Bakan Akar'dan Ukrayna'dan tahliyeler için aciliyet vurgusu

Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Romanya ve Ukrayna’nın Savunma Bakanları videokonferans toplantısında bir araya geldi. Bakan Akar, "Ukrayna’da sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır" dedi.

GİRİŞ 07.04.2022 10:21 GÜNCELLEME 07.04.2022 11:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı toplantıya ilişkin, "Görüşmede, diplomatik bir çözüme yardımcı olmak üzere Ukrayna’da acilen ateşkese gidilmesinin önemi ve sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır" dedi.

Bakan Akar, Bulgaristan Savunma Bakanı Dragomir Zakov, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Romanya Savunma Bakanı Vasile Dîncu, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile altılı videokonferans toplantısı düzenledi.

TAHLİYELER İÇİN ACİLİYET VURGUSU

Bakan Akar, Türkiye’nin daveti ve  koordinesiyle gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, görüşmenin çok verimli geçtiğini belirtti.

Bölgesel savunma ve güvenlik konuları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Akar, "Görüşmede, diplomatik bir çözüme yardımcı olmak üzere Ukrayna’da acilen ateşkese gidilmesinin önemi ve sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır" diye konuştu.

MAYINLA MÜCADELE

Toplantıda ele alınan diğer konulara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akar, "Görüşmede, ayrıca mayınla mücadele dahil Karadeniz’de barış, sükûnet ve istikrarın korunması için iş birliğinin önemi bir kez daha dile getirilmiştir. Son olarak ağırlaşan insani durum nedeniyle insani yardımlara aralıksız devam edilmesi ve bölgede krizin daha fazla tırmanmasının önlenmesi için alınması gereken tedbirler üzerinde durulmuştur" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna işgali 43. gününde: Öldürülen Ukraynalılar için akılalmaz plan!Rusya'nın Ukrayna işgali 43. gününde: Öldürülen Ukraynalılar için akılalmaz plan!

Kalın: Ukrayna'da garantörlüğe sıcak bakıyoruzKalın: Ukrayna'da garantörlüğe sıcak bakıyoruz

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne oyunu bellemissiniz. Korkaklığa gerek yok. Herkes haddini bilecek o kadar. Biz hem garantör oluruz hem Balkanlarla. Hem de rusya ve Ukraynayla. Artık biraz da biz baş çoban olalım.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Ukrayna krizi günlerinde A-400 uçaklarımızı oraya gönderilmeseydi keşke. Türkiye ile Rusya'yı kafa kafaya vurdurmaya çalışanlar o uçaklara yerde ve havada sabotaj yaptıklarında nolacak ??
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarin ucaklarini indirdik, Baskonsolosunu vurduk savas cikmadi, korkakca yorumlarda bulunmayin lütfen. Iki Devlet yönetenleride neyin ney oldugunu cok iyi biliyor. Rusya Türkiye ile mükemmel iliskilerimiz var diyor, daha ne bekliyorsunuz ?
    Cevapla
  • Yörükoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna da ve Kırımda Türkiyenin çıkarları var. Garantörlük, Türkiyenin menfaatinedir.
    Cevapla
  • esat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yesinler birbirlerini,kesinlikle,durumu idare edip geçişdirmeliyiz.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    A-400 uçakları savaş tehlıkesi günlerinde keşke Ukraynaya gönderilmeseydi !!! Rusya ile Türkiye'yi kafa kafaya getirmek için bir sebep olmasa bari bu A-400'ler. Zira bu uçaklara yerde Rus vagner grupları sabotaj yapıldı haberi veya havada bu uçakların kimvurduya gitmesi bizi çok zor durumda bırakır. Savaş ortamının bitmesi istenmediği gibi "Ruslarla Türkleri kapıştırmaya çalışanlar debelenip duruyor zaten.. Keşke bunlar düşünülüp gönderilmeseydi bu aşamada..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti