CHP'li Öztrak'tan 6'lı ittifak açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Milletimizi en geniş şekilde temsil eden 6 partimiz demokratik ilkelere dayanan birlikteliklerini uyum içerisinde götürmeye kararlıdır" dedi.

CHP'li Öztrak'tan 6'lı ittifak açıklaması
CHP'li Öztrak'tan 6'lı ittifak açıklaması
GİRİŞ 28.03.2022 17:29 GÜNCELLEME 28.03.2022 17:35
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti sözcüsü Faik Öztark, toplantı sırasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

 Öztrak, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşında yapıcı rol oynamasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Ama tek kişilik keyfi yönetim nedeniyle ülkemizin jeostratejik konumunun ve Montrö'nün sunduğu fırsatları kaçırma riski de var. Burada dış politikayı iç politikaya alet etmemek, soğukkanlı olmak ve devlet ciddiyeti gerekiyor" dedi.

Ramazan ayının Türkiye'de ve dünyada huzura, barışa ve refaha vesile olmasını dileyen Öztrak, "Ama hükümet ülkede huzur da bereket de bırakmadı. Yurttaşlarımızı öyle bir borç batağına sürükledi ki milletimiz nefes alamaz hale geldi. Son 1 yılda, kredisini ödeyemeyenlerin sayısı neredeyse dörde katlandı. Kredi kartını ödeyemeyenlerin sayısı da yüzde 162 arttı. Millet sadece bankalara değil, devlete olan vergi borçlarını da ödeyemiyor. Son 2 yıldır vergide tahsilat oranı dibe vurdu" diye konuştu.

Yılmaz Özdil'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Kim inanır sana!Yılmaz Özdil'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Kim inanır sana!

Mustafa Sarıgül: Muhalefet partileri ofsayda düşüyorMustafa Sarıgül: Muhalefet partileri ofsayda düşüyor

'ARTIK GÜN HELALLEŞME GÜNÜDÜR'

Öztrak, kutuplaşmanın Türkiye'yi çok yorduğunu belirterek, "Toplumu en geniş yelpazede temsil eden 6 partimizin yaptığı güç birliği otoriter bir yönetimi sandıkta yolcu edecek. Bu dünya demokrasi tarihinde de mümtaz örneklerden biri olacak. Artık gün yaraları sarma, helalleşme, kucaklaşma ve uzlaşma günüdür. Kutuplaşmadan beslenen mevcut hükümet de artık gidici olduğunu idrak etti. Bulanık suda balık avlamaya uğraşıyor. Milletimizi en geniş şekilde temsil eden 6 partimiz, demokratik ilkelere dayanan birlikteliklerini uyum içerisinde götürmeye kararlıdır" ifadesini kullandı.

'SENARYOLAR UYDURUYOR'

Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ’Kılıçdaroğlu, 6 kişinin imzaladığı bildiriyi hangi büyükelçiye düzelttirdin açıkla’ sözleriyle ilgili soruya, "Bu zırvanın sahibi zırvasını ispatla mükelleftir. Çok açık ifade ediyorum; aksi taktirde namerttir, alçaktır, şerefsizdir, haysiyetsizdir. Bu ülkede edep ve adap kelimelerini ağzına alabilecek en son kişi bu zattır. Uyuşturucu kaçakçısıyla, dolandırıcısıyla, her türlü suçluyla fotoğrafı olan bu şahıstır. Anlaşılan bu zat altındaki koltuk sallandıkça yerini korumak için en iyi bildiği işi yapıyor; senaryolar uyduruyor" diye cevap verdi. 

Kılıçdaroğlu'ndan Millet İttifakı yorumu: Altımız da birbirimize benziyoruzKılıçdaroğlu'ndan Millet İttifakı yorumu: Altımız da birbirimize benziyoruz

Muharrem İnce itiraf etti: 20 senedir Erdoğan yıpranmadıMuharrem İnce itiraf etti: 20 senedir Erdoğan yıpranmadı

BBP Genel Başkanı Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlattı: Milletin adamıydı!BBP Genel Başkanı Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlattı: Milletin adamıydı!

Babacan altılı zirve öncesi Millet İttifakı liderlerini ziyaret edecekBabacan altılı zirve öncesi Millet İttifakı liderlerini ziyaret edecek

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 43
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan delilsiz konuşmaz ancak ana muhalefetin daha fazla irtifa kaybedip ülkenin itibarının daha fazla düşmesini önlemek için ana muhalefete imkan tanıyor ancak ısrarcı iseler de kamuoyunun aydınlatılması gerekir
    Cevapla
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    Imfnın turkiye subesı yedı sulalesı chpde koltuk kapan oztrak konusuyor ama kendisinin batının hizmetkarı oldugunu gızlemek ıcın halkı ayagına takılan bir sahsıyet
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda çıkmış hainlerin reklamını yapıyor millet biliyor hepsinin kimin malı olduklarını sen nefesini boşuna tüketme rakını yuvarlamaya devam et
    Cevapla
  • TRGT 2 yıl önce Şikayet Et
    Güya sık sık bir araya geliyorlar diyeceğiz bu 6 +1 harika görünüyor diyeceğiz ha eski koalosyun dan ne gördükki çok saçma artık bıktık hepsi hain bunlara inanmıyorum.
    Cevapla
  • OSA 2 yıl önce Şikayet Et
    Epeydir yoktun fayık efendi. Demek ki rakıyı bu sefer az içmişsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı