AK Parti'den tepki: Özgür Özel ne özgürdür ne özel

Gezi Parkı provokasyonunun finansörü Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Başta CHP olmak üzere bazı parti ve siyasetçiler yargıyı karalamaya kalktı. AK Parti'den bu açıklamalara tepki geldi.

GİRİŞ 26.04.2022 17:22 GÜNCELLEME 25.01.2023 13:56
Bu Habere 187 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada yargılanan Osman Kavala, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Kararın ardından başta CHP olmak üzere birçok siyasetçi yargıyı karalama kampanyasına girişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şen ile Hamza Dağ, Haber7'ye değerlendirmelerde bulundu.

"ÖZGÜR ÖZEL NE ÖZGÜRDÜR NE ÖZEL"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen şunları söyledi: 

Bu bir mahkeme süreci. Birinci mahkeme sonuçlandı. Mahkeme süreçleri bitmedi daha. Bunun Yargıtay'ı olur. Yargıtay'daki duruma göre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidilir. Bu süreçler bitmediği için nihai sonucu söylememek gerekir. Biz siyasetçiler yargıya bu kadar müdahale etmemeliyiz. Yargı bağımsızdır, tarafsızdır.  

Gezi olaylarına baktığınız zaman, her gün orada bulundum ve dört tane de araştırma yapmıştım o zamanlar. Açık bir şekilde halkın seçtiği meşru hükümete karşı bir başkaldırıydı. Kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur. İcraatını beğenmezseniz sandıkta bildirirsiniz dersini. O olaylardan sonra gelen sandıkların tamamından da AK Parti birinci parti olarak ve hükümet olarak çıkmıştır. Bu demektir ki halk o Gezi Vandallarının dediği şekilde düşünmüyor olayları. Gezi olayları açık bir vandallıktır. Belediye otobüslerine saldırıldığını biliyoruz. Ambulanslara bile saldırılmış ve yakılmıştır. Belediyenin çalışma ofisinin yağmalandı, bilgisayarlar çalındı. Bu ne aşağılık bir kafadır, yaklaşımdır. Terör örgütlerinin militanlarının ve paçavralarının günlerce orada görüldüğü Türkiye karşıtı bir eyleme dönüşmüştür. Her vatan sever tarafından yüzde yüz reddedilmiştir. Nitekim orada kamu otoritesi gereğini yapmış ve Taksim’i terör örgütlerinden temizlemiştir. Bu oraya gelen herkesin terörist olduğu anlamına gelmiyor. Fakat teröristlerin çok net bir şekilde orayı manipüle ettiğini görüyoruz. Bu olay çok önceden planlamıştır. İşin içerisinde yurtdışı ayaklarının olduğu gerçeğini gizlemez. Biz bunu yabancı televizyon kanallarının kaç hafta öncesinden kiralama yapmasından biliyoruz. Olay öyle günlük gelişmiş bir şey değil.  

Özgür Özel ne özgürdür ne de özeldir. Bunu bir daha gösterdi. Açık bir faşisttir. Halk düşmanıdır. O kafa ve onun gibileri seçilmiş, meşru hükümeti düşürmeye kalkan bir hareketi de tasvip etmem mümkün değildir. Cumhurbaşkanımıza söylediği söz açık bir şekilde gezinin devamıdır. Halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımızı içlerine sindiremiyorlar çünkü onlara göre vesayet olmalıdır. Bunlar demokrat değil demokrasi düşmanı.  

 AK Partili Alpay Özalan’dan CHP'li Özgür Özel’e sert tepki! AK Partili Alpay Özalan’dan CHP'li Özgür Özel’e sert tepki!

Özgür Özel'in masum insanları!Özgür Özel'in masum insanları!

Kılıçdaroğlu'ndan Osman Kavala açıklamasıKılıçdaroğlu'ndan Osman Kavala açıklaması

"AMACI DIŞINA ÇIKMIŞ BİR DARBE GİRİŞİMİYDİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, birilerinin Gezi Parkı eylemlerini masum göstermeye çalıştığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: 

Birilerinin Gezi Parkı eylemlerini “masum gösterme” çabası yersizdir. Devleti milyonlarca dolar zarara uğratan, vatandaşın huzurunu bozan, demokrasiye darbe vuran Gezi Parkı eylemleri amacı dışına çıkmış bir darbe girişimiydi.  

Terörizmle vandallığın güven ve huzur ortamını baltaladığı, demokratik yollardan milli iradenin seçtiği hükümetin devrilmek istendiği, milli serveti milyarlarca dolar sabote eden Gezi ihanettir.  

Bu ihanetin “karanlık” destekçilerinin aldığı hapis cezalarına tepki göstermek için kameraların karşısına geçerek kinini kusan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, her zamanki hakaret ve tehditlerinde iyice çizgiyi aşmış, hadsizleşmiş, seviyesizleşmiştir.  

Şu unutulmamalıdır; millet düşmanlarını kendisine "dost" tutanlar, milletin Cumhurbaşkanı’nı tehdit edemez. Teröristler sokakları ateşe verirken el ovuşturanlar, milletin vicdanında “müebbete” mahkumdur. Siz 20 yıldır bu milletin vicdanında mahkûmsunuz, ilelebet de öyle kalacaksınız. "Millete rağmen" olmaktan vazgeçin, haddinizi bilin. 

Demokrasi ve hukuka saygılı olmayı öğrenin.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 187
  • AKM 1 yıl önce Şikayet Et
    gördü AKparti çöküşte gidiyor istediği gibi sallamış adam demekki düşenin dostu yok
    Cevapla
  • BÖYLE BİLİNE! 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz önce sana sandıkta bu çemkirmenin hesabını bir soralım da vekilliğin gidince böyle hadsizleşebileceğin mi yoksa yurtdışına mı kaçacağın hiç belli olmaz.
    Cevapla
  • B.G 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun chp zihniyetine hdp ile chp yine yanyana.Sen kimsin cumhuru tehdid edersin .İyiki mühebbet aldı kavala .Reis sadece ekonomi ve suriyeliler konusunda sizinle farklı düşünüyorum .Chp ve yandaşlarına rabbim nasip etmesin güzel ülkemin yönetimini.
    Cevapla
  • AKM 1 yıl önce Şikayet Et
    sen git önce tedavi ol evlat
    Cevapla
  • Atila 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamdaki surat her şeyi ifade ediyor aman ha kilictaroglu senide harcamasın dikkat et
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reiiiissss. Sen gidersen bu çakallarrr çok güçlenecekk. Allah uzun ömür versin sana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri