Destici'den seçim barajı açıklaması: Olmamalı, oluyorsa da yüzde 3 olur

BBP Genel Başkanı Destici, seçim barajı olmaması gerektiğini, olacaksa da yüzde 3 olması gerektiğini söyledi. AK Parti'den daha önce Destici'nin çağrısına, "Mümkün değil" yanıtı gelmişti.

Destici'den seçim barajı açıklaması: Olmamalı, oluyorsa da yüzde 3 olur
Destici'den seçim barajı açıklaması: Olmamalı, oluyorsa da yüzde 3 olur
GİRİŞ 16.03.2022 13:59 GÜNCELLEME 16.03.2022 14:06
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Seçim barajı olmamalı oluyorsa da yüzde 3 olur. 10'dan 7'ye inmesi bir şey midir? Evet bir şeydir; ama yeterli değildir" dedi.

Son dakika haberi: Muhalefete kötü haber! Erken seçim tartışmaları sona eriyorSon dakika haberi: Muhalefete kötü haber! Erken seçim tartışmaları sona eriyor


Destici, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisine ilişkin "Kapalı yapılan toplantılarda, Kemal Bey’in görüşme yaptığı kişiler tarafından, toplantıya dair paylaşılan ayrıntılar, toplumun pek çok kesiminden, bizce 'haklı' tepkiler aldı. Ülke güvenliğine ve anayasal düzene yönelmiş bir tehdidin söz konusu olduğu zeminlerde, kapalı toplantılar, istismara en açık ortamlardır. Özellikle, toplantıdaki muhataplarının, Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’de yaşananları ABD’nin Kızılderililere yaptığı soykırıma benzettiğine dair açıklamalarının, Sayın Kılıçdaroğlu tarafından bir an önce yalanlanması ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

AK Parti'den BBP lideri Destici'nin seçim barajı açıklamasına cevapAK Parti'den Destici'ye cevap: Mümkün değil


'YETERLİ DEĞİLDİR'

Destici, AK Parti ve MHP’nin ortak imzası ile TBMM'ye sunulan seçim yasası teklifine ilişkin sorular üzerine, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini yeterli bulmadığını belirtti. Destici, "Baraj olmamalı, oluyorsa da yüzde 3 olur. 10'dan 7'ye inmesi bir şey midir? Evet bir şeydir; ama yeterli değildir. BBP cumhur ittifakının birleşenidir. Önceliğimiz ittifaktır. Seçimleri kazanması için çalışacağız. Önümüzdeki seçimlerle ilgili BBP kendi adaylarıyla seçime katılacaktır" ifadelerini kullandı.

'KALICI OLMALARINI DOĞRU BULMAYIZ'

Destici, Suriyeli göçmenlerle ilgili soru üzerine de, "Zorda kalana kapımızı açarız, besleriz; ama savaş sona erdiğinde arzumuz insani ve uluslararası hukuk çerçevesinde Suriyelilerin, Afganların ülkelerine sağ salim dönmelerini sağlamaktır. Kalıcı hale gelmelerini doğru bulamayız" dedi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    br parti yuz de uc alir ise zten hizmet edecek parti degil demek halk guvenmiyor demek bu yuz de 15 olacak ve vekil sayisi yarina inmesi gerek idi zaten bir hat yapmiyorlar yemek ye kavga et hizmet yok acil terør meclis de olamaz diye net kanun cikmasi gerek cikiyorlar namusum serefim uzerine yemin ederim sonra her pisligi yap namusuz hainler yemin etse ne olacak
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    baraj dusurulmemeli tam tersi yukseltilmeli en az yuzde 25 olmali yuzde 25 i gecen mecliste yer almali nerde cokluk orda pohluk oluyor az olsun oz olsun abd super guc abd de kac parti var 2 cumhuriyetciler demokratlar yuzde 51 i bulan baskan biz niye hala amerik i kesfetmeye calisiyoruz 100 un uzerinde parti var 95 i hic kabul gormeyen partiler daha hala parti diye varlar anlamsiz zirva bir siyaset az ve oz olmali ki istikrar olsun.
    Cevapla
  • Abdi Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yüz adet civarında Parti neyle, nereden, nasıl geçiniyor ? Bunu bi açıklıyan Yönetici, Emniyetçi çıkar mı ? Fatih Erbakan, Mustafa Destici, Mustafa Sarıgül bir olursa barajı aşar. Memlekete de hayırlı hizmet yaparlar.
    Cevapla
  • yozgatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar yapamadı da? saydığın üç parti mi yapacak. böyle fitne çarkını döndürmeyin bari. işiniz fitnelik eğer adamsan adam gibi memleket için uğraşanlara destek ver. kendi içinizde bölünmeyin
    Cevapla
  • Dumansız 2 yıl önce Şikayet Et
    % 1 lik partiyi bile böldürttünüz. Akşener, Davutoğlu ve Özdağ'ın yanında siyaset yapanları saymıyorum bile. Ne uğruna? Zaman gazetesinin kapısında nöbet ve Samanyolu tv de FETÖ savunma uğruna! 2009 daki seçmeninizden kaç kişi kaldı? Yeni gelenler ve herşeye rağmen oy verenler de Rahmetli başkanın hatırına .
    Cevapla
  • AKHİLAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayrılıkta azap birlikte rahmet var.Ülkücüler MHP'ye. Yorumcu arkadaşlar da et-kasap muhabbetini bıraksın lütfen. Sayın Destici "ekmek bulamıyorsanız pasta yeyin" manasında söylemedi, '5-10 kişi bir olun ucuza kendiniz kesin'di söylediği...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı