CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Çanakkale Köprüsü tepkisi... "Körle yatan şaşı kalkıyor"

Posta Gazetesi yazarı Rauf Tamer, yanlış bilgilerle Çanakkale Köprüsü hakkında algı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "utanmıyor musunuz" diye sert çıkarak "İztemezükçülük, ne kadar bulaşıcıymış meğer... Körle yatan şaşı kalkıyor" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Çanakkale Köprüsü tepkisi... "Körle yatan şaşı kalkıyor"
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Çanakkale Köprüsü tepkisi... "Körle yatan şaşı kalkıyor"
GİRİŞ 25.03.2022 18:57 GÜNCELLEME 26.03.2022 11:08
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü olan 18 Mart'ta açılışını yaptığı "dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü" olma özelliğine sahip 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında muhalefetin rakamlar üzerinden yaptığı algı operasyonuna tepkiler devam ediyor.

"YAHU, DELİ MİSİNİZ SİZ?"

Usta gazeteci Rauf Tamer, Posta'daki köşesinde muhalefeti bile bile yanlış rakamlar vererek iddialarda bulunmalarına sert tepki gösterdi. Çarpık zihniyete dikkat çeken Tamer "Sizde o terbiye var mı? Keban barajına hayır. Mutlu azınlığın köprüsüne hayır. GAP’a hayır. Otoyollara hayır. Hava alanlarına ve şehir hastanelerine elli kere hayır. Yahu, deli misiniz siz? Bunlara ideolojik sebeplerle karşı çıksaydınız, eh, bir derece anlardım sizi... Ezberciliğinize ve slogancılığınıza verirdim... Ama siz yanlış yunluş rakamlarla çıkıyorsunuz ortaya. Na anlarsınız ki?" dedi.

İşte Rauf Tamer'in Derdiniz nedir? başlıklı yazısı;

Muhalafet partilerinden birinin liderisiniz... Kürsüye çıkıp Çanakkale Köprüsü’nü eleştireceksiniz. Elbette. Hakkınızdır. Türkiye sizi dinleyecek... Buyurun, söz sizin. Fakat o ne? Verdiğiniz rakamlar hiç doğru değil. Size, ya yanlış bilgi vermişler, ya da yalan söylüyorsunuz. Utanmıyor musunuz?

*

Boğaz’da ilk asma köprü yapılırken de değerli profesör siyasetçilerden biri, yanlış rakamlarla köprüye hayır demiş ama yanlışını anlayınca bari halktan özür dilemişti.

Akşener'in yalanına bakanlıktan yanıt: Muhalefet değil ülkeye düşmanlıkAkşener'in yalanına bakanlıktan yanıt: Muhalefet değil ülkeye düşmanlık

1915 Çanakkale Köprüsü için yıllık taahhüt 360 milyon avro1915 Çanakkale Köprüsü için yıllık taahhüt 360 milyon avro

Karayolları Genel Müdürlüğü rakamlarla açıkladı...1915 Çanakkale Köprüsü zarar mı etti?Karayolları Genel Müdürlüğü rakamlarla açıkladı...1915 Çanakkale Köprüsü zarar mı etti?

Sizde o terbiye var mı? Keban barajına hayır. Mutlu azınlığın köprüsüne hayır. GAP’a hayır. Otoyollara hayır. Hava alanlarına ve şehir hastanelerine elli kere hayır. Yahu, deli misiniz siz? Bunlara ideolojik sebeplerle karşı çıksaydınız, eh, bir derece anlardım sizi... Ezberciliğinize ve slogancılığınıza verirdim... Ama siz yanlış yunluş rakamlarla çıkıyorsunuz ortaya. Na anlarsınız ki?

Hepsi bir yana, saate bakmayı da bilmiyorsunuz. 1 saatlik yol, 6 dakikaya inmiş, öyle mi? Yol, 1 saatlik miydi ki? Feribota gelene kadar kaç saatiniz gidiyordu?.. Sanki feribot hazır mıydı? Hayır, bekliyordunuz... Kaç saat bekliyordunuz kuyrukta?.. Ben bir kere geçtim, 4 saat bekledim. Denizdeki fırtına da caba.

*

Maliyetini hesaplarken, köprünün 1.5 yıl erken teslim edildiğini de hesaba katmayı unutmayın. Yoo, vazgeçtim kafanızı karıştırmayayım. Siz yine istemezük demeye devam edin ki, istikrarlı ve uyumlu insanlar olduğunuzu görelim.

O iztemezükçülük ki, ne kadar bulaşıcıymış meğer... Körle yatan şaşı kalkıyor, üzüm üzüme baka baka kararıyor. Karadeniz’de tükenmez bir doğalgaz bulsak, eminim ki en az Engin Özkoç kadar üzüleceklerdir.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ - RAUF TAMER
YORUMLAR 64
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim asıl zoruma giden bu topraklara yaşayıp vatanına pusu kuranlari gorupta inananlara vatandaşlara şaşıyorum
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haberlerin yayınlanması doğru heberi olmasına inanıyorum gerçek haberlerin yayınlanmasını isterim
    Cevapla
  • Çorumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Rauf Tamer seksen önceki vebalin hesabını versin 5 bin gencin ölümündeki rolünü hatırlasın şimdiye gelince köprüye itiraz yok devletin 69milyar dolarlık taşınmazınısartığında kendi yapaydı bu gün 272.50 vermezdim maliyeti bunun dörtte biri olurdu itiraz buna biraz kendinize saygınız olsun
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Maya bozuk bozuk olunca ne yapsan yap boş ben utanıyorum bunlardan başkasını bilmem
    Cevapla
  • A.hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah Anadolu ah eşin benzerin yoktur bu dünyada seni kazanmak için nice alparslanlar fetihler yavuzlar kanuniler Abdülhamit ler nice nice babayitler ter dökmüş kan dökmüş çaba göstermiş senin uğrunda seni vatan yapmak için seni kazanmak için kaç tane genç yiyit vatan evladını yitirdi cennet gibi vatansin ama ne yazık ki bağrında çok çeşitli hain satılmış corcların hansların tasmalı köpeklerini barındırıyorsun çok üzülüyorum lakin elden bir şey gelmiyor ve diyorumki rabbim ıslah etsin olmuyorsa kahru perişan etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…