İmamoğlu'nun tekne kirası 377 bin TL!

Göreve gelmeden önce israfı kaldıracağını vadeden İmamoğlu'nun, işe gidip gelmek için tekne kiraladığı ortaya çıkmıştı. İBB'nin tekneye aylık 377 bin TL verdiği belirtildi. Masraf, toplamda ise 1 milyon 612 bin 800 liraya ulaştı.

İmamoğlu'nun tekne kirası 377 bin TL!
İmamoğlu'nun tekne kirası 377 bin TL!
GİRİŞ 30.03.2022 18:00 GÜNCELLEME 30.03.2022 18:15
Bu Habere 322 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İBB iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (İSTAÇ) bağlı Çevre 1 isimli tekneyi kendisine 'makam aracı' olarak tahsis etmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

AYLIK KİRASI 377 BİN TL!

İBB ile İSTAÇ arasında yapılan kira sözleşmesine ulaştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun her gün işe gidip gelmek için kullandığı Çevre 1 teknesini aylık 377 bin 783 liraya kiraladığı belirlendi.

Ekrem İmamoğlu kendi trafik sorununu çözdü! Git-gel 12 bin TL!Ekrem İmamoğlu kendi trafik sorununu çözdü! Git-gel 12 bin TL!

DENETLEME YAPILIYORDU

"Temiz ve yaşanılabilir bir İstanbul" sloganıyla Çevre 1 gemisi, 2013'ün Temmuz ayında İBB'nin hizmetine girdi. Gemi kaynaklı kirliliği minimize etmek için Marmara Denizi'nde denetçi olarak görev alan Çevre 1, 23 Haziran 2019'a kadar aralıksız çalıştı. Haziran 2019 seçimlerinden sonra Çevre 1 gemisi, Ekrem İmamoğlu'nun özel ulaşım aracına dönüştü. 2021'in ekim ayına kadar yani 2 yıl 4 ay boyunca Çevre 1, İmamoğlu'nun hususi makam aracı haline geldi.

İMAMOĞLU'NA ÖZEL

Sabah'ın haberine göre; Denizleri korumakla görevli olan Çevre 1 teknesi, Beylikdüzü-Yenikapı arasında mekik dokumaya başladı. İmamoğlu'nu evden işe götürmek için toplam 256 kez sefer yapan Çevre 1, günlük 700 litre yakıt harcadı. Yani İmamoğlu'nun Çevre 1 teknesiyle işe gitmek için yaptığı seyahatlerde; günlük yakıt maliyeti 12 bin 600 lira, toplamda ise 1 milyon 612 bin 800 liraya ulaştı.

İŞE TEKNEYLE GİDİP GELİYOR 

Yakıtın yanı sıra makam aracına dönüştürülen Çevre 1 teknesi için her ay kamu bütçesinden kira ücreti verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun her gün işe gidip gelmek için kullandığı Çevre 1 teknesini aylık 377 bin 783 liraya kiraladığı ortaya çıktı. Göreve geldiğinden bu yana 256 kez Çevre 1 teknesini kullanan İmamoğlu'nun toplam 10 milyon 577 bin lira kira ödediği bildirildi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, skandalın İBB Meclisi'ne taşınacağını belirterek, "Biliyorsunuz tekne, kıyı temizliğinin, denizlerin temizliğinin yapılması için kullanılan bir tekne. Ama bu Belediye Başkanımız tutmuş bunu ulaşım aracı olarak kullanmış. İBB Meclisi'nde yüzde 90 gündeme getireceğiz. Maliyetini soracağız. Bizim tespitimize göre bir sefer maliyeti 12 bin lira. Toplamda da 1 küsur milyon lira belediyenin zarara uğratılması söz konusu" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 322
  • emre 2 yıl önce Şikayet Et
    nimet nimet istanbul
    Cevapla
  • dipNot 2 yıl önce Şikayet Et
    yakinda Bodrum a tatile gitmek icin kullanir
    Cevapla
  • AliG 2 yıl önce Şikayet Et
    aylık kirasına o tekneyi alırsın zaten.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Saraya dil uzatanlar çamur atanlar... Daha iktidarda olmadıkları olamadıkları halde bu yaşantıda olanların iktidarda olurlarsa nasıl özel zevkler içinde olacaklarını düşünün. Görün işte Bunların amacı vatana millete hizmet değil.
    Cevapla
  • Fethi 2 yıl önce Şikayet Et
    Üzmeyin eko'yu.Teknede yakïşıyor.Baliklarda selamlıyor. İstanbullularda eseri ile ovunuyordur.Ha AKP ye kaybettirdik diye övünen SAADETlilerde kazandirdıklarına bakip mutlu oluyordur....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık