Anket şirketlerinin Babacan-Davutoğlu oyları ne kadar gerçekçi? İşte uçurum gibi farklar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin anket şirketlerine güvenmediğini kendi partisinin bilinçli bir şekilde DEVA ve Gelecek'ten çok düşük gösterildiğini ifade etmesi gözleri anket şirketlerine çevirdi.

Anket şirketlerinin Babacan-Davutoğlu oyları ne kadar gerçekçi? İşte uçurum gibi farklar
Anket şirketlerinin Babacan-Davutoğlu oyları ne kadar gerçekçi? İşte uçurum gibi farklar
GİRİŞ 25.03.2022 20:45 GÜNCELLEME 25.03.2022 21:00
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir otelde toplantı düzenledi.

Burada açıklama yapan Muharrem İnce, "Ben anketleri biliyorum. Hiç umurumda değil. Allah aşkına Ahmet Davutoğlu'ndan daha az oy olacağımı düşünüyor musunuz? Temel Karamollaoğlu'ndan, Gültekin Uysal'dan daha az oy alacağımızı düşünüyor musunuz? Vicdanınıza sorun. Sokakta bir kişi daha az alacak derse, sizin dediklerinizi kabul edeceğim. Anketler kamuoyunu etkilemek için ortaya atılmış işler. Kamuoyunun nabzını yansıtmıyor. Tıpkı Ecevit gibi ilerliyoruz. Ecevit iki kez başbakan oldu. Ecevit'e bölücü diyenler bir kez bile başbakan olamadı" ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce anket şirketlerine isyan etti: Bu 3 partiden daha az oy almamMuharrem İnce anket şirketlerine isyan etti: Bu 3 partiden daha az oy almam

TARTIŞMA BAŞLADI

"Bu hafta sonu seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusu soran anket şirketleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun oy oranları hakkında çelişkili ifadeler verdi. 

Kamuoyunda Babacan’ın şansının Davutoğlu’na oranla daha fazla olduğu yorumları yapılırken iki partinin seçimlerde ne kadar başarılı olacağı da tartışma konusu oldu. 

Hangi şirket Babacan ve Davutoğlu’na ne kadar oy oranı veriyor?

PİAR: BABACAN BARAJÜSTÜ

Piar Araştırma Şirketi Başkanı Kadir Atalay, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yeni partilerinin oy oranları hakkında değerlendirmede bulundu. 

Atalay Babacan’ın partisinin yüzde 8-9, Davutoğlu’nun partisinin de yüzde 3 oranında oy potansiyelinde sahip olduğunu belirtti.

Piar müdürü Kadir Atalay sık sık Halk Tv’ye konuk olmakta. 

Kadir Atalay’ın sunduğu son verilere göre; AK Parti yüzde 7 bandında bir düşüş yaşanmakta..

ORC: DAVUTOĞLU BARAJALTI

ORC’nin yaptığı ankete göre ise Ali Babacan barajı geçecek bir oy oranına sahip görünürken, Ahmet Davutoğlu hüsrana uğrayacak. Ankete katılanların yüzde 11.6'sı "Ali Babacan'a oy veririm" derken, "Ahmet Davutoğlu'na oy veririm" diyenlerin oran yüzdesi 8.5'te kaldı. 

ORC adlı şirket, Ankara merkezli bir şirket. 

BABACAN’IN EKİBİNİN ANKETİ

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Babacan'ın ekibinde yer alan Beşir Atalay'ın yaptırdığı anketlerin rakamlarını açıkladı ve Atalay'ın yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre yeni partinin yüzde 18'lik bir oy almasının beklendiği açıklandı.

A&G: BABACAN VE DAVUTOĞLU ABARTILI

A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür, Babacan’nın AK Parti'yi bölmeyeceğini ve yüzde 12’lik ‘beyaz sağ’ oyunu alacağını açıkladı. 

A&G, Adil Gür’ün şirketi. 

1997 yılında kuruldu, genel müdürü sosyal demokrat olarak bilinen bir isim Adil Gür. Son dönemde hükümetle yakın ilişkiler içerisinde bulunduğu biliniyor.

OPTİMAR: İKİLİ YÜZDE 10’UN ÜSTÜNDE

Ankete göre yeni parti oluşumu içerisinde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan, yüzde 10'dan fazla oy alıyor.

SONAR: YÜZDE 1 BİLE DEĞİL

SONAR Araştırma'nın 2021 Şubat ayı anketine göre Ali Babacan'ın DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi yüzde 1 bile oy alamadığı için ankete dâhil edilmedi. 

SONAR Araştırmanın sahibi Hasan Bayrakçı ise, 1999 seçimlerinde MHP’den İstanbul milletvekili adayı olmuştu. 

Dolayısıyla, şirketi de milliyetçi camiaya yakın. Ancak son zamanlarda CHP’ye yakınlaştığı da iddia ediliyor.

AVRASYA: MAKSİMUM %2-3 BANDINDA

Avrasya Anket Şirketinin paylaştığı verilere göre; Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi yüzde 2,7, Gelecek Partisi ise yüzde 2,4 oy alıyor.

Kamuoyunda Avrasya Anket Şirketi olarak bilinen AKAM ise, 2007 yılında Ankara’da kuruldu. 

2014 yılında Sofistic Group tarafından satın alınan şirket, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu sıfır hatayla bilmesiyle nam yaptı. Şirketin üst düzey yönetiminin CHP’ye yakın olduğu bilinmekte.

KAYNAK: ODA TV
YORUMLAR 67
  • BOZOK 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru demiş,davutoğlu ve babacan REİS yoksa birer hiç.İncenin oyları geçebilir bu ikisini.
    Cevapla
  • Güngör 2 yıl önce Şikayet Et
    Mollada dahil bu iki parti nin oy oranı yüzde yedi barajını geçsin ismimi değiştiririm
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Gününügörmüş olarak değiştir. Böyle daha güzel. Babacan la Davutoğlu bu anketleri kendi genel merkezlerinde yaptırırlarsa oy oranı çok daha yüksek çıkabilir.
    Cevapla
  • Arif inanç 2 yıl önce Şikayet Et
    ANKET SORUSUNUN NE OLDUĞU ÇOK ÖNEMLİ. ŞÖYLE SORMUŞLAR DİR. DAVUTOĞLU MU BABACAN DAHA FAZLA OY ALIR. HAAA,,,, VERİLEN CEVAP BABACAN OLARAK ÇIKMIŞTIR. ÖNEMLİ OLAN SERVİS ETMEYİ BİLMEK. AÇ TAVUKLAR KENDİLERİNİ BUĞDAY AMBARİNDA GORURLERMİS. HADİ SİZE GÜLE GÜLE. Saygılarımla
    Cevapla
  • Fevzullah özçelik 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane doğru anket şirketi varmı türkiyede lütfen yazın .
    Cevapla
  • Gören göz 2 yıl önce Şikayet Et
    Babacan , Davutoğlu ve diğerleri diyor ki biz iktidara gelirsek her halükarda ABD ile anlaşırız. Buradan bir anlam çıkaramayanlar yarınlarda ülke topraklarının parça parça gittiğini görünce ne diyecekler acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir