Son anket ortaya koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasındaki oy farkı

Cumhur İttifakı'nın adayı belliyken, Millet İttifakı'nda adaylık bilmecesi devam ediyor. Asal Araştırma'nın yaptığı son anket, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, adaylık için adı geçen isimlerden Abdullah Gül'e 20 kat fark attığını gösterdi.

Son anket ortaya koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasındaki oy farkı
Son anket ortaya koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasındaki oy farkı
GİRİŞ 02.12.2021 12:12 GÜNCELLEME 02.12.2021 12:12
Bu Habere 348 Yorum Yapılmış

HABER7 / HABER MERKEZİ

ASAL Araştırma Şirketi vatandaşlara, “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz?” açık uçlu sorusunu yöneltti. Ankete göre, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 41.2 oranıyla ilk sırada yer alırken, ikinci sırada ise yüzde 11.2 oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

ASAL Araştırma Şirketi yaptığı son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 11-14 Kasım 2021 tarihleri arasında 28 ilde örnekleme yöntemiyle yapılan araştırmaya 18 yaş üstü 1712 kişi katıldı. Bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yöntemiyle gerçekleştirilen ankette yüzde 95 güven düzeyinde +/- 2.0 hata payı verildi.

Mehmet Acet yazdı: Akşener için mecburiyet oluşabilirMehmet Acet yazdı: Akşener için mecburiyet oluşabilir

Ankete katılanlara “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

ERDOĞAN AÇIK ARA ÖNDE

Ankete katılanların yüzde 41.2’si bu soruya Recep Tayyip Erdoğan cevabını verirken, yüzde 10.7’si Ekrem İmamoğlu, yüzde 10.1’i Mansur Yavaş, yüzde 9,6’sı Selahattin Demirtaş, yüzde 7,3’ü Meral Akşener, yüzde 5,7’si Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 3,5’i Devlet Bahçeli, yüzde 2,3’ü Ali Babacan, yüzde 2.0’si Abdullah Gül, yüzde 1,4’ü Muharrem İnce, yüzde 0,7’si Ahmet Davutoğlu yanıtı verdi. Ankette Diğer yanıtı verenler yüzde 0,6 ve Kararsızlar ise yüzde 4,9 çıktı.

İYİ Parti, CHP'nin ortak miting teklifini reddettiİYİ Parti, CHP'nin ortak miting teklifini reddetti

ASAL Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adem Belede, ankete katılanlara açık uçlu olarak “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz?” sorusunu yönelttiklerini, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen desteğin en yakınının yaklaşık 4 katı çıktığının görüldüğünü söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 348
  • D8 İSLAm birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden refah partisi VE BAŞKAN ADAYIMIZ FATİH ERBAKAN
    Cevapla
  • GAZANFER AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    BU VATAN BÖLÜNMEZ ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEZ SAYIN CUMHURBAŞKANIM SİİRT- İLİNDE YAPILAN HAİNCE EYLEMİ ŞİDDETLE KINIYORUZ SORUMLULAR EN KISA ZAMANDA BULUNACAKTIR saygılarımla
    Cevapla
  • MUSTAFA SÖNMEZAY 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇANAKKALE GEÇİLMEZ VATANI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ BU VATAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR. ÇANAKKALE" VATAN İÇİN YÜZLERCE İMAN DOLU KAHRAMANLARIMIZ VAR CENNET VATANI TEK KORUYAN AKPARTİ TEŞKİLATIMIZ
    Cevapla
  • Mehmet Dereci 2 yıl önce Şikayet Et
    Akparti Şırnak ilimizden Şükranlarımızı Sunuyoruz
    Cevapla
  • BİR DADAŞ GİBİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ac da kalsak susuz da kalsak dışarıda da kalsak biz bu cennet vatanımızı ne akşenere ne kaset çalar kemale bırakmayız reisimizi ve sayın bahceliyi gönülden destekliyoruz bizim fetöcü hainlere emanet edeceğimiz bir ülkemiz yok.
    Cevapla
  • Vedat 02 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Doğru Söylüyorsun Kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk