Başkan Erdoğan'ın kaldığı odadaki 1453 detayı dikkat çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da 1453 numaralı odada kaldı. Erdoğan, "Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz" dedi.

Başkan Erdoğan'ın kaldığı odadaki 1453 detayı dikkat çekti!
Başkan Erdoğan'ın kaldığı odadaki 1453 detayı dikkat çekti!
GİRİŞ 30.04.2022 14:15 GÜNCELLEME 30.04.2022 14:31
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'a Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde aralarında Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman'ın da olduğu basın mensupları, kaldığı 1453 numaralı odaya ilişkin soru sordu:

"Tarihe meraklı olduğunuzu biliyorum. Sizin diğer devletlerin bakış açısıyla ilgili tahlilinizi merak ediyorum. Biz MÖ 3000’lerden itibaren tarihe damga vurmuş bir milletiz. Hunlar, Göktürkler ve devamında hep devlet kurduk ve dünya tarihi biz olmadan yazılamaz. İslam tarihi keza öyle. Bu ziyaretle ilgili şöyle bir şey dikkatimi çekti; sizin Suudi Arabistan’da kaldığınız odanın numarası 1453’tü. Yani şunun farkındalar; biz İslam dünyasında da kutlu fethi gerçekleştiren milletiz. ‘Fatih’in torunu geldi’ dediler belki. Ayasofya’yı açmanızla birlikte tabi ayrı bir heyecan dalgası yükseldi. Şunu acaba artık net bir şekilde görebiliyorlar mı; Türkiye olmadan temeli sağlam bir medeniyet kurulmaz. Artık bir şekilde sizce anladılar mı? Yani artık biz olmadan olmuyor. Onlar da bunun farkında mı acaba?"

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları ise şöyle:

"Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız. Ama tarihin izini kaybederseniz siz de kaybolursunuz. Biz şu anda bu izi sürmeye devam ediyoruz ve ilham kaynağımız orası. Oradan aldığımız ilhamla da yolumuza devam ediyoruz.

ERDOĞAN CUMA CAMİİ İÇİN MİRZİYOYEV'DEN RİCADA BULUNDU

Geçen Özbekistan’a bir ziyaretim oldu. Özbekistan’da Hive’ye gittik. Burada da aklımda kaldığı kadarıyla 212 ağaç direk üzerine inşa edilmiş bir Cuma Camii var. Fakat burası ibadete kapalı. Bize orada 50 kişinin namaz kılabileceği bir yer hazırladılar. Namazdan sonra Şevket Mirziyoyev kardeşime dedim ki, “Benim senden bir ricam var; uzun yıllar kapalı olan Ayasofya’yı açmak elhamdülillah bize nasip oldu. Şimdi sen de gel bu Cuma Camii’ni aç.” Şeyhülislama dedi ki “süratle Cuma Camini açacağız.” Onlar bu işi başlattılar, biz de takipçisi olacağız. İnşallah Hive’de o Cuma Camii’ni açmak hepimize nasip olur, açılış törenine de Diyanet İşleri Başkanımızla, Aksakalımızla, tüm heyetimizle hep birlikte katılırız ve Göktürkler, Uygurlar, Selçuklular, Osmanlı yeniden ayağa kalksın."

CUMA CAMİİ - ÖZBEKİSTAN / HİVE

İlk defa 10'uncu yüzyılda inşa edilen caminin mevcut yapısı, 1782 tarihlidir. Cami içinde 212 ahşap sütun bulunur. Bu işlemeli sütunlardan dördünün, 10'uncu yüzyıldan kalma olduğu tespit edilmiştir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • asa 2 yıl önce Şikayet Et
    reis ALLAHIN A KURBAN SENIN.....senin gibi liderler bu ulked 100 yildir yonetseydi simdi marstaydik....
    Cevapla
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz tevafuku Türkiyelilerde göremiyoruz .
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanliz Hicri 1453 yili 2032 yilina denk geliyor, bu mesaj belki bu yöndende okunabilir.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ince mesajlar. Açık olan mesaj ise Müslüman Kardeşlerinin Türkiye'deki yayınlarını kapatmak, Suudi Kralının ayağına gitmek.
    Cevapla
  • Sahipkıran 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi nerenden okudun... Davet üzerine gitti... Kimsenin ayağına gitmiş değil...
    Cevapla
  • Kahramanmaraş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir devlet başkanı bir devlete gidince ayağınamı gitmiş oluyor. Geçen ay İsrail başbakanı geldi ondada İsrail başbakanı ile görüştü dediniz. Müslüman kardeşlerin yayınlarını durdurmuş. Müslüman arkadaş bırak yayını ,tüm haçlı ülkelerinin ve CHP,nin müdahalesine rağmen fatihin emaneti AYASOFYAYI CAMİSİNİ açtı sana
    Cevapla
  • almanyadan 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar gelselerdi, gene bisey bulurdunuz siz
    Cevapla
  • Gazi38 2 yıl önce Şikayet Et
    Agziyla kus tutsa senin gibiler Reisten hosnut olmazlar ,kralin daveti uzerine gitti daha once de kral, Erdogan in ayagina gelmisti ,dogrulari degil kandi basitligini konusuyorsun
    Cevapla
  • lelvanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    nasıl anladınız anlama melekelerinizi siyasi gözlükle yapmayın
    Cevapla
  • saçma yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet başkanları biribirlerini ziyaret ederler. Ayağına gitmek ne saçma bir yorum. Muhaliflik yapacağız diye iyice cıvıklaşıyorsunuz. Sizden bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • master 2 yıl önce Şikayet Et
    hayranlıkla RTE yi izliyorum. yok böyle bir lider günümüz şartlarında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar