İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Ankrara'da! Dikkat çeken mesaj

14 yıl sonra İsrail'den Türkiye'ye en üst düzey ziyareti gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un uçağındaki barış mesajları dikkat çekti. Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla resmi törenle karşılandı.

GİRİŞ 09.03.2022 16:22 GÜNCELLEME 09.03.2022 19:56
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'ye ziyareti gündemin önemli başlıkları arasında yer alırken, Herzog'un Türkiye'ye geldiği uçaktaki mesajlar dikkatlerden kaçmadı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi ziyarette bulunmak üzere eşi Michal Herzog ile birlikte Ankara'ya geldi.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Herzog, beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen Herzog, mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Herzog, saygı duruşunun ardından beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzalayan Herzog, deftere şunları yazdı:

"Büyük vizyoner Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedileştiren bu tarihi mekanı ziyaret etmek farklı bir ayrıcalık.

Bu büyük liderin ilerleme ve barış mirasının bilgeliğini takip ederek ve cesurca iş birliği yolunu seçerek milletlerimiz, inançlarımız, bölgemiz ve dünya için daha güvenli ve daha istikrarlı bir dünya vaadinden elde edilecek birçok gerçeği içtenlikle karşılayalım."

BARIŞ VE İŞ BİRLİĞİ

Herzog’un uçağı üzerinde Türkçe “Barış” ve “İş birliği” ifadeleri yer aldı.

"TÜRKİYE İLE HER KONUDA ANLAŞAMIYORUZ"
Ziyareti öncesi İsrailli basın mensuplarına konuşan Herzog "Türkiye ile her konuda anlaşamıyoruz, ilişkimiz inişli çıkışlı ancak ilişkilerimizi ölçülü ve dikkatli bir şekilde yeniden inşa etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE BAĞLAR BÖLGESEL BİR ÇIKARDIR"
Türkiye'ye hareketi öncesi sosyal medya hesabından da ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Herzog,  "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine şimdi eşim Michal ile Türkiye'yi ziyaret etmek üzere uçuyoruz, göreve başladığımdan beri kurduğumuz diyaloğun devamı. Türkiye ile köprüler ve bağlar İsrail ve bölgesel bir çıkardır. Umarım bu ziyaret Türkiye ve İsrail arasında daha derin bir diyaloga yol açar." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 149
  • Faruk 5656 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahkam kesmek atıp tutmak pesin hukümlü olmak kolay madalyonun arka yuzunu gormek. Derenin dibini gormeden paçayı sıyırmak gibi bence filistinli.kardeşlerimizin esenliği refahı yaşam standarlarının yükseltilmesi İBADET özgürlüklerinin sağlanması diyalog siyasi ve uzlaşı yollarının oluşması ile oluşabilir. Kanaatindeyim üzerime ateş edersen ateşle karşılık bulursun. Biz Dünya barışı içiñ çaba sarfederken hoş görü kanalları açıkken lütfen kimse dini imanı ortaya koyup yorum yapmasın. İslamiyet hoş görü üzerine kurulmuş. Peygamberimiz emin İSMİYLE muhammet s.a.v herkesin Emin olduğu bütün evrenin yüzü hürmetine var olduğuna inanıp. Devletimizden emin olmalıyız.
    Cevapla
  • Doğuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Burda asıl amaç israil üzerinden abd ve biden ' la arayı düzeltme çabası.. hükümetin amacı ülke menfaati için değil abd ve biden vesilesiyse kendilerini ayakta tutabilmek... herşey bu kadar açık
    Cevapla
  • Guney 2 yıl önce Şikayet Et
    Araplara guvenicegimize İsrail e güvenmek daha doğru ,Arapların Osmanlı döneminde bizim atalarımızın arkasından çevirdikleri unutulmammali .ülke çıkarları için orta doğuda özellikle İsrail ile iyi ilişkiler kurulmalı.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    İşgalci İsrail bir terör çetesidir. Bunları devlet olarak kabul edip, davet edip adam yerine koymak Kudüs e ve Filistin e ihanettir
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok katılıyorum ama siyaset böyle birşey.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    siyonist kafir iblis nahudilere ve ıtlerine güven olmaz. Her ne olursa olsun. Evet ülkemizin çıkarları önemlidir. Ama Kudüs davası ve Müslüman Kardeşlerimiz herşeyden öncedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin