Kılıçdaroğlu'ndan Osman Kavala açıklaması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala hakkında açıklama yaptı.

GİRİŞ 26.04.2022 13:51 GÜNCELLEME 26.04.2022 16:08
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Karamsar bir ortamda olduğunuzu biliyorum ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın" diye başladı.

6 partinin buluşması hakkında açıklama yapan CHP lideri, toplantı sonrası yapılan açıklamayı hatırlattı.

GEZİ PARKI DAVASI KARARI

"Dün bir karar açıklandı" diye Gezi Parkı davası hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Verdikleri kararlar kendi özgür iradeleriyle verdikleri karar değil. Talimatla aldıkları kararlar. Bu tür mahkemelerle yeni karşılaşmıyoruz. Bu tür mahkemeleri çok gördük. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı'nın terörist olarak tutuklandığını gördük" dedi.

Ali Babacan'ın Osman Kavala ve Gezi sözleri gündem olduAli Babacan'ın Osman Kavala ve Gezi sözleri gündem oldu

Osman Kavala hakkında karar! Cezası açıklandıOsman Kavala hakkında karar! Cezası açıklandı

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baskıya isyandır Gezi. Doğayı koruyalım diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davada müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir örnek yok. Çünkü yargı bağımsız değil. Bu iktidar 5'li çetelerin iktidarıdır. Halkın, milletin değil, 5'li çetenin iktidarıdır."

"KAVGA EDECEĞİZ"

"Farklı bir konuşma yapacağım" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Hepimiz bu güzel ülkede birlikte ve beraber yaşamak zorundayız. Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini dile getirmek istiyorum. Onların sorunlarını size anlatmak istiyorum. Çok öfkeliyim. Evlatın karanlığa mahkum edildiği bir Türkiye asla istemiyorum. Hiç kimse olarak gördüklerinin, karanlık, ışıksız evlerinden sesleniyorum. Yoksulların biriken öfkesini duyuyor musun? Evsiz, yurtsuz, elektriksiz, aç bıraktığın bebeklerin ağladığını duyuyor musun? Sonra 5'li çeteyi düşünüyorum. Yumruklarımı sıkıyorum. Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden bu hale geldi. Cesaret yoksa zafer yoktur.

Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum; Bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu millete, çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. O yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin.

Bir insanın uğrunda öleceği bir şey yoksa hayatında o zaten yaşamamıştır. Pes etmeyeceğim, durmayacağım. İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var. Bu kavgayı yol arkadaşlarımla yapacağız. Ülkeyi kaçak sığınamcılarla dolduranlarla, beş paraya vatandaşlığı satanlarla kavga edeceğiz, milyonların elektriğini kesen çetelerle kavga edeceğiz, sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle, uyuşturucu baronlarıyla, yargıyı siyasetin emrine verip Brunson'ları özel uçakla gönderip, kendi insanını rehin tutanlarla kavga edeceğiz. Vatanı satanlarla kavga edeceğiz.

Biz birbirimize emanetiz. Kol kola yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet. Birimiz açken hiçbirimiz tok değiliz, birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz."

YORUMLAR 182
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun atarlanması bile yalan . Laflara bakın ya yılan,çiyan,çete .. ulan Erdoğan derdin anladık ta Erdoğan o makama kaset le gelmedi. %52 oy la bu millet seçti secmeyede devam ediyor. Sen bu makama saygı duymak icraatlarına da katılır katılmaz elestirirsin ama hakaret edemezsin . Kemal ateşle oynuyorsun ofkelisin kavga edeceksin daha sert yani elinden gelse öldüreceksin öyle bir kin var içinde ama sana soyliyelim yanlış yoldasin çıktığın yol seni yer haberin olsun. Akıllı ol. 15 temmuz gibi olaylarda her zaman kahve içecek yer bulamazsın.
    Cevapla
  • Ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan kendini bu kadar nefret ettirir mi ? İnsan ve İslam düşmanı bu herif. Ağızı ihanet fitne iftira yalan kokuyor. Bu kadar dengesiz bir muhalefet lideri olması ne kadar talihsizlik bu ülkeye. Boş Tiyatrocuları hiç sevmem çünkü onlar bedava oyun sergilerler nasıl olsa biri seyreder ve inanır mantığı. Bu ülkeye kara leke bu herif.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu chpnin başındaki zata bırakın memleketi yönetmeyi çobanlık yapması için dahi oy vermem Allah bunun gibilerin şerrinden korusun memleketimizi
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar Türkiye sevicisi !! varsa bu kavala için birlik oldu,cehapesi,davutoğlusu,babacanı,iyi si kötüsü dhkpc si,almanyası ,fransası , abd si.Nede çok sevenimiz !! varmış.Tıpkı referandumda olduğu gibi toplaştılar Türkiyenin iyiliği için !
    Cevapla
  • Yok öyle! 1 yıl önce Şikayet Et
    Noldu? Maşanız ceza mı aldı. Başta o macar salamınızdan zurnadaki son deliğinize kadar cezanızı keseceğiz. İninize gireceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor