İmamoğlu ABD ve İngiliz büyükelçileriyle niye görüşüyor? Uzmanlar Haber7'ye değerlendirdi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun ABD ve İngiliz Büyükelçiyle görüşmelerini Haber7'ye yorumlayan uzmanlar, Biden'ın Türkiye ajandasına dikkati çekti ve bölgede hayata geçirilmeye çalışılan projeye işaret etti.

İmamoğlu ABD ve İngiliz büyükelçileriyle niye görüşüyor? Uzmanlar Haber7'ye değerlendirdi
İmamoğlu ABD ve İngiliz büyükelçileriyle niye görüşüyor? Uzmanlar Haber7'ye değerlendirdi
GİRİŞ 04.02.2022 16:41 GÜNCELLEME 04.02.2022 16:41
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Haber7 - Özel

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ABD ve İngiliz büyükelçileriyle görüşmelerinin yankısı sürüyor. Küresel güçlerin Türkiye üzerindeki hesaplarını CHP üzerinden yürüttüğüne dair görüşü güçlendiren bu buluşmalar kamuoyunun gündeminde. 

Aydınlık Gazetesi Yazarı Gaffar Yakınca, Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Basri Yalçın ve Optimar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, dikkati çeken son gelişmeleri Haber7'den Gamze Türk'e değerlendirdi. 

"ABD NEDEN BELEDİYELERE BU KADAR İLGİ DUYUYOR?"

  • Gaffar Yakınca, Aydınlık Gazetesi Yazarı 

Anlaşıldığı kadarıyla ABD Büyükelçisi’nin CHP Belediye Başkanlarını gezmek gibi bir ajandası var. Diplomatik teamül açısından bakıldığında çok hoş bir görüntü değil. ABD mahalli idare, mahalli yönetim, belediyecilik hizmetleriyle ilgili çok özel bilgilere ve keşiflere sahip de biz mi bilmiyoruz acaba? Neden belediyelere bu kadar ilgi duyuyor? Bu bir soru işareti.

BIDEN'IN AJANDASI

Saf olsak sadece bu sorularla yetiniriz. Fakat ‘Biden Planı’ dediğimiz ve ABD Başkanının daha seçimden önce ilan ettiği, seçim sonrasında da tasdik ettiği, ‘Dostlarımız ile beraber Türkiye’yi düzelteceğiz. Yola getireceğiz. Erdoğan’ı indireceğiz’ diye ifade ettiği bir siyasi ajanda var.

Bu siyasi ajandanın dostlarımız kısmı terör örgütlerinden başlayın, meclisteki yasal partilere hatta ana muhalefet partisine uzanan geniş bir yelpaze...

ABD Büyükelçisi ile görüşen Ekrem İmamoğlu'nun İngilizcesi sosyal medyada gündem olduABD Büyükelçisi ile görüşen Ekrem İmamoğlu'nun İngilizcesi sosyal medyada gündem oldu

"BÜYÜKELÇİ BU İŞİN ASKERLİĞİNİ YAPIYOR"

ABD, Türkiye’nin yönetimini değiştirmek yönünde bir irade kullanıyor. Bu hem uluslararası hukuk açısından yanlış hem teamülü açısından yanlış hem de bağımsız bir ülkenin iç işlerine müdahale hamlesi olduğu için ahlak dışı bir hareket. Sayın Büyükelçi bu işin askerliğini yapıyor. Başka bir ülkenin büyükelçisi bunu yapmıyor. Türkiye’de Amerika gibi büyük ülkelerin büyükelçileri de var. Örneğin Rusya var. Niye belediyeleri dolaşmıyorlar? Amerika yıllardır uyguladığı yayılmacı siyasetinde ısrar ediyor. Türkiye’yi de hala dışarıdan ayar çekilebilecek bir ülke olarak görüyor.  

TR 705 KOD ADLI HABER ALMA ELEMANI SEZGİN TANRIKULU...

Adana vilayeti ABD açısından önemli. Çünkü CHP’de siyaset yapan TR 705 kod adlı haber alma elemanı Sezgin Tanrıkulu Adana Konsolosluğu üzerinden Amerika’ya hizmet ediyor.

"AMERİKA YENİ İSRAİL KURMA PEŞİNDE"

Adana, ABD açısından Ortadoğu siyasetinin ve özellikle de Türkiye’deki Kürtlere yönelik siyasetinin uygulama merkezi gibi bir yer. Bu da bizim kafamızdaki soru işaretini büyütüyor.

