CHP'li Tuncay Özkan: Selahattin Demirtaş barış insanıdır

CHP'li Tuncay Özkan, 2 polisin şehit olduğu ve 31 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olaylarının mimarlarından Selahattin Demirtaş'ı, "barış insanı" ilan etti. Özkan, Demirtaş'ın önümüzdeki günlerde TBMM'de olacağını da söyledi.

CHP'li Tuncay Özkan: Selahattin Demirtaş barış insanıdır
CHP'li Tuncay Özkan: Selahattin Demirtaş barış insanıdır
GİRİŞ 20.03.2022 16:17 GÜNCELLEME 20.03.2022 19:23
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, cezaevindeki HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "barış insanı" olduğunu söyledi. Özkan, Demirtaş'ın "Politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacağını" da öne sürdü. Özkan, şu ifadeleri kullandı: 

"Selahattin Demirtaş'ın içinde bulunduğu durum hukuksuzluktur. O nedenle cezaevinde ziyaret ettim. Yine ederim. Demirtaş siyaset adamıdır, barış insanıdır. Demirtaş cezaevinde değil politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacaktır."

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISIYLA BAŞLAYAN 6-7 EKİM OLAYLARINDA 2 POLİS ŞEHİT OLDU, 31 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Özkan'ın sözleri, 6-7 Ekim olaylarını akıllara getirdi. PKK elebaşı Abdullah Öcalan, terör operasyonlarına karşı halkı direnişe çağırmıştı. Öcalan'dan sonra PKK elebaşı Murat Karayılan ve KCK Yürütme Eş Başkanı Hülya Oran da halka çağrı yapmıştı. Daha sonra o dönemin HDP Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş provokasyonun fitilini ateşlemiş, yaptığı acil çağrıda halkı sokağa davet etmişti.

Bu çağrıların ardından çok acı olaylar yaşandı. 35 ilde 131 yerleşim yerinde sokak eylemleri başladı. 6-7 Ekim olayları olarak tarihe geçen kanıl günlerde 2 polis şehit  oldu, 31 sivil yaralandı. 

HDP'li isimlere 6-7 Ekim operasyonu: O gün bugün, Türkiye kirli plana dur diyorHDP'li isimlere 6-7 Ekim operasyonu: O gün bugün, Türkiye kirli plana dur diyor

CHP ile HDP etle kemik gibi oldu! Artık kimse kolay kolay ayıramazCHP ile HDP etle kemik gibi oldu! Artık kimse kolay kolay ayıramaz

HDP'nin çağrısına boyun eğen CHP, ilk imtihanı geçtiHDP'nin çağrısına boyun eğen CHP, ilk imtihanı geçti

YORUMLAR 293
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizden artık tiskiniyruz defolun gidin AB BABANIZIN YANINA KÖLELER
    Cevapla
  • Türkiye 2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Teröristi savunan bütün hainlerin içeri tıklilmalilar, yapılmaz ise it sürüsü gibi bir araya gelirler saldırırlar rahatsız ederler, buda vatandaş da devletine karşı güveni sarsılır, Devlet'in bütün mercileri kurumları, adeleti korumakla yükümlü yargı organları tavizsiz görevlerini yerine getirmeleri şarttır, aksaklık oluyorsa derhal görevinden uzaklaştırılması devletin sorumluluğudur, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • a. deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP'li Tuncay Ozkan'lar, Kılıçdaroğlu, SP'li Karamollaoğlu, İP'li Akşener'ler, Demirtaş tutuklu değil, terörden hükümlüdür. Hemen dışarı çıkartmak, "önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacaktır." ne demek? Bildiğiniz bir şey mi var? Ancak Darbe ile hukuk askıya alınır, ancak böyle bir karar vermiş olan Türk mahkemesi Amerikan örgütlerin mahkemesi olur, hükümlü PKK/FETÖ'cüler hapisten salıverilir ve KHK'lılar işe alınır. Tuncay Özkan on sene önce meydanlarda Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye milleti ayaklandiriyordun, Atatürk'cüyüz diye milleti kandırıyorsunuz.
    Cevapla
  • Devletçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün yaz marmariste rant kovaladı yoruldu şimdide barışı kovalıyor bu ne hız???
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tuncay-yan sanada hans kimliği verilip vatan haini yazar gibi ait olduğun yerde yaşaman dileğiyle..,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!