Cihat Yaycı'dan CHP'li isme tepki: Bu vatan hainliğidir yazıklar olsun

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, adaların Yunanistan'a ait olduğunu öne süren CHP'li emekli büyükelçi Yalım Eralp'e çok sert sözlerle yüklendi.

GİRİŞ 14.06.2022 00:51 GÜNCELLEME 14.06.2022 07:37
Bu Habere 270 Yorum Yapılmış

CHP rozeti Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılan emekli büyükelçi Yalım Eralp, adalar konusunda Yunan tezlerine destek vererek, "Adalar Yunanistan'ındır. Egemenliği şartlı verilmiştir filan böyle bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'li eski büyükelçi Yalım Eralp, Yunan tezlerini savunduCHP'li eski büyükelçi Yalım Eralp, Yunan tezlerini savundu

Erdoğan’dan 'Adalar Yunanistan'ındır' diyen CHP'li Eralp'e sert tepkiErdoğan'dan 'Adalar Yunanistan'ındır' diyen CHP'li Eralp'e sert tepki

"İÇİMİZ KAN AĞLIYOR"

Eralp'in skandal çıkışına bir tepki de Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı'dan geldi.

Beyaz TV'de açıklamalarda bulunan Yaycı, "Ben buna vatan hainliği derim. Bunlar gelip Türkiye Cumhuriyeti'ni yurt dışında temsil ettiler. Yazıklar olsun. Bu milletin vicdanına havale ediyorum bunları. Yunan televizyonlarında kaç gündür içimiz kan ağlıyor bizim. Üç tane büyükelçi var bu söylemlerde bulunan. Bunlar devlette büyükelçilik yaptılar" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKELÇİLİK UNVANLARI GERİ ALINSIN"

Bu kişilerden büyükelçilik unvanının alınması gerektiğini belirten Yaycı, "Bu vatan hainliğidir. Bunların büyükelçilikleri nasıl elinden alınmıyor. Bu düşünce özgürlüğü müdür? Yunanistan'da bir tane büyükelçi böyle bir şey söylese bakın başlarına neler geliyor. Hiç mi Türk kanı taşımıyor? Atatürk olsa bunlara ne yapardı... Bunlar kimin büyükelçisi olmuşlar?" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 270
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki adalar şartlı verilmedi ise , Doğrudan Yunanistan'a mı verilmiştir ? Tabiki Hayır ! İngiliz ve İtayanlar 'a “ Devredilmiştir ” Hitlerin Almanyası işgal edip , Türkiye'ye geri iade etmeyi önermiştir . Her zaman bir “ Devir ” ve “ Geri İade ” anlayışı vardır . Askersizleştirme şartı Yunanistan tarafından ihlal edildiği için “ Devredilen mülk , Sahibine , Türkiye'ye geri döner ! ”
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı emekli diplomatlar , zihinlerinde eskilere takılıp kalıyorlar . Devir değişti Devran değişti . Lozan bir varmış bir yokmuş . Bu yeni dönemde ABD 'nin eski Başkanı yılların nükleer silahların sınırlandırılması antlaşmasını bir kalemde çöpe atıyor . ABD ve İngiltere , NATO üyesi olmayan Ukrayna'ya mühimmat ve örtülü asker desteği veriyor . Rusya'nın gücünden çekiniyorlar , Yoksa Montrö'yü çoktan ihlal ederlerdi . Onlar için keyfi icabı antlaşma var , keyfi icabı yok . Yeni dönemde şartlarımızı biz belirleyeceğiz . Güç konuşur ! Yunan gitsin onların gölgesine sinsin .
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar içimizdeki Rum tohumları. Atatürk yaşasaydı kurduğu Parti'nin PKK nin yan kuruluşu haline geldiğini vatan evlatlarının kanıyla kazanılan toprakların Yunan'a peşkeş çeken zihniyetin eline geçtiğini görür bunları idam ederdi.
    Cevapla
  • Ayyıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar monşerler sayın paşam... yıllarca güya ülkemizi temsil ettiler. dinimizde bunlara münafık denir, senden görünüp arkandan kuyunu kazarlar... tam teşhis olarak haindirler ve çoğu chp denilen Atatürk'ün partisinde kümelenmişlerdir... Atatürk bunların tümünü idam ederdi...
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin kaymağını yiyip yunanı savunduğunu göre yunana büyükelçilik yapmışlar. Adaların nasıl elimizden gittiğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Bunlara tanınan ayrıcalıkları devlet acilen geri almalı. Zaman geçirmeden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!