CHP'den devleti katliamla suçlayan akademisyenlere vaat

CHP, eşcinsellere ‘yasal düzenleme’ sözü vermesinin ardından şimdi de devleti katliam yapmakla itham eden akademisyenlere vaatte bulundu. CHP'nin resmi hesabından "Barış Akademisyenleri işinin başına dönecek" yazılı afiş paylaşıldı.

CHP'den devleti katliamla suçlayan akademisyenlere vaat
CHP'den devleti katliamla suçlayan akademisyenlere vaat
GİRİŞ 08.02.2022 14:20 GÜNCELLEME 08.02.2022 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hendek olayları zamanında yayımladıkları bildiriyle, yerleşim yerlerini harabeye çeviren PKK'nın adını dahi geçirmeden 'devleti katliam yapmakla' itham eden akademisyenlere vaatte bulundu.

"İŞİNİN BAŞINA DÖNECEKLER"

CHP'nin resmi sosyal medya hesabından bir afiş paylaşıldı. PKK'nın hendek ve barikatlarını kaldıran güvenlik güçlerini hedef alan açıklamaların ifade özgürlüğü olduğu savunularak, "Barış akademisyenleri işinin başına dönecek" denildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

PKK'nın hendek ve barikatlarını kaldırmak, bölgede yeniden devlet otoritesini sağlamak için beş yıl önce başlatılan operasyonlar terör örgütü PKK ve HDP yandaşı siyasiler, gazeteciler ve akademisyenler tarafından 'katliam' olarak lanse edilmişti. Kendilerine 'Barış İçin Akademisyenler' adını veren bir grup akademisyen devleti katliam yapmakla itham eden skandal bir bildiriye imza atmıştı.

DEVLETİ SUÇLADILAR

Özel ve devlet üniversitelerinde bulunan bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiride, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi ifadeler yer almıştı.

PKK'NIN ADI DAHİ GEÇMEDİ

PKK'nın saldırılarına karşı tek bir kelimenin geçmediği, hatta PKK adı geçmeyen ihanet gibi bildiride, vatanı ve milleti için şehit olmayı göze alan güvenlik güçleri “insan hakkı ihlali" yapmakla suçlanmıştı. PKK'nın pusuları, roketatarlı saldırıları görmezden gelinirken, devlet, “ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırmakla" itham edilmişti. Valilik ve kaymakamlıkların hassasiyetleri göz ardı edilerek Kürt halkının açlık ve susuzluğa mahkum edildiği iddia edilmişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin işi devlet millet düşmanlarına kucak açmak. Bü çürük kafa ile devlet değil kğmes bile idare edilemez sen kalk devlete silah doğrutanları askeri polisi oğretmeni çocukkarı şehit eden eşkiyaları belediyelere doldur. Yaptıklarınız yapacaklarınuzın teminatıdır. Yüce rabbim bu altılı çeteye fırdat vermesin bu ülkeyi parçalar bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi