DEVA Parti'li Yeneroğlu: 28 Şubat, güçlendirilmiş parlamenter sistemin tanıtım günü

6 muhalefet partisinin bir araya gelmesi ve ortak açıklama için 28 Şubat'ın seçilmesi tartışma yaratmıştı. DEVA Parti'li Yeneroğlu gün seçimiyle ilgili "28 Şubat, güçlendirilmiş parlamenter sistemin tanıtım günü." dedi.

DEVA Parti'li Yeneroğlu: 28 Şubat, güçlendirilmiş parlamenter sistemin tanıtım günü
DEVA Parti'li Yeneroğlu: 28 Şubat, güçlendirilmiş parlamenter sistemin tanıtım günü
GİRİŞ 17.02.2022 14:18 GÜNCELLEME 17.02.2022 14:26
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 siyasi partinin, Türkiye'nin yıllardır görmeyi umut ettiği uzlaşma anlayışı içinde tarihi bir çalışma için bir araya geldiğini söyledi.

Kimsenin emeklerinin kayırmacılığa feda edilmediği Türkiye için güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını hazırladıklarını anlatan Yeneroğlu, ayrıntıları 28 Şubat'ta kamuoyuyla paylaşılacak bu çalışmanın, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin tam anlamıyla gerçekleştirilebilmesi yolunda atılacak büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Davutoğlu açıkladı: İşte Kılıçdaroğlu'nun ittifak için önerdiği yeni isimDavutoğlu açıkladı: İşte Kılıçdaroğlu'nun ittifak için önerdiği yeni isim

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı büyüyebilir, adı da değişebilirKılıçdaroğlu: Millet İttifakı büyüyebilir, adı da değişebilir

Yeneroğlu, Türkiye'nin yarınını inşa için bir araya gelerek istişare ve uzlaşı kültürüne tarihi bir örnek olmalarının, hükümet ortaklarını rahatsız ettiğini savundu.

HDP'nin, 6 siyasi partinin toplantısında yer almamasına yönelik eleştirilerine değinen Yeneroğlu, "Milletimizin tamamını, tüm renklerini kucaklayan bir anlayışın benimsendiğini, 28 Şubat'ta güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metni paylaşıldığında herkes görecek. O masa, herkesin mutabakat içinde hareket ettiği bir masadır. Mutabakat dışında bir durum söz konusu olduğunda, o masanın gündemi dışındaki bir konu olarak değerlendirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Açıklama tarihi olarak 28 Şubat'ın seçilmesine yönelik eleştirileri değerlendiren Yeneroğlu, "28 Şubat'a denk gelmesi tamamen tesadüf. İktidarın bu sebepten şikayetçi olması çok normal. Çünkü 28 Şubat zihniyetini, uygulamalarını bugün AK Parti ile MHP temsil ediyor. 28 Şubat bizim için güçlendirilmiş parlamenter sistemin tanıtım günüdür." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • OSMAN FATİH 2 yıl önce Şikayet Et
    hayır benim anlamadığım bu adam nasıl parlementoda
    Cevapla
  • halo tavşanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    sorsak güçlendirilmiş parlemen sistem nedir diye bir şey söyleyemez..
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    ne guclenmis sistem ya daha ønce cok gørduk o gunu sulandirma demek sadece bu olmasi gerek birinci gelen partiye direk 50 ay yedek verilecek yani o partinin 50 tanesi iki oy hakki olacak ve cumhurbaskanin da 50 oy gibi yedek halk olacak o zaman meclis de gecmeyen kanun fazla olmaz sorun biter eski sistem sanki cok iyi idi
    Cevapla
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen Alah Allah..Halkın aklıyla ayal ediyorlar aklınca.
    Cevapla
  • benden söylemesi 2 yıl önce Şikayet Et
    başka kapıya kardeş. kış kış..
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaya Güçsüzü bize her on yılda bir darbe tattırdı. Güçlüsü memleketi ateş yerine koyar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı