Kılıçdaroğlu'nun 'Diyarbakır' açıklamasına İYİ Parti'den tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" sözlerine İYİ Parti'nin önemli isimlerinden olan Yavuz Ağıralioğlu'ndan yanıt geldi. Ağıralioğlu, "Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır!" dedi.

GİRİŞ 26.01.2022 08:28 GÜNCELLEME 26.01.2022 09:41
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

CHP ve İYİ Parti arasında bazı konularda anlaşmazlık yaşandığı geçtiğimiz haftalarda kulislere yansıdı. Hatta İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik de sosyal medya hesabından CHP'li belediye başkanlarına "İYİ Parti'nin oylarıyla seçildiğinizi unutmayın" hatırlatmasında bulundu. Bu gelişmelerin ardından iki parti arasında Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları nedeniyle bir anlaşmazlık daha yaşandı.

İYİ PARTİLİ AĞIRALİOĞLU'NDAN YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la yaptığı ortak basın açıklamasında, 27 Ocak'ta Diyarbakır'a gideceğini duyurması ve "Türkiye'ye demokrasi gelecekse bunun yolunun Diyarbakır'dan geçeceği" yönündeki sözlerine İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan yanıt geldi.

"NE FAYDA NE HAYIR GELECEKSE YOLU TBMM"DİR

Ağıralioğlu, "Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır! Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM'den geçer" dedi.

"DEMOKRASİNİN YEGANE ADRESİ ANKARA'DIR"

İYİ Partili Ağıralioğlu, sözlerinin devamında Ankara'yı işaret ederek, "TBMM'den geçmeyen ve her ferdini ayırmadan kucaklayamayan vizyonsuzluğun, memleketi 20 senede nereye getirdiği aşikârken Sayın Erdoğan gibi Diyarbakır vurgusu ile siyasi alan açmaya kalkmak, hatada ve aynı macerada ısrar etmektir. Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır!" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 131
  • SEDAT KALFA 2 yıl önce Şikayet Et
    SAVCI SAYAN BEY ÇOK AĞIR İTHAMLARDA BULUNDU ... CESARETİ VARSA MAHKEMEYE VERSİN ..kılıçoğlu
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Diyarbakır Anneleri haklı buluyor. Peki bu günü kadar neden kılıçdar oğlu onları ziyaret etmedi ve etmiyor. Bunda bir tuhaflık yok mu? Allah ıslah etsin diyelim.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    KK nın CHP den istifa ederek HDP ye başkan olması gerekir. Yakışır. Rahat eder.
    Cevapla
  • TOKATLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehit ailelerine küfreden sizin partiniz değilmi de bir de şehidimiz kelimesini kullanıyorsunuz.bukalemun olmaktan vazgeçin İP lider.
    Cevapla
  • BAYRAM 061 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet 20 yılda terör bitme noktasına geldi,doğu ve güneydoğu illerinde huzur var,demokrasi var.Akpartiyi ne diye eleştiriyorsun.Herkese eşit hizmet uygulanıyor,kimseye ayrıcalık yapılmıyor.Vanda deprem oldu,yapılan hizmetleri gördünüz,orası Akpartinin kalesimiydi,hayır Hdpli belediye vardı.Seçimde Van halkı ne yaptı yine Hdpyi seçti.Yani onlar haklı bunlar çaplı diye ayrım yok herkese eşit muamele,demokrasi dediğin de böyle olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti