Türkiye, İtalya ve Mısır'dan Yunan'ı üzecek haber! Anlaşma üzerinde çalışılıyor

İtalya basınında servis edilen bir habere göre; Türkiye, İtalya ve Mısır'ın Libya konusunda önemli bir anlaşma için çalışma başlattığı bildirildi. Söz konusu haberde Yunan tarafının saf dışı kalmasınının ise dikkat çektiği belirtildi.

Türkiye, İtalya ve Mısır'dan Yunan'ı üzecek haber! Anlaşma üzerinde çalışılıyor
Türkiye, İtalya ve Mısır'dan Yunan'ı üzecek haber! Anlaşma üzerinde çalışılıyor
GİRİŞ 08.06.2022 00:05 GÜNCELLEME 08.06.2022 09:25
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İtalya Libya'daki krize çözüm bulmak için uluslararası bir anlaşma üzerinde çalışıyor. İtalyan Nove News haber sitesinin haberine göre İtalya, Mısır ve Türkiye tarafından yapılan çalışmanın amacının Fransa, Birleşik Krallık, ABD ve İtalya'nın da dahil olacağı teknik bir masa oluşturmak olduğu belirtildi.

ATİNA SAF DIŞI

Bir kaynak "Libya'nın istikrara kavuşturulması İtalya için ulusal bir çıkar meselesidir. Mısır ve Türkiye'yi uzlaştırmak için bir toplantı düzenlemeye çalışıyoruz" açıklaması yaptı.

Başka bir kaynak da, "İtalya'nın Türkiye ile ilişkileri şimdi iki ay öncesine göre daha iyi" dedi. Öte yandan Libya ile yapılan deniz yetki alanı anlaşmasına karşı çıkan Yunanistan'ın söz konusu plana dahil edilmemesi dikkat çekti.

İtalya Başbakanı Mario Draghi 24 Mart'ta Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin oturum aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna'daki krizdeki gelişmeleri ve aynı zamanda Akdeniz'deki durumu görüşmek üzere bir araya gelmişti.

Temmuz ayı başlarında Ankara'da da İtalya-Türkiye hükümetler arası zirvesinin yapılması planlanıyor.

TOPLANTININ TARAFSIZ BİR ARAP ŞEHRİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Libya ile ilgili teknik toplantının önümüzdeki üç hafta içinde "tarafsız" bir Arap şehrinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak "Asgari hedef, son tarih olan 22 Haziran'dan önce Mısır ve Türkiye'nin katılımıyla gerilimi düşürmeye yardımcı olmaktır" açıklamasını yaptı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafirden kefereden firevundan Dost olmaz Muhhammet ümmeti Hiç bir Zaman unutma
    Cevapla
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı italyanlar adalar denizindeki sağır ismet in almadığı adaları anahtar teslimi yunana bırakanlardır.
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    İsmet kabul etseydi şimdi sorun kalmamıştı...
    Cevapla
  • Ramiz. 1 yıl önce Şikayet Et
    Gökçeada ve Bozcaadayı doğru dürūst bakamayan tūrkiye oniki adayı nasıl bakacacak.Gemi ulaşımları rezalet ve çok pahalı.
    Cevapla
  • Bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Ismet almadi, italyanlarin sucu ne?
    Cevapla
  • Emrullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Türkiye nin yaninda saf tutsaydi.Belki daha iyi iliskiler kurabilirdik.Fakat yunanistan iskender bey olayini gunumuze tasima derdinde hicbir zaman bize olumlu tavir sergilemiyor
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    İtalyanlar 100 yıl önce taraf tepiştirmiş iki yüzlü bir millet Trablusgarp da kimle savaştığımızı unutmamak lazım İtalyanlar bugün senin yanında görünür yarın yunanla kop kola tarih her zaman bazı olayları tekrar eder oyun yine büyük o zamanlar zayıftık şimdi değiliz
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun kurucu olmak oyunlara gelmemek iyi şeyler. Libya'da Ekonomiyi güçlü tutmak için PETROL,u LİBYA Hükümetinin Emrinde olması şarttır. İtalya ABD mısır ile Kazan Kazan modeliyle anlaşabilir iz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma