İzmir'deki projeye Hamza Dağ'dan destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak için sunduğu Mürselpaşa Karayolu Alt Geçidi Yapım Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca onaylandı.

GİRİŞ 16.12.2021 11:24 GÜNCELLEME 16.12.2021 11:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bölgedeki tren yolu nedeniyle Mürselpaşa Karayolu ile Gıda Çarşısı arasındaki yoğun trafiğin rahatlatılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan projeyi bakanlık yetkilileri inceledi. Yapılan incelemenin ardından onaylanan proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapım izni verildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, projenin hayata geçirilmesi noktasında belediyenin önünde bir engel kalmadığını belirtti.

Bugüne kadar kentteki CHP’li belediyelerce kendilerine gelen her türlü proje ve yatırıma önyargısız yaklaştıklarını ifade eden Dağ, daha önce Konak Tüneli, Dikili’deki Atatürk, Şehit Sami Akbulut ve Yakamoz Caddelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devri, Buca Metrosu Projesi’nin Ankara’da onaylanması, Dikili’deki çevre yolunun yapımı sürecinde de katkı verdiklerinin altını çizdi.

VATANDAŞLAR TRAFİKTEN ŞİKAYETÇİ

İzmir’e fayda sağlayacağına inandıkları projelerin Ankara’da takipçisi olduklarını vurgulayan Dağ, “Biz bunu Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığı döneminde de yaptık, bugün de yapıyoruz. Çünkü derdimiz, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir’deki vatandaşlarımızın daha konforlu standartlarda yaşamalarını sağlamaktır. Söz konusu İzmir’in kronik hale gelmiş ve bir türlü çözüme kavuşturulmamış meseleleri olduğunda, tavrımız her zaman hemşehrilerimizin menfaatinden yana olacaktır. Özellikle son iki yıl içerisinde kent trafiğinin artık çekilemez hale geldiğinin ve bu durumdan her kesimden vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğunun farkındayız. Bu bilinçle, hem trafiği rahatlatması hem de insanların hayatına, zamanına ve ailesiyle geçirecekleri vakte katkı sunması bağlamında bu projenin onaylanmasını önemsedik. “ ifadelerini kullandı.

“TOP ARTIK İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEDİR”

Projenin bölgedeki ticari yaşamı hızlandıracağını ve hareketlendireceğini savunan Dağ, “Projenin hayata geçirilmesi hususunda, top artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndedir. İzmir’in genelinde trafiğin rahatlaması için birçok köprülü kavşak, alt geçit ve yol düzenlemesi çalışmalarının yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin daha fazla zaman kaybetmeden bu sorunları icracı ve çözümcü bir bakış açışıyla ele alması gerekmektedir.” yorumunda bulundu.

YORUMLAR 5
  • İlker 2 yıl önce Şikayet Et
    46 yaşındayım doğma büyüme izmir bornovalıyım. Rahmetli turgut özalın eserleriyle rahatlayan izmir Ankara yolu C.H P.Kendisine hiç bir zaman pay çıkarmasın.İzmir istanbul oto yolu ile aynı anda başlanan izmir buca otogar yolu bağlantısı hala bitmedi.Zaten acelesi yok.Nasıl olsa seçimde gene kazancaz diyorlar.Teşekkürler yaptınız çok güzel heykeller için.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bu iş bilmez chp hiç bir işi alt-yapı üst yapı yı tamamlayamaz beceremez vasif yok
    Cevapla
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmirli seçimde eline sağlık der,Chp ye oy verir.Buraya aktaracağınız kaynağı garip insanlara ayırın.Zaten para içinde yüzüyor buranın insanı.
    Cevapla
  • izmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    acil olarak körfez geçişi için köprünün yapılması gerekiyor. bu köprü sayesinde bağlantı yollarının trafiğini yarı yarıya düşürür.
    Cevapla
  • Turgay 2 yıl önce Şikayet Et
    Köprü gereksiz Tünel olması lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti