HDP'li vekilden skandal PKK tanımı: Siyaset yaparken şiddet kullanan teşkilat

Diyarbakır annelerine karşı zafer işareti yapan HDP'nin İstanbul milletvekili Erol Katırcıoğlu, terör örgütü PKK için tepki çeken ifadeler kullandı. Katırcıoğlu, PKK'yı "Siyaset yaparken şiddet kullanan teşkilat" diye tanımladı.

HDP'li vekilden skandal PKK tanımı: Siyaset yaparken şiddet kullanan teşkilat
HDP'li vekilden skandal PKK tanımı: Siyaset yaparken şiddet kullanan teşkilat
GİRİŞ 29.03.2022 13:51 GÜNCELLEME 29.03.2022 13:52
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da, HDP önünde evlat nöbeti tutan annelere zafer işareti yapmasıyla gündeme gelen HDP İstanbul milletvekili Erol Katırcıoğlu, Flash TV'de katıldığı programda, HDP'ye yöneltilen "PKK ile arasına mesafe koyamadığı" eleştirilerine, şöyle karşılık verdi:

"PKK BURALI BİR TEŞKİLAT"

"PKK uzaydan gelen insanlar tarafından oluşturulmuş bir yapı değil. Buralı insanlar. Çoğu bizim seçmenlerimizin çocukları. Önemli olan şu, neden bu insanlar dağa gittiler, Türkiye bunu konuşmuyor. 'Aranıza mesafe koyun', ya neyin arasına mesafe koyacağız. Bir annenin, bir babanın çocuğuyla arasına mesafeyi nasıl koyarız biz. PKK, buralı bir teşkilat. Burada doğmuş insanların kurmuş olduğu bir teşkilat. Siyaset yaparken şiddet kullanıyor, doğru. Ama devletin bu sorunun çözümünü düşünmesi, konuşması gerekir. Biz devlete diyoruz ki, siz hata yaptınız, bu hatadan dolayı bunlar bunlar oldu, bu hatayı yapmayın artık."

NÖBETTEKİ ANNELERE ZAFER İŞARETİ YAPMIŞTI

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, 21 Ocak 2011'de HDP il binası önündeki evlat nöbetinin 507'inci acılı annelere karşı yaptığı zafer işareti ile tepki çekmişti. Katırcıoğlu, HDP binasından çıkarken ailelerin, "Evladımız nerede?" sorusuna yanıt vermeyerek, zafer işareti yapmıştı. Bu küstahlığı ardından ailelerle Katırcıoğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Provokatif hareketini "Zafer işaretini ailelere değil, iktidara yaptım" diyerek savunan Katırcıoğlu'na soruşturma açılmıştı.

YORUMLAR 15
  • İbrahim tabanca 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam resmen pkk ile arama mesafe koyamam ben de onlardanım demiş
    Cevapla
  • MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    tamam işte terörü tarif etmiş
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ermenileri sınır dışı edin artık yeter.
    Cevapla
  • öfke 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni araştırsınlar kesin buralı değilsin
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    hainler birgün öleceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında