İBB Başkanı İmamoğlu bugün de ABD Büyükelçisi ile görüştü! Bu kez makamında ağırladı

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da kar felaketi yaşandığı sırada bir restoranda İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott ile görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün de ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ile bir araya geldi.

GİRİŞ 31.01.2022 19:43 GÜNCELLEME 31.01.2022 19:48
Bu Habere 550 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent genelinde kar felaketi yaşanırken, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemiş, tepkileri umursamadığını söylemişti. İmamoğlu kendisini, "Gizli bir yemek değildi, tepkiler beni ilgilendirmiyor." diyerek savunmuştu.

BUGÜN DE ABD'Lİ BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kendi partililerinden habersiz şekilde büyükelçi ile görüştüğü için de sert eleştirilerin hedefi olan İmamoğlu, bugün de ABD'nin Ankara Büyükelçisi ile bir araya geldi.

"İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRME" VURGUSU

Saraçhane’deki başkanlık makamındaki görüşmeye Büyükelçi'nin eşi Cheryl Flake ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Daria L. Darnell de katıldı.

Göreve geldiği günden beri hem ABD Büyükelçiliğiyle hem de Başkonsolos'la yürüttükleri ilişkinin Flake’in görev döneminde de daha iyi yerlere gelmesini dileyen İmamoğlu, "Türkiye'nin her zaman iyi ilişkilerde olmasının çok değerli olduğunu bildiğim Amerika Birleşik Devletleri sürecinde, İstanbul'un da iyi ilişkilerin önemli bir merkezi olmasını diliyorum." diye konuştu.

Büyükelçi Flake de İstanbul gibi güzel bir şehirde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek muhtemel iş birliği alanları ve yerel girişimleri destekleme konularında fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye'nin konuştuğu kare sonrası çok çarpıcı gerçek ortaya çıktı! Dikkat çeken sorular..Türkiye'nin konuştuğu kare sonrası çok çarpıcı gerçek ortaya çıktı! Dikkat çeken sorular..

İmamoğlu'ndan balıkçı açıklaması: İstanbul'da karla mücadeleyi en iyi biz verdikİmamoğlu'ndan balıkçı açıklaması: İstanbul'da karla mücadeleyi en iyi biz verdik

KAYNAK: AA
YORUMLAR 550
  • Evet 2 yıl önce Şikayet Et
    Poza bakarmısın abd büyükelçisinin ağzı kulaklarında, ne kadar seviyorlar ekremi. abd çıkarına olmayan hiçbirşeyi sevmez. uyanık olun.
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devletini nasıl ortadan kaldırıp, Manda ve Himaye ile Duyuni Umumiye'yi nasıl yerleştirebileceklerini konuşmuşlardır.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Diplomasi ve devlet adamlarının birbirleriyle yaptığı görüşmelerde hiyerarşi ve mukabiliyet esaslarını dikkate almak gereklidir . Devlet konuları görüşülmeksizin nezaket ziyareti ve kokteyl buluşması olabilir . Yine de genel diplomatik esaslara ve devlet edebine uygun değildir .
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam İngilizin , Amerika'nın, Siyonistlerin uşağı olduğunu her fırsatta aleni gösteriyor . Eee gerçek TÜRK olsa bunu yapmayı kendine yediremez ama bir pontusludan da bu beklenir . Peşinden gidenler gerçeği görün artık da aynı damga size de yapılmasın zira biliyorum ki içinizde bunun gibi hainler olduğu gibi çok büyük bir çoğunluğunuz da bu memleketin mevleketini seven evladı .
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Devleti bu kadarda aciz sanmayın arkadaşlar. Bunların hepsi reklam. Eksiklik ve beceriksizliklerinin üstünü örtüyorlar. Fakat sanmasınlar ki bu millet bunun hesabını sormayacak, Devletin ilgili makamları gerekeni yapmayacaktır. Biraz sabır. Devletine hain olanında sonu hainlik içinde gider. Hainlik eden hainlik bulur. Allah var gam yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Icardi'nin transfer olacağı iddia edilmişti! Tümer Metin: Beni aradılar
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek