür eder misiniz bilmiyorum ama milletimizin mutlu olacağından eminiz. Bu da bize yeter.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • HASAN 2 yıl önce Şikayet Et
    SALDA malda falan onların umurunda değil lafta duyarlı çevreci görünüp milleti kandıracaklarını sanıyorlar ulan ormanları kim yaktı bir gerillanın silahı yoksa çebindeki kbrit dir silahı diyenlerin doğa falan umurunda değil
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehapkk, hdpkk, ip sp, deva gelecek,pkk, bakın hepsi aynı safta
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Dağda pkk lılara ne yapıyorsanız şehirdede pkk lılara aynısını yapınız.
    Cevapla
  • Akın Tezel 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP'lilere cevap vermek için zaman harcamaya değmez.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk ipkk hdpkk ve ortakları ebedi Ezeli ve Azılı İslam Türkiye ve Atatürk düşmanı Terör Örgütleridir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması