CHP’li vekilin Ali Erbaş’a linç girişimine Ordulu STK’lardan sert tepki!

Prof. Dr. Ali Erbaş’a Hadis-i Şerif okuduğu için yaptığı linç girişimine CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de katıldı. Erbaş’a hakaretler yağdıran Mustafa Adıgüzel’e Ordu STK’ları düzenledikleri ortak açıklamayla büyük tepki gösterdi.

CHP’li vekilin Ali Erbaş’a linç girişimine Ordulu STK’lardan sert tepki!
CHP’li vekilin Ali Erbaş’a linç girişimine Ordulu STK’lardan sert tepki!
GİRİŞ 29.11.2021 17:03 GÜNCELLEME 29.11.2021 17:34
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Hadis-i Şerif'ten yaptığı alıntı nedeniyle CHP yandaşı Tele1 T24 gibi medya kuruluşları tarafından hedef gösterilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a skandal bir tepki de CHP'den geldi.

Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif'ini okumasının ardından Erbaş'ı hedef gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel "DİB Ali Erbaş'ın bu şehirli olmasını dahi utanç verici buluyorum" dedi.

Adıgüzel'in skandal sözlerine Ordu'da bulunan çok sayıda STK ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Sosyal medyada gündem olan olay, Twitter trentleri arasında zirveye yükseldi.

Aralarında Ordu Memur Sen, Ordu Diyanet Sen, Altınordu Din Görevlileri Derneği, ENSAR, İlim Yayma, TÜGVA, İHH ve Orimder gibi STK’lar Ordu Memur Sen binası önünde ortak bir basın açıklaması yaparak, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yönelik sözleri protesto ettiler.

Ordu Memur Sen Başkanı İsmail Çelenk, şu açıklamalarda bulundu:

“Her doğan çocuk İslam fıtratı üzerine doğar diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan gurur duyuyoruz. Başkanımızın Ordulu olmasından ayrı bir gurur duyuyoruz. Buradan Ordu’nun ve Türkiye’nin en büyük STK’sı olarak sesleniyoruz; tüm din görevlilerinin diyanet çalışanlarının, başta Diyanet İşleri Başkanımızın Kur’an-ı Kerim’de ne yazıyorsa söylemesini, hadiste ne yazıyorsa toplumla paylaşmasını istiyoruz. Ordu’da 400 binlerin üzerinde Türkiye’de milyonların üzerinde STK’ların temsilcileri olarak Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.” 

"28 Şubatçılardan, üniversite önünde başörtülü mü değil mi diyerek insanların peruğuna asılanlardan utanıyoruz." diyen Çelenk, "Biz 12 yaşından küçükler Kuran okuyamaz, Kur’an kursuna gidemez diyenlerden utanıyoruz. Biz şer odaklarıyla bir olup Zulüm 1453’te başladı diyerek İstanbul meydanlarında pankart açanlardan utanıyoruz." dedi.

Ordu Diyanet Sen Başkanı Kerim Alptekin, “İçimizi acıtan bir açıklama nedeniyle üzüntümüzü ifade etmek istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında milletvekili Mustafa Adıgüzel’in Twitter hesabından kendi hemşerisi olduğu için utanç duyduğunu dile getirmesini şiddetle kınıyoruz. İslam dini konusunda evrensel düzeyde güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurumun başında ülkemizin birliği ve beraberliği için kuşatıcı, kucaklayıcı mesajlar veren hocamızın hemşerimiz olmasından bizler ise kıvanç duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

Alptekin, "Dün olduğu gibi bugün de ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize ve onun saygıdeğer başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzu tek dil ve söylemle ifade etmek istiyoruz." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 80
  • Bi garip yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kelime bulamıyorum tarife....cehennem kütükleri bunlar.....babası umrede ölmüşmüş vay be marifete bak hizaya gellll....Hz. Nuh gibi bir peygamberin oğlu imansız öldü....imansızlarrr Allah hidayet versin.... eğer nasibi yok ise de helak etsin bir an evvel inşallah.....
    Cevapla
  • Abdullah KOÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana hidayet versin vermiyorsada..seni helak etsin inşallah
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Heykel Partisi Karari Ancak Boyle Olur
    Cevapla
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP lilerin genetiginde var dinle,diyanetle uğraşmak.
    Cevapla
  • Ali B. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisini, babası umrede vefat eden bir babanın oğlu olarak sunam vekil şunu unutuyor galiba Hazreti Nuh'un oğlu da gemiye binmeyenlerden biriydi.
    Cevapla
  • Arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaçınız yok dönüşünüz yine Allah a bu sözünüzün hesabını nasıl vereceksin
    Cevapla
  • Bi garip yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    İnancı yok ki hesaba.....sorgu sualden hesaptan korkması için öncelikle inanç olmalı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti