Başkan Erdoğan çok sert tepki göstermişti! İYİ Partili Durmuş Yılmaz'dan pişkin savunma!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Durmuş'un akla ziyan sözlerle kendini savunması tepkiyle karşılandı.

GİRİŞ 25.12.2021 22:23 GÜNCELLEME 25.12.2021 22:23
Bu Habere 271 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında İYİ Partili, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın "Dövize endeksli Türk lirası hesabı" için yaptığı "Zımni bir faiz artırımı yapıldı. Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir" yorumuna tepki göstermiş ve "Bu zat da suç işlemiştir. Milletvekilliği nedeniyle yırtar ama tazminatla bedelini öder" diye çok sert tepki göstermişti.
 

Başkan Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz açıklaması: Bedelini ödeyecekBaşkan Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz açıklaması: Bedelini ödeyecek


DURMUŞ YILMAZ'DAN PİŞKİN SAVUNMA!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

'YANLIŞLARI SÖYLEMEK BİR YURTTAŞLIK GÖREVİDİR'

Durmuş Yılmaz, "Bu sıradan bir olay değil. Bu, üzerinde uzun müddet düşünülmüş; artısı, eksisi hesaba katılmış bir strateji. Bu strateji uygulamaya devam ediyor. Bizim üzerimizden bir yerlere mesaj veriliyor. Verilmek istenen mesaj şu: 'Bize eleştiri yöneltmeyin, bizi tenkit etmeyin' deniliyor. Mesela, 'Kamuda çalışmışlar, kamuya eleştiri yöneltemezler' gibi bir cümlesi var. İster kamuda çalışsın ister kamuda çalışmasın, yanlış var ise ve o yanlış mutlaka düzeltilmesi gerekiyorsa, yanlışları gündeme getirmek ve bunların olmaması gerektiğini söylemek bir yurttaşlık görevidir. Kamuda çalışanın, kamuyla ile ilgili olarak görüş bildirmesi yanlıştır demek kesinlikle yanlıştır. 'Aleyhine' diyor. Bu genel ahlakın getirdiği bir kural. Herkes doğruyu söylemek zorunda." dedi.

"BU BİR MESAJ, KORKUTMADIR"

Hukuki sürecin bir mesaj olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bedel ödeyeceğim söylenmiş. Bu bir hukuki süreç. Nasıl gelişecek bilmiyorum. O gün geldiğinde bunun üzerinde tekrar düşünürüz. Benim burada, bu aşamada söyleyeceğim söz şu; bu bir mesajdır. Bu bir korkutmadır. Bu bir bu tür yapılabilecek eleştirilerin önünü kesmektir. Ben vatanımı seviyorum. Söylediğim cümlelerin ne anlama geldiğini biliyorum. Dolayısıyla yapmam gerek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 271
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir ahlaksız, utanmaz,arlanmaz,rezil bir adamsın Durmuş yilmaz
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    nasıl olur bilmem lakin dolar 9 da en az 3 ay sabit kalacakki ses soluk kesilsin en ufak canlanırsa bunlar ateşe körükle gider halk pazartesi 100 er dolar olsun bozup algı oluşturmalı 100 dolar kar etse ne zarar etse ne yani bizim elimizde altın dolar vs yıllık makul artabilir ama 9 dan 18 olduğu hafta ekonomi durdu resmen
    Cevapla
  • reisin fedaisi 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar aklın vardı merkez bankasının yöneteydin beceriksiz dönme sana kim itimat eder dıllo ölümüne REİS ulan beyler
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu manipülatör ün sözlerinden sonra dövia alanlar zararınızı geri ödemek zorunda dava açın hakkınızı arayın. Bu herif merkez bankasından emekli olurken 1 milyon dolar ikramiye aldı çatır çatır alırsınız paranızı geri
    Cevapla
  • Fani 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizin faizcinin piyonları bunlar faiz döviz yükselsin ki amirlerinden aferin alıp yollarını bulacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da sel: Porto Alegre Havalimanı sular altında kaldı
79 yıl sonra ibadete açılmıştı... Kariye Camii’ndeki Osmanlı eserleri kayıp!