Amerika yeni bir İsrail kurma projesinin içinde. Bu hayalin uygulamasına dair işlerin yoğunlaştığı yer Adana’ydı. İncirlik üssü de orada. Bundan dolayı Adana’ya yapılan ziyaretlerin başka içerikleri de olabilir. Ama her ne olursa olsun bunlar Belediye Başkanı’nı ilgilendiren konular değil.

"MİDE BULANDIRICI VE ÇOK ÇİRKİN!"

Şehirlere hizmet etmek için seçilmiş Belediye Başkanları bu tip nezaket ziyaretlerini reddetmeli. Reddedenler de var. Bolu Belediye Başkanı kabul etmem dedi. Zaten bir yıl önceki ABD konsolosunun veda ziyaretini de reddetti. Nerden bakarsanız bakın, Türkiye açısından mide bulandırıcı ve çok çirkin bir manzara. ABD’nin bu konudaki fütursuzluğu, pervasızlığı, rahatlığı ise Türkiye’deki insanların Amerika karşıtlığını arttırır. 

"ÖZEL BİR GAYRET..."

  • Hasan Basri Yalçın, Sabah Gazetesi Yazarı

Türkiye’de siyaseten bir usul vardır. Genellikle Büyükelçi düzeyindeki görüşmeleri belediye başkanları değil partilerin Genel Başkanları yapar. CHP’de de bu böyle olmalıdır. Tabi hukuken görüşmelerinde bir sakınca yoktur. Bir belediye başkanı ancak kendi bölgesindeki konsoloslar ile görüşebilir. Büyükelçi işin siyasi tarafıdır. Belediye başkanının görevi hizmet etmektir. Siyaset yapacak ise gitsin bir parti kursun genel başkan olsun veya genel başkanlığa aday olsun. ABD Büyükelçisi’nin CHP’li Belediye Başkanları ile görüşmesi de özel bir gayret olsa gerekir. Amerika’nın Türkiye’deki potansiyel siyaset adamları olması hasebiyle dikkatlerini çekmiştir.  

"İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ YAPIYORLAR"

  • Hilmi Daşdemir, Optimar Araştırma Şirketi Genel Müdürü 

Uzun zamandır emperyalist ülkelerin CHP’nin liderliğini yaptığı muhalefet dokuyla işbirliği içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede değerlendirilecek bir görüşme. Sonuç itibarıyla muhalefet doku için Biden’ın, ‘Muhalefet ile birlikte Erdoğan’ı devireceğiz’ açıklamaları vardı. Sanırım işbirliği zeminini nasıl geliştireceklerinin, nasıl yaygınlaştıracaklarının görüşmelerini yapıyorlardır. 

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 103
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu chp seçmeninin gözünü bu kadar mı kan bürüdü,bu kadar mı nefretiniz,bunu da mı Erdoğan yapıyor,damarın da azıcık Türk kanı,Müslümanlık kanı olan insan bu chpnin,abdnin oyununa gelip ülkesini satmaz,abd bize demokrasi mı getirecek
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif liderle de görştüler ona niye ses çıkaran yok
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendini düşünmüyorsan çocuklarını düşün,sırf muhalefet edeceğim diye kafirin yanında durma,ahirette hesap çetindir
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamları hakikaten takdiŕ ediyorum ya.Milletvekili çıkıyor BidonTürkiye ye demakrasi çağrısı yapsin diyecek kadar alçalıyor. Belediye başkanı büyükelçinin yanında babasını görmüş çocuk gibi sen ve samimi bir şeyler pazarliyor,Genel başkan akşam sabah millete hakaret ediyor.Ve bu toplumun 1/4 bunlara oy veriyor.1/4 kadarıda yapılanlara bir tepkileri yok da sadece etraf ne der diye utandığı için dolaylı vermeye çalışıyor. Bu milletin gözüne bir görünür var ama hayırlısı.
    Cevapla
  • Han 2 yıl önce Şikayet Et
    Perde arkasında neler konuşuluyor bilmem ama tek bildiğim şey acayip pis kokuların geldiği. CHP'nin ABD'ye köle olması, Ipin batıya köle olması, HDPKK'nin batıya köle olması.. sen bizlere sabır devletimize kuvvet ve başkan Erdoğan'a uzun ömürler ver yarabbim. Bizi kâfirlere ve onların ülkemizdeki kökenlerine karşı Galip eyle. Amin
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam her halde milleti çantada keklik sanıyor kedisi çantada keklik olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak