MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan Millet İttifakı'na tepki: Gevşeklik, cıvıklık!

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Millet İttifakı'na "Gevşeklik, laubalilik, cıvıklık! Bunların bir şekilde iktidara gelmesini düşünmek bile akla zarardır. Zillet İttifakı PKK'yı ve FETÖ'yü iktidara ortak yaparlar" diye tepki gösterdi.

GİRİŞ 16.01.2022 14:40 GÜNCELLEME 16.01.2022 15:27
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. 

İşte Erkan Akçay'ın açıklamalarından satır başları: 

HDP'li Semra Güzel'in PKK'lılarla çekildiği fotoğrafların ortaya çıkması bizim tarafımızdan şaşırtıcı değil. Çünkü bir HDP'li vekilin terör yuvasında terör elebaşıyla samimi fotoğrafları HDP'nin PKK ile organik bağının bir örneği. Soruyu şu şekilde sormak gerekir. Dünyanın neresinde bir terör örgütü ile doğrudan bağlantılı bir parti kabul edilebilir? Bunu hangi mantık kabul eder? dediğimizde bunun hiçbir ülkenin kabul etmemesi gerektiğini görürüz. 

Gerek iç hukukumuz gerek uluslararası hukuk açısından hiçbir gerekçesi olamaz. Hiçbir siyasi parti bir terör örgütü ile bağlantısı kabul edilemez. Bu son derece gayrimeşru, kural dışıdır. Bugün itibariyle HDP, PKK'nın uzantısı, onun da ötesinde terör örgütü Meclis'te yuvalanmış durumda. Meşru bir siyasi faaliyet yürüten bir partinin terörle iltisakının olmaması gerekir. Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay

"CHP VE İYİ PARTİ ÖLÜ BALIK TAKLİDİ YAPIYOR"

Bir kere demokrasi ve çok partili siyasi hayatı hukuk ve ilkeler çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor. HDP'nin kapatılmasının ötesinde, terörle bağı olan yapılara asla müsaade etmemek gerekir. Hukukun gereği de bunu gerektirir. Yeryüzünde bunun örneği yok diyoruz. Aldığı oy sayısı bunların terör bağlantılarını gerektirmez, meşru da kılmaz. O bakımdan kapatılmanın ötesinde bunların demokratik ve siyasi hayat içerisinde yer almalarına izin vermemek gerekir. Oyunu demokrasiyi kurallarına göre oynamak ve uygulamak durumdayız. MHP olarak biz buna ilke çerçevesinde bakıyoruz. 

Fezleke, Karma komisyonda görüşüldükten sonra dokunulmazlığın kaldırılması süreçleri işlenecek. CHP ve İYİ Parti'nin ölü balık taklidi yapıyor. Bilmezliğe, görmezliğe yatıyor. İYİ Parti'nin HDP ile olan ilişkilerine CHP aracılık yapıyor. En son bu Suriye, Irak tezkeresinde CHP, HDP'nin baskısıyla 'Hayır' oyu verdi. CHP moderatör görevi görerek ilişkileri yönetiyor. 

"CHP, HDP VE İYİ PARTİ'NİN İŞ BİRLİĞİ ORTADA"

Siyaseten sıkışmışlığın bir neticesidir İYİ Parti'nin fezlekeye 'Evet' diyecek olması. Millet İttifakı'nın bugüne kadarki tutumuna bakarsanız, şeffaf, net olan bir ittifak değil. Geçen yıl HDP bundan rahatsızlık duyuyordu. CHP, HDP, İYİ Parti'nin iş birlikleri ayan beyan ortadadır. Geçtiğimiz yıl güvenlik araştırmasına ilişkin bir kanun çıkmıştı ve bu 3 parti bu kanuna karşı çıktı. 

Bu Meclis'teki herhangi bir kanun görüşmesinde çok açık bir ağız birliğindeler. Fiili bir ittifak var ama yokmuş gibi davranıyorlar. 

Vatandaşımız ayan beyan görüyor, şu meseleyi benim söylememin dışında vatandaş görmeyecek mi? Lafla ve yalanla peynir gemisi yürümez. Ben bir seçmenin hangi partiye oy vermiş olursa olsun böyle bir terör örgütleriyle bağlantısı olan yapılarla iş birliğini onaylayacağını düşünemiyorum. 

Meral Akşener'den HDP'li Semra Güzel açıklaması: Fezlekesine 'Evet' diyeceğizMeral Akşener'den HDP'li Semra Güzel açıklaması: Fezlekesine 'Evet' diyeceğiz

"GEVŞEKLİK, LAUBALİLİK, CIVIKLIK!"

Cumhur İttifakı olarak bizim çok da umurumuzda değil, kimi nasıl aday gösterecekleri. Cumhur İttifakı'nın adayı belli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. İttifakın mahiyetini, planını, programını net bir şekilde paylaşıyoruz. 

Gevşet İttifak adı üstünde, doğru tanımlamışlar. Türkiye'yi kendi aralarındaki gevşeklikle, istikrarsızlığa sürükleyecek bir tutum içerisindeler fakat her gün de erken seçim istiyorlar. Diyorlar ki biz adayımızı şimdiden açıklarsak bu aday seçime kadar yıpranırmış. Bu ile Gevşek İttifakı'nın bir aday üzerinde anlaşacaklarını düşünmüyorum. Bunlar anlaşamayacaklar. Peki ne olacak? Bunların adayını Pensilvanya gibi odaklar belirleyecek. Birden fazla adayla da gidebilirler. Gevşeklik, laubalilik, cıvıklık! Bunların bir şekilde iktidara gelmesini düşünmek bile akla zarardır. Zillet İttifakı PKK'yı ve FETÖ'yü iktidara ortak yaparlar. 

 

 

 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • Abdllh 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyi partinin içindeki çakma ülkücüler bu chp nin,hdp nin varlığı ve yaptıklarını içinize sindirebiliyor musunuz nerede kaldı gerçek manadaki vatanseverliginiz çok merak ediyorum
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hz mehdi gelince bütün siyasiler kaçacak delik arayacak.bizim atalar tek bir gayesi vardı.ilahi kelimatullah.adelet.hürriyet.yani mazlumun hakkını zalimden almak.kalbinde. bu düşünce niyet olmadan. ölende. cahiliye devrinde ölen gibidir buyrulmuş
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ne diyorsa elbette Evet...
    Cevapla
  • hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    baskan bahceli hepimiz rahatsizi bunlarin mecliste maas makam ve secim yardimi almasinda ne zaman bunlari odemeyi keseceksiniz ????
    Cevapla
  • 6840 2 yıl önce Şikayet Et
    muhalefette ulkeyı yönetecek kapasıte yok malesef tabı ıktıdar ekonomıyı duze cıkaramazsa o zaman işler degışır ama erdoganda bu ısı basarır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler