Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü: Çok net operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı. Erdoğan, Suriye'de PKK'nın saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

GİRİŞ 30.05.2022 17:12 GÜNCELLEME 30.05.2022 18:07
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış
  • Geçtiğimiz günlerde operasyon sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 kilometrelik alanın güvenli bölgeye dönüştürülmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. 
  • Putin'le görüşen Cumhurbaşkanı, gözlem mekanizmasında rol üstlenmeye Türkiye'nin hazır olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında barış zemininin en kısa sürede yeniden oluşturularak, savaşın olumsuz etkilerini en aza indirecek ve güven inşa edecek adımlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. 

ERDOĞAN: GÖZLEM MEKANİZMASINDA ROL ÜSTLENMEYE HAZIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki tarafın ilke mutabakatı sağlanırsa, İstanbul’da Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler ile bir araya gelmeye ve muhtemel bir gözlem mekanizmasında rol üstlenmeye hazır olduklarını dile getirdi.

OPERASYON SİNYALİNDEN SONRA DİKKAT ÇEKEN SURİYE MESAJI

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye’ye ve Suriyeli sivillere yönelik saldırılarının sürdüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim 2019’daki mutabakatta yer alan Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinliğinde bir terörden arındırılmış bölgenin oluşturulamadığını, bu bölgelerin güvenli hale getirilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdiErdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdi

Erdoğan'ın açıklaması sonrası tutuştular: HDP'den muhalefete çağrı!Erdoğan'ın açıklaması sonrası tutuştular: HDP'den muhalefete çağrı!

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşbihte hata olmaz “Isıracak köpek dişini göstermez “ derler. Davulla zurnayla harekat haberi verilmez, bu işler gizli ve aniden yapılır, karşı tarafın önlem almasına fırsat verilmez.
    Cevapla
  • Mehmet Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Vereceğimiz kadar şehidi verdik talimatın yeter Reis vur de yerle yeksan edelim asil kan damarlarımızda durmayacak
    Cevapla
  • Fatih 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Basta Amerika /Fransa/Yunanistan/isveç/Hollanda/Fillandiya vs gibi devletler madem el altından teröre destek oluyor bizde aynısını yapalım Avrupanın içinde Bu ülkelerin vatandaşı olmuş Türklerden bir terör örgütü kuralım Amerika ve Avrupanın başına bela edelim.Tüm finasmaninida biz sağlayalım/ Adamlar pkk ya her türlü desteği veriyor neden veriyor ? Akrabaliklarimi var çünkü tek hedef var Türkiyenin parçalanması sonrada aralarında bu toprakları bölüşmek pkk ve yandaşlarını ise daha sonra yönetmeleri 1 gün sürmez.
    Cevapla
  • 300 Ispartalı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Asala belası böyle bertaraf edilmedimiydi avrupada dünyada.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kravatlı teröristlere sıra ne zaman gelecek?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?