Ukrayna-Rusya krizi için Erdoğan'dan Batı'ya tepki: Böyle saçmalık olur mu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminin ardından ABD ve AB'nin müdahil olmaması ve Ukrayna'nın yalnız bırakılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 09.03.2022 12:44 GÜNCELLEME 10.03.2022 08:11
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın işgal girişimi karşısında batının yetersiz kaldığını dile getirerek çok sert tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

TÜRKİYE'NİN ÇEVRESİNDEKİ SORUNLAR

Ülkemizin de içinde yer aldığı bölge son 11 yıldır meşakkatli günler geçiriyor. Suriye'de 12 milyon kişinin evlerini terk etmesine yol açan kriz halen devam ediyor. Burada da kimlerin aktör olarak yer aldığını gayet iyi biliyorsunuz. Acımasızca devam eden bu süreçte de bu işi nasıl bir barış havzasına dönüştürürüz bunun mücadelesini verdik.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklamasıSon dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması

Lübnan'dan Irak'a, Afganistan'dan Libya'ya kadar kan, gözyaşı, çatışma ve istikrarsız hakim. Nereye baksak orada bir avuç azınlığın hırsı ve ikbali uğruna masumların acı çektiğini görüyoruz. Barışın çocuklarını yeniden ihya etmeliyiz.

İnsanlık adına yüz karası bu tablo karşısında, görevi güvenlik ve istikrarı sağlamak olan kuruluşlar kıllarını dahi kıpırdatmıyor. Dünyada gücü elinde bulundurduğunu söyleyen ülkeler nerede? Gerekli desteği verdiler mi? Ne yapıyorsun dediğimde, bir şey yok. Herhangi bir insani destek yok, kurtarma adına attıkları adım yok. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda dünyayı ayağa kaldıranlar son 11 yıldır bölgedeki katliamları uzaktan izliyorlar.

BATIYA TEPKİ
Katliamları engelleyecek, çatışmaların önüne geçecek, zulmü durduracak hiçbir adım atılmadı. Bizim gibi komşu ülkeler insani ve ekonomik bakımdan ağır yükleri omuzlarken güya zengin devletler kınama mesajları dışında zulme ses çıkarmadılar. Bu süreçte sadece yalnız bırakılmadık, şantaja, ambargoya da maruz kaldık.

Teröristlere her türlü araç, gereç, mühimmat yardımları yaptılar. Ukrayna krizi ile birlikte batılı medya organlarında yapılan açıklamalar bu kayıtsızlığın, çifte standardın gerisindeki gerçeği de ortaya çıkarmıştır. Mazlumları derisinin rengine göre ayıranların insaniyetle, medeniyetle hiçbir bağı yoktur. Irkçılığın daniskası olan bu bakış açısı utanç vericidir.

HÜLAGÜ BENZETMESİ
Cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz. Almanya'da flarmoni orkestrasının şefi Putin'in arkadaşı diye görevine son veriyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Dostoyevski'nin eserlerine yasak getiriyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Bunun tarihte Bağdat'taki kütüphaneleri yıkan Hülagü'den ne farkı var? Aynı bunlar. Bunları yaşamak biz siyasetçileri kahrediyor.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI
Krizin trajediye dönmemesi için çaba harcıyoruz. İstikrarsızlıkla boğuşan bölgemizin bir savaşı kaldıramayacağını ifade ettik. Bugün 14'üncü gününü geride bırakan çatışmalar iki taraf için de insani kayıplara yol açıyor. 2 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Rakamın 5-10 milyonu bulması yakındır.

Savaşın, savaşların kesinlikle kazananı olmaz. Kalbinde zerre kadar merhamet olan birisinin çocuklarının yüzündeki korkuyu görüp hüzün duymaması mümkün değildir.

Şimdiye kadar insani yardımdan, diplomatik temaslara pek çok adım attık. Bazı liderlerle 2-3 kez görüşme fırsatım oldu. NATO Genel Sekreteri, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Belarus Cumhurbaşkanı, Avusturya Cumhurbaşkanı, Hollanda Başbakanı, Birleşik Krallık Başbakanı, Ukrayna Cumhurbaşkanı, Avrupa Konseyi Başkanı, Kanada Başbakanı, Rusya Devlet Başkanı, Moldova Devlet Başkanı dahil devlet ve hükümet başkanlarıyla defalarca görüşmek suretiyle barış için çalıştık.

YORUMLAR 64
  • Abhaz 54 2 yıl önce Şikayet Et
    Islam devletleri bir olmadıkça biz Müslümanların kanı akmaya devam edecek. Onaca kıyımlar oldu. Irak Afganistan Suriye Yemen Libya Rojinya Uygurlar Filistin ve biz bir olup masaya vuramadık. Ne yani bunu batının yapmasımı lazım? Iste hepimiz gördük nasıl birbirlerini tuttuklarını. Silah yardımından tut Ukraynalı mültecileri almalarına kadar. Biz ise Filistine bile silah yardımını bırak bunu söylemeye bile cüret edemiyoruz. Durumumuz içler acısı. Reisim biz bir ümmet olarak birlik içinde olmadığımız sürece bizi ezecekler. Bizi bir kılacak bizi bir yapacak sistem yapmamız lazım. Datbeyse darbe. Kan akacaksa akacak. Bugüne değil 50 sene sonrası için bugünden başlamamız lazım.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen ne dersen de bunlar gene bildiğini okuyacak...
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    İran İslam devleti diye biliniyor,yazıklar olsun sizin gibi İslam devletlerine,Erdoğan kadar cesaretli olan,vicdanlı olan,merhametli olan bir adam daha göremiyorum.Bu ateşin sönmesi için herkes,her devlet,özellikle İslam ülkeleri liderleri Erdoğan in çeyreğini yapsalar bu iş çözülür inşaAllah.
    Cevapla
  • Oya 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı müdahale etse Ukrayna'nın yarısı kurtulurdu, şimdi tamamı gidecek.
    Cevapla
  • Efendi 2 yıl önce Şikayet Et
    hay agzina saglik Cumhurum. Insanliktan nasibini almamislarin haddini bildirmen gonlume hos gelmistir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar