Millet İttifakı'nda Davutoğlu krizinin detayları belli oldu

Muhalefette parlamenter sistem çalışmaları devam ederken “yeni sistem” taslağının anlatıldığı televizyon programına 'salgın önlemi' nedeniyle sadece üç partinin temsilcisi katıldı. Bu duruma sitem eden Davutoğlu ise krize neden oldu.

Millet İttifakı'nda Davutoğlu krizinin detayları belli oldu
Millet İttifakı'nda Davutoğlu krizinin detayları belli oldu
GİRİŞ 21.01.2022 16:54 GÜNCELLEME 21.01.2022 17:07
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Muhalefette parlamenter sisteme dönüş için hazırlanan dört aylık çalışma tamamlandı. CHP, İYİP, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden oluşan 6'lı ittifak yeni sistemi açıklamak için hazırlanıyor. Hangi tarihte ve nasıl açıklanacağı görüşmeleri sürerken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bir kriz çıkardığı iddia edildi.

CHP ve İYİ Parti liderlerinin devreye girmesiyle buzların eridiği aktarıldı.

MİLLET İTTİFAKI'NDA DAVUTOĞLU KRİZİ

4 Ocak'ta CHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi’nin temsilcilerinin ortak metnin ayrıntılarını anlatmak üzere bir televizyon programına katılmasına eleştiren Davutoğlu'nun “Kısmi temsilden rahatsız olduğu” belirtildi. 

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’i arayıp “sitemde” bulundu. Kaynaklar, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in konu hakkında kurmaylarıyla yaptıkları görüşmelerde, programa salgın nedeniyle üç temsilcinin katıldığını ve bu durumun yayıncının bir tercihi olduğunu aktardı.

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı adayımızı belirleyecekKılıçdaroğlu: Millet İttifakı adayımızı belirleyecek

KRİZ AŞILDI MI?

Yaşanan gelişmeler sonrası Akşener, 6 Ocak’ta Davutoğlu’nu konutunda ziyaret etti. Kılıçdaroğlu da beş gün sonra Davutoğlu ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Bu gelişmelerin ardından muhalefet masası, bir hafta ertelenen toplantıyı yaparak ortak metne son şeklini verdi.

CHP'Lİ ÖZTRAK'TAN DAVUTOĞLU AÇIKLAMASI

Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun dün akşamki yemeği hatırlatılarak, "Muhalefette Ahmet Davutoğlu çatlağı olduğu, yaşananların tatlıya bağlanması için dün yemekte bir araya geldikleri iddiası var, siz ne dersiniz?" sorusu üzerine Öztrak, "Kimse boşuna Millet İttifakı'nda fay hattı aramaya kalkışmasın. Ülkeye demokrasiyi getirmek gibi son derece önemli bir göreve talip olan partiler arasında çatlak falan olmaz." yanıtını verdi.

Davutoğlu'nun Millet İttifakı'nın isminin değişmesi yönünde talebi olduğu iddialarının ve yemekte nelerin konuşulduğuna dair bir soru üzerine Öztrak, yemekte Türkiye'nin öncelikli ve ağır sorunlarının tartışıldığını bildirdi. Yemekte olmadığı için ne konuşulduğunu da bilemeyeceğini aktaran Öztrak, "Sanıyorum o yemekte ittifak da görüşülmüştür. Türkiye'nin bütün sorunlarını çözecek Millet İttifakı'dır. Sayın Davutoğlu ile ilgili sorunun muhatabı kendisidir. Onunla ilgili soruya yanıt vermek siyasi etik çerçevesinde doğru değildir." dedi.

MİLLET İTTİFAKI'NDA ADAYLIK SATRANCI! 

Millet İttifakı'nda adaylık tartışmaları adeta satranca döndü. Özellikle İYİ Parti ve CHP cephesinden imalı açıklamaların sayısı arttı.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş açıklaması: İstemiyorumKılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş açıklaması: İstemiyorum

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 179
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Şirin baba sen ne diyorsun bu işe?
    Cevapla
  • izmirden 2 yıl önce Şikayet Et
    Birbirine benzemezler nasıl bir araya gelip ülkeyi yönetecek acaba? ya da ülkeyi 6 ya bölüp herkes bi yeri mi yönetecek? Reisle yola devam
    Cevapla
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Şunlara bak arkadaş, şaka gibi. Hangi akıl, bunların Ülkeyi yöneteceğine inanıyor. 6 ayda parcalarlar. Doslarıyla birlikte. Uzun hasanın diyarın dan sesleniyorum...
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    davutoğlu başbakan iken seçim sonrası chp ile hükümet kurmaya çalışması reise rağmen ne çabuk unuttunuz.akp-chp davutoğlu başkanlığında.reis cumhurbaşkanı.reis olmasa çoktan kurulmuş fetö iş başıda olacaktı.şaşırmayalım geçmiş aynasıdır insanın .davutoğlu hoca.
    Cevapla
  • İzmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin bu ülkeye getireceğiniz demokrasi ancak Amerikanın Irak ve Afganistana getirdiği gibi olur. Kendisi demokrat olmayan kafalar bu ülkeye ancak kaos getirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!