Son dakika haberi: AK Parti 2023 için harekete geçti! Yeni sistem geliyor...

İl seçim işleri başkanlarına üç günlük eğitim veren AK Parti, sandıkta olabilecek hile ve hukuksuzluğa anında müdahale edebilmek için AK Seçim uygulamasına eski YSK kararlarını yükleyecek.

GİRİŞ 27.12.2021 06:30 GÜNCELLEME 27.12.2021 09:19
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... AK Parti, 2023 seçim hazırlıkları kapsamında önemli çalışmalar başlattı. Seçim İşleri Başkanlığı koordinesinde, Ankara’da İl Seçim İşleri Başkanları İstişare toplantıları gerçekleştirildi. 23 Aralık’ta başlayan ve dün tamamlanan toplantıda, İl Seçim İşleri Başkanlarına ‘sandık kurulları ve görevleri’, ‘seçim işleri başkanlığının görev ve yetkileri’, ‘seçim kurulları’, ‘seçim koordinasyon merkezlerinin kuruluş ve çalışma esasları’ başlıkları başta olmak üzere birçok konuda eğitimler verildi.

SANDIK GÖREVLİSİ SAYISI ARTIRILACAK

Toplantılarda, 2018 seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin oranı da masaya yatırıldı. AK Parti kurmayları, 2018 yılında yapılan seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verilen listelerde sandıkta görev yapanların oranının yüzde 98,02 olduğunu, parti olarak bu rakamı yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Son dakika haberi: AK Parti 2023 için harekete geçti! Yeni sistem geliyor...

YSK’NIN ESKİ KARARLARI UYGULAMAYA YÜKLENECEK

Bunların yanı sıra, AK Parti, AK Seçim uygulamasına yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Bu konuda özellikle ‘geleneksel yöntemlerden vazgeçmeden, dijitale oturtarak’ hareket etmek isteyen AK Parti, sandıkta olabilecek hile ve hukuksuzluğa karşı anında müdahale edebilecek bir sistem getirecek.

AK Parti’nin tüm bu şikâyet ve itirazları bir ‘AK Seçim’ uygulamasına eklenen yazılım ile yapacak. Bu sisteme YSK’nın bütün kararları yüklenecek. Herhangi bir itiraz ya da şikâyetin olması durumunda sandık görevlileri, konuyla ilgili tüm YSK kararlarını en yenisinden başlayarak en eskisine kadar görebilecek. Bu kararlar doğrultusunda gerekli yerlere itirazlar yapılabilecek. Ayrıca, Genel Merkez’deki sistem üzerinden de söz konusu itirazlar takip edilecek.

AK Parti kurmayları, söz konusu sistemle ilgili “Bütün süreçlerin yönetimini bizim kendi sistemimiz üzerinden geleneksel yöntemlerden de vazgeçmeden dijital olarak gerçekleştireceğiz. Hile yapmaya kalkışan olursa, yanlış yapmaya kalkışan olursa hukuki gerekçelerle bunu tamamen halledecek bir süreç hazırlamak istiyoruz” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 32
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Partiler hazineden yardım almasın. Biraz da onlar fedakarlık yapsın.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    secim de hile yapan her hile icin ayri ayri on yil ceza olacak ørnek yuz oy hile yapti ise bir milyon yil ceza ve her hile icin ayri ayri yuz bin ceza olacak orda kollarini kesin gitsin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sandık görevlileri erken kaçmak için sandık başkanının verdiği boş sandık sonuç belgesini imzayı kaçıyorlar. Sonrasında sandık başkanı istediği gibi dolduruyor aynı geçen Yerel seçimlerde İstanbul,Ankara ve antalyada olduğu gibi
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Teknolojiyi seçimlerde kullanalım parmak izi, dokunmatik sistemler kurulabilir
    Cevapla
  • güvenilmez 2 yıl önce Şikayet Et
    Denetlemesi çok zordur. Oylama bittikten sonra bilgisayar ortamındaki bilgilere çok rahat müdahale edilebilir. Milyonlarca oy kolayca taraf değiştirilebilir. Kimsenin ruhu bile duymaz.
    Cevapla
  • seçim sistemi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman mektupla oy kullanma, elektronik oy diye birşey duyarsanız anlayın ki seçimlere hile karışıyor demektir. Ak parti asla böyle bir tuzağa düşmemelidir. Bazı çok bilmişler bunu yenilik diye yutturmaya kalkacaklardır. Elektronik oy hile demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